ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ Δ.Ε.Κ.Ο. ΠΕΡΑΣΤΕ ΚΟΣΜΕ....

Πωλητήριο σε τράπεζες, ΔΕΚΟ

 

 

Ξεκινά ο χορός των αποκρατικοποιήσεων που έχει ως στόχο την πώληση μεριδίου σε τράπεζες, εταιρείες και ακίνητα του δημοσίου, για να  βρεθούν πάνω από 7 δισ. ευρώ στην τριετία.
Προχθές το βράδυ, ανακοινώθηκε η σύγκληση της Διυπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων, η οποία είναι ήδη σε εξέλιξη με τη διευρυμένη της σύνθεση. Περιλαμβάνει σχεδόν όλο το υπουργικό συμβούλιο υπό τον αρμόδιο υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου
Στην επίσημη ατζέντα είναι  η πρόσληψη ...........χρηματοοικονομικών συμβούλων που θα υλοποιήσουν τις αποκρατικοποιήσεις που θα ανακοινώσει επισήμως η κυβέρνηση τις επόμενες ημέρες. Επίσης θα εξεταστεί το ... σχέδιο αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι στόχος είναι, πέρα από την απογραφή των ακινήτων, να επιλεχθούν τα άμεσα προς αξιοποίηση και ποια από αυτά που έχουν μεγάλη αξία μπορούν να προωθηθούν άμεσα, μέσω παραχώρησης ή πώλησης για να μειωθεί το χρέος. Επίσης θα συζητηθούν οι θεσμικές αλλαγές για την ενιαία εποπτεία τους.

Όπως αναφέρουν αρμόδια στελέχη, η κυβέρνηση επιθυμεί να αυξήσει πέραν του 1 δισ. ευρώ τον στόχο για το 2011.

Η αρχή θα γίνει με συβάσεις παραχώρησης, ενώ όταν το επιτρέψουν οι αγορές πρέπει να προχωρήσει στις Τράπεζες με την πώληση συμμετοχής στο ΤΤ και την Αττικής.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η υπόσχεση στην Τρόικα που αναφέρεται ρητά στο Μνημόνιο για διάσπαση του κρατικού τραπεζικού πυλώνα που υποσχόταν και από τη ΔΕΘ η κυβέρνηση έχει προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις, οι οποίες αναμένεται να εκφραστούν και σήμερα στο πλαίσιο της διυπουργικής.

Η κυβέρνηση αναμένεται να ξεκινήσει από τα... περιφερειακά έργα αλλά οφείλει, βάσει Μνημονίου, να ανακοινώσει όλο το πρόγραμμα Αποκρατικοποιήσεων προς το τέλος του έτους.

Επίσης, έχει δεσμευθεί για  την μακροχρόνια παραχώρηση των ζωνών συχνοτήτων φάσματος προσβλέποντας σε 300 εκατ. ευρώ,  και σε συμβάσεις παραχώρησης των περιφερειακών αεροδρομίων και λιμένων καθώς και των διοδίων της Εγνατία ΑΕ. Επίσης, έχει ήδη ανακοινωθεί από μήνες η εύρεση 750 εκατ. ευρώ από  την έκδοση αδειών για τα τυχερά παίγνια και την φορολόγηση επί των κερδών των  εταιριών.

Σε ώριμο στάδιο εκτιμάται ότι βρίσκεται   η πώληση 2 Airbus  που λέγεται ότι  «περιμένει» την αλλαγή του έτους, αφού η κυβέρνηση δεν δεσμεύθηκε το 2010 για έσοδα από αποκρατικοποιήσεις. Το ίδιο ισχύει και για την  πώληση της μειοψηφικής συμμετοχής στο Καζίνο της Πάρνηθας, με προσδοκώμενα έσοδα 150 εκατ. ευρώ.

Δεδομένη θεωρείται επίσης η χρονική επέκταση της  σύμβασης διαχείρισης από την Γερμανική Hochtief  του διεθνούς αερολιμένα Αθηνών, η αποκρατικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ,  της ΔΕΠΑ και η αναζήτηση στρατηγικού εταίρου στα ΕΛΤΑ.

Άγνωστό παραμένει τι θα κάνει με το πλειοψηφικό πακέτο στη ΔΕΗ αλλά και την συμμετοχή της στον ΟΤΕ. Η κυβερνητική πρόθεση παρέμβασης προς το παρόν επισήμως περιορίζεται στις επιστολές που έχει συντάξει και θα αποστείλει για την περιστολή του μισθολογικού και όχι μόνο κόστους και σε αυτές τις δύο εταιρείες.  

http://www.capital.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το φρικτό μυστικό του Σελλιανάκη

Καταγγελεια Samsung Service & service one

ΟΙ ΠΙΟ '' ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΙ '' ΤΙΤΛΟΙ ΕΡΩΤΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ