TO 2012 H EIΣΠΡΑΞΗ ΦΟΡΟΥ ΕΠΙ ΤΩΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΩΝ

TO 2012 H EIΣΠΡΑΞΗ ΦΟΡΟ

Υ ΕΠΙ ΤΩΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΩΝ

 
 
Σε συντόμευση της αναβολής είσπραξης του φόρου επί των τηλεοπτικών διαφημίσεων, ύψους 20%, (άρθρο 4), προέβη ο υπουργός Οικονομικών, ανταποκρινόμενος σε αίτημα του εισηγητή του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέα Μακρυπίδη...
Η είσπραξη του φόρου, αναβάλλεται για τις αρχές του 2012, αντί του 2013, όπως ίσχυε αρχικά. Υπενθυμίζεται πως για την συγκεκριμένη διάταξη, είχαν εκφράσει επιφυλάξεις βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και κατά την χθεσινή διαδικασία, στην Επιτροπή Οικονομικών.
Αναφέρεται επίσης και η αποχώρηση του ΛΑΟΣ, κατόπιν απόρριψης πρότασής του για ρητή αναφορά, πως οι επιχειρησιακές συμβάσεις θα συνοδεύονται με μπόνους και μετοχές στους εργαζομένους, πληρωτέες μετά το ξεπέρασμα της κρίσης.
«Επειδή η κυβέρνηση ακούει, και....... ανταποκρίνεται σε λογικά αιτήματα, αποδέχομαι την πρόταση Μακρυπίδη και προσθέτω διατύπωση ώστε η αναστολή του φόρου επί των τηλεοπτικών διαφημίσεων, να μην θεωρηθεί χαριστική πράξη» ανέφερε ο κ. Παπακωνσταντίνου. «Η αναστολή δίνεται, γιατί οι συγκεκριμένοι κλάδοι (μέσα ενημέρωσης) έχουν τα ίδια προβλήματα με άλλους - και γι’ αυτό φέρνουμε πιο κοντά το χρόνο είσπραξης του φόρου, μέχρι το τέλος του 2011».
Κατά τα άλλα, ο κ. Παπακωνσταντίνου, στον απόηχο και της διαγραφής του Βαγγέλη Παπαχρήστου από την Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, παρατήρησε πως «θα κριθούμε όλοι, όχι από το αν ψηφίσαμε ή καταψηφίσαμε ένα νομοσχέδιο, αλλά από το κατά πόσον η χώρα θα βγει όρθια, ζωντανή και ακέραιη από την μεγάλη δοκιμασία που βρισκόμαστε. Ο δρόμος που ακολουθούμε, είναι ο μόνος που οδηγεί κάπου».
Από πλευράς της, η Λούκα Κατσέλη υπεραμύνθηκε εκ νέου των ρυθμίσεων για τις επιχειρησιακές συμβάσεις, επικαλούμενη δικές της επαφές με εργαζομένους και εργοδότες, ενώ προέβη και σε ερμηνευτική δήλωση, πως οι επιχειρησιακές συλλογικές συμβάσεις, δεν είναι δυνατόν να είναι κατώτερες του επιπέδου της εθνικής γενικής συλλογικής σύμβασης εργασίας, περιλαμβανομένων ωστόσο και των ωριμάνσεων για τον εκάστοτε εργαζόμενο.

Παρεμβαίνοντας, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρης, αντιπρότεινε να δίνονται στους εργαζομένους, μπόνους και μετοχές, που «όταν βγούμε από την κρίση, θα έρχεται ο εργοδότης και θα τις αγοράζει».

«Εάν συμφωνήσουνε οι κοινωνικοί εταίροι να δοθούν μπόνους στην επιχείρηση, καλό θα είναι να το κάνουν. Γιατί να μην δώσουμε στο σωματείο την δυνατότητα να αναζητήσουν από κοινού λύσεις;» απάντησε η κ. Κατσέλη.

«Η πρότασή μας, είναι το μόνο ρεαλιστικό που μπορεί να γίνει σήμερα. Δυστυχώς όλο το νομοθέτημα είναι α λα καρτ και έχουμε εκφράσει την αντίθεσή μας. Δεν έχουμε κανένα λόγο να παραμείνουμε στην διαδικασία της ψηφοφορίας» ανακοίνωσε ο Γ. Καρατζαφέρης.

Εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας, ο Μανώλης Κεφαλογιάννης συμφώνησε με την πρόταση Καρατζαφέρη, ενώ κάλεσε τον υπουργό Οικονομικών να αποσύρει πλήρως την διάταξη για αναβολή της είσπραξης του φόρου επί των τηλεοπτικών διαφημίσεων: «Την ίδια ανοησία έκανε και η ΝΔ. Αφήστε τα παραμύθια και πάρτε πίσω την διάταξη. Δείξτε πως κυβερνάτε εσείς, και όχι η εξωθεσμική αριστοκρατία των εργολάβων, του πλούτου και του κεφαλαίου» ανέφερε.

«Η κυβέρνησή σας δεν είχε καταργήσει τον φόρο όταν ήσασταν κυβέρνηση κ. Κεφαλογιάννη;» παρενέβη ο Θ. Παφίλης του ΚΚΕ. «Το ΠΑΣΟΚ το ίδιο κάνει. Όσο για το πείραμα των μετοχών, το είχε εφαρμόσει το ΠΑΣΟΚ στα ναυπηγεία - και κατέληξαν στην Αμπού Μάρε. Οι μετοχές έμειναν ένας αέρας».

«Τρύπα στο νερό» χαρακτήρισε την αλλαγή εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ο Π. Λαφαζάνης, υπενθυμίζοντας πως «ο φόρος ίσχυε από παλιά, και οι καναλάρχες δεν τον κατέβαλαν. Είχε ορισθεί πως όταν δεν αποδιδόταν θα είχε αυτεπάγγελτη δίωξη του εισαγγελέα και ποινή φυλάκισης δύο χρόνων. Και το πρώτο που κάνατε, ήταν να τον καταργήσετε».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το φρικτό μυστικό του Σελλιανάκη

Καταγγελεια Samsung Service & service one

ΟΙ ΠΙΟ '' ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΙ '' ΤΙΤΛΟΙ ΕΡΩΤΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ