Fitch Ratings> Ούτε τις τράπεζες της Καμπούλ δεν φοβάται τόσο όσο τις ελληνικές!





Η Fitch Ratings ανακοίνωσε επίσης ότι υποβάθμισε τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική αξιολόγηση της Marfin Popular Bank (MPB) και της ελληνικής θυγατρικής της Marfin Egnatia Bank (MEB) σε ΄BBB΄ από ΄BBB+΄.
Ο οίκος υποβάθμισε επίσης την Ελληνική Τράπεζα (Hellenic Bank – HB) σε ΄BBB-΄ από ΄BBB΄ προηγουμένως.
Τέλος επιβεβαίωσε την αξιολόγηση της Τράπεζας Κύπρου (BoC) σε ΄BBB+΄.
Το outlook για την Ελληνική Τράπεζα (HB) είναι........ σταθερό, ενώ για τις άλλες τρεις τράπεζες παραμένει αρνητικό, ανακοίνωσε η Fitch.
Ο οίκος αναθεώρησε παράλληλα το Support Rating Floors (SRF) και για τις τρεις τράπεζες σε ΄BBB-΄ από ΄BBB΄.
Το αρνητικό outlook στην αξιολόγηση της Τράπεζας Κύπρου και η υποβάθμιση της Marfin Popular Bank (MPB) και της Marfin 

Egnatia Bank (MEB) αντανακλούν την άποψη της Fitch ότι το λειτουργικό περιβάλλον στην Ελλάδα -που αποτελεί τη δεύτερη βασική αγορά των κυπριακών τραπεζών- και σε μικρότερο βαθμό στην Κύπρο, θα παραμείνει προκλητικό επηρεάζοντας την κερδοφορία και την ποιότητα του ενεργητικού.
Επιπλέον, η Fitch εκτιμά ότι η MPB έχει πιο αδύναμο χρηματοδοτικό προφίλ με μεγαλύτερη εξάρτηση στη χρηματοδότηση από την ΕΚΤ σε σχέση με τις άλλες τράπεζες.
Η υποβάθμιση της Ελληνικής Τράπεζας, προσθέτει η Fitch, είναι άμεσο αποτέλεσμα της αναθεώρησης που πραγματοποίησε στο Support Rating Floors των κυπριακών τραπεζών. Το σταθερό outlook αντανακλά το σταθερό outlook στην αξιολόγηση της Κύπρου (΄AA-΄/Stable)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το φρικτό μυστικό του Σελλιανάκη

Καταγγελεια Samsung Service & service one

ΟΙ ΠΙΟ '' ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΙ '' ΤΙΤΛΟΙ ΕΡΩΤΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ