Εξεταστική Siemens - Αποκλίσεις δεκάδων χιλιάδων ευρώ στα «πόθεν έσχες»


Εξεταστική Siemens - Αποκλίσεις δεκάδων χιλιάδων ευρώ στα «πόθεν έσχες»

 

Αποκλίσεις εκατομμυρίων δραχμών ή εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ προέκυψαν μεταξύ των τραπεζικών λογαριασμών και των εισοδημάτων που δηλώθηκαν από τον πρώην υπουργό του ΠαΣοΚ κ. Αν. Μαντέλη στις δηλώσεις για το «πόθεν έσχες». Αυτό διαπίστωσαν οι ορκωτοί λογιστές μετά από τον έλεγχο που διενήργησαν κατ’ εντολή της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής η οποία διερευνά το σκάνδαλο της Siemens. Σύμφωνα με την έκθεση που παρέδωσε στον πρόεδρο της Επιτροπής κ. Σ. Βαλυράκη ο αρμόδιος αντιπρόεδρος της Βουλής για τον έλεγχο των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης των βουλευτών, κ. Ευ. Αργύρης, οι αποκλίσεις που παρατηρούνται ανάμεσα στις οικογενειακές τραπεζικές καταθέσεις που............. δήλωνε στα «πόθεν έσχες» και στα στοιχεία που τηρούσαν οι τράπεζες.
Έτσι εμφανίζονται οι καταθέσεις του πρώην υπουργού –και αποδέκτη πολιτικού χρήματος κατά ομολογία του εν είδει προεκλογικής χορηγίας από την Siemens- να διπλασιάζονται ετησίως, από 20 εκατ. δρχ. το 1996 στα 46 εκατ. δρχ. το 1997 και στα 48,7 εκατ. δρχ. το 1998. Για την περίοδο 1985 έως και 2001 οι διαφορές μεταξύ των δηλωθέντων καταθέσεων και των στοιχείων των τραπεζών ανέρχονται σε 26.830.280 δρχ., ενώ για την περίοδο 2001 -2006 οι διαφορές ανέρχονται στις 144.904 ευρώ. Ακόμα, στις δηλώσεις του κ. Μαντέλη δεν αναφέρονταν οι επενδύσεις σε repos, swap και αμοιβαία κεφάλαια που κατείχε η σύζυγός του, Ευθυμία Μαντέλη από κοινού με άλλους συνδικαιούχους. Το συνολικό ύψος ξεπερνούσε τα 200 εκατομμύρια δραχμές και τις 516.000 ευρώ, ενώ διαπιστώθηκαν κινήσεις ύψους 285.768 ευρώ από το 2002 έως το 2006 με καταθέτη την εταιρεία INFO QUEST ΑΕΒΕ και με δικαιούχους του λογαριασμού τον υιό του πρώην υπουργού, κ. Χαρ. Μαντέλη και την σύζυγό του κυρία Ιωάννα Μιχαλοπούλου. Στο πόρισμα των ελεγκτών αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι «δεν γνωρίζουν αν υπάρχει κάποια σχέση της εταιρείας με τους δικαιούχους, που να δικαιολογεί τις καταθέσεις αυτές».

Κατά τους ελέγχους των «πόθεν έσχες» οι ορκωτοί λογιστές διαπίστωσαν αποκλίσεις και στα στοιχεία των πρώην υπουργών κκ. Ι. Παπαντωνίου και Γ. Βουλγαράκη, δίχως ωστόσο να είναι σημαντικές. Το ίδιο διαπιστώθηκε και ως προς τα δηλωθέντα εισοδήματα της συζύγου του κ. Θ. Τσουκάτου, ενώ μη επαρκή κρίθηκαν τα στοιχεία που είχαν προσκομίσει όσον αφορά συγγενικά τους πρόσωπα οι πρώην «γαλάζιοι» υπουργοί κκ. Μ. Λιάπης και Β. Πολύδωρας. Τέλος, διαπίστωσαν ότι ο κ. Χρ. Μαρκογιαννάκης έχει προσκομίσει ελάχιστα στοιχεία.


Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=32&artid=370877&dt=02/12/2010#ixzz172tFQIrh

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το φρικτό μυστικό του Σελλιανάκη

Καταγγελεια Samsung Service & service one

ΟΙ ΠΙΟ '' ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΙ '' ΤΙΤΛΟΙ ΕΡΩΤΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ