ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΤΙΜΩΝ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΤΙΜΩΝ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ

 

Hair cut και στα φάρμακα που προμηθεύονται τα ασφαλισιτκά ταμεία. Είναι τόσο εντυπωσιακή η μείωση των τιμών των φαρμάκων που επιτεύχθηκε, μετά από διαπραγματεύσεις με τις φαρμακευτικές εταιρίες και την εφαρμογή της ηλεκτρονικής συνταγογράφισης που άφησε ακόμη έκπληκτη και την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας. Όπως έκπληκτη έμεινε από το ποσό που κατέβαλαν κάθε μήνα τα ασφαλιστικά ταμεία για την προμήθεια των φαρμάκων
Σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν για πρώτη φορά από το υπουργείο Εργασίας και που παρουσιάζει σήμερα «Το Βήμα», η μηνιαία δαπάνη των ασφαλιστικών ταμείων για την προμήθεια φαρμάκων ανερχόταν σε 5,2 δισ. ευρώ. Ήδη με την ηλεκτρονική συνταγογράφιση και με τις .................διαπραγματεύσεις που έγιναν με τις φαρμακευτικές εταιρίες, έπεσαν οι μηνές (κατά τον μήνα Νοέμβριο) κατά 850 εκατ. ευρώ. Μόνον μέσα σε μήνα, δηλαδή, εξοικονομήθηκαν, δηλαδή, 850 εκατ. ευρώ.
«Στόχος μας είναι μέσα στο 2011 η μηνιαία δαπάνη για φάρμακα που επιβαρύνει τα ασφαλιστικά ταμεία να μειωθεί στο 1,4 δισ.
ευρώ από περίπου 5 δισ. ευρώ που είναι σήμερα», δηλώνει στο «Βήμα», ο υπουργός αναπληρωτής Εργασίας κ. Γιώργος Κουτρουμάνης, ο οποίος αποκαλύπτει ότι με τη δημιουργία ενιαίου φορέα πρωτοβάθμιας ιατρικής φροντίδας (με την οποία ένας ασφαλισμένος θα μπορεί να καταφεύγει για ιατρικές εξετάσεις σε όποιο ασφαλιστικό ταμείο επιθυμεί, είτε είναι ασφαλισμένος στο ΙΚΑ, είτε στον ΟΓΑ, κτλ) θα δημιουργηθεί μια ειδική ομάδα, αποτελούμενη από τα υπουργεία Εργασίας και Υγείας η οποία θα διαπραγματεύεται τις τιμές των φαρμάκων κάθε μήνα.
Όσον αφορά τις μειώσεις φαρμάκων, ο κ. Κουτρουμάνης είπε ότι ο μεγαλύτερος ασφαλισιτκός οργανισμός της χώρας, το ΙΚΑ, πλήρωνε έως τώρα 205 εκατ. ευρώ, τον μήνα για φάρμακα. Με τη νέα μέθοδο πλήρωσε τον Νοέμβριο 135 εκατ. ευρώ, δηλαδή επιτεύχθηκε έκπτωση της τάξεως του 34%. Στον ΟΠΑΔ (Ταμείο Δημοσίων Υπαλλήλων), η μηνιαία δαπάνη για φάρμακα ήταν μέχρι πρότινος 55 εκατ. ευρώ. Τον μήνα Νοέμβριο επιτεύχθηκε σημαντική έκπτωση και δαπανήθηκαν μόνον 32 εκατ. ευρώ. Στον Οργανισμό Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελμάτων (ΟΑΕΕ) η μηνιαία δαπάνη για τα φάρμακα ήταν 28 εκατ. ευρώ, ενώ τον Νομέμβριο ήταν μόλις 15 εκατ. ευρώ.
Ο υπουργός αναπληρωτής Εργασίας κ. Κουτρουμάνης αναφέρει ότι υπάρχουν περιθώρια για περαιτέρω μέιωση των τιμών των φαρμάκων και επισημαίνει πόσα χρήματα πλήρωναν έως τώρα τα ασφαλισιτκά ταμεία αδίκως.: «Η σπατάλη», πρόσθεσε,« ήταν ανεπίτρεπτη».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το φρικτό μυστικό του Σελλιανάκη

Καταγγελεια Samsung Service & service one

ΟΙ ΠΙΟ '' ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΙ '' ΤΙΤΛΟΙ ΕΡΩΤΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ