TO ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ


TO ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ

 

Οι περισσότερες ασκήσεις έχουν λίγο ή αρκετό αντίκτυπο στην ποιότητα του σπέρματος, αλλά όσοι χρησιμοποιούν το ποδήλατο τουλάχιστον πέντε ώρες την εβδομάδα, έχουν λιγότερα και χαμηλής κινητικότητας σπερματοζωάρια, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστήμιου της Βοστόνης...
«Η μελέτη που έγινε σε αθλητές κατέδειξε πως η ποδηλασία έχει άμεσο αντίκτυπο σε ουρολογικά, προβλήματα και συνδέεται με κακής ποιότητας σπέρμα», εξηγεί η Lauren Wise από το Πανεπιστήμιο της ...........Βοστόνης και υπεύθυνη της μελέτης.
Στη νέα μελέτη οι ερευνητές εστίασαν στη σχέση που διέπει την υγεία του σπέρματος και την άσκηση σε 2.200 άνδρες που αντιμετώπιζαν πρόβλημα γονιμότητας και είχαν επισκεφτεί ιατρείο γονιμότητας για διάγνωση.
Ο καθένας από αυτούς έδωσε δείγμα σπέρματος και απάντησε σε ερωτήσεις για τη γενική κατάσταση της υγείας τους καθώς και για τη φυσική του κατάσταση.
Αφού συνυπολογίστηκαν παράγοντες όπως η λήψη πολυβιταμινών, το βάρος, η πίεση, επιλογή εσώρουχου και άλλοι παράγοντες, οι ερευνητές ανακάλυψαν πως όσοι ασκούνταν σε φυσιολογικούς ρυθμούς ή ακόμη και έντονα, είχαν προβλήματα με την ποιότητα και ποσότητα του σπέρματος από αυτούς που δεν είχαν κάνει ποτέ στη ζωή τους γυμναστική.
Διαχωρίζοντας το είδος της άσκησης, η Wise και η συνεργάτες της βρήκαν πως όσοι δήλωναν ότι έκαναν περισσότερεςαπό πέντε ώρες την εβδομάδα ποδήλατο, είχαν μικρό αριθμό σπερματοζωαρίων και χαμηλής κινητικότητας σπέρμα
Από αυτούς που δεν έκαναν γυμναστική, μόνο το 23% είχε χαμηλό αριθμό σπερματοζωαρίων.
Σύμφωνα με τους ειδικούς, τραυματισμοί του όσχεου ή αύξηση της θερμοκρασίας είναι οι πιο πιθανοί παράγοντες που θα μπορούσαν να εξηγήσουν το φαινόμενο.
Η μελέτη δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Fertility and Sterility.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το φρικτό μυστικό του Σελλιανάκη

Καταγγελεια Samsung Service & service one

ΟΙ ΠΙΟ '' ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΙ '' ΤΙΤΛΟΙ ΕΡΩΤΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ