Η Volkswagen θέλει να αγοράσει την Alfa Romeo

Η Volkswagen θέλει να αγοράσ

ει την Alfa Romeo

 

Η διοίκηση της Fiat είναι πολύ κοντά στο να αποχωριστεί από τον Ιταλικό όμιλο το premium label της και μόνο ένα θαύμα φαίνεται να σώζει την Alfa Romeo από τα χέρια των Γερμανών.... Ο πρόεδρος του VW Group Ferdinand Piech, εξέφρασε την επιθυμία να εξαγοράσει την Alfa Romeo πριν από δύο μήνες, αλλά και την εξαγορά της Ferrari αφού ο όμιλος θα επενδύσει 51.6 δις ευρώ μέσα στα επόμενα χρόνια ώστε να γίνει η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία του κόσμου με το πρώτο βήμα να το έχει............... κάνει ήδη φέτος πουλώντας 7 εκατ. αυτοκίνητα. Όπως καλά φαντάστηκε o Sergio Marchionne που εκτελεί χρέη CEO στον όμιλο της Fiat κάθεται σε αναμμένα κάρβουνα. Βαθιά μέσα του ξέρει ότι η σωστή κίνηση για να σωθεί η Fiat είναι να αποχωριστεί την Alfa Romeo, και αυτές είναι και οι συμβουλές που δέχεται από τους συμβούλους του! Όμως φαίνεται πως άλλα του λέει το μυαλό του και άλλα η καρδιά του! Και πως να τον κατηγορήσεις. Επειδή δεν είμαι όμως ψυχολόγος, θα σου πω τι σκέφτεται με το μυαλό του μόνο και τα άλλα θα τα αφήσω σε σένα!
Όπως και να το κάνουμε, τα τελευταία έξι χρόνια, η Alfa Romeo μπαίνει μέσα, και βάζει μέσα και τον όμιλο που βρίσκεται ήδη σε άσχημη οικονομικά θέση. Και φέτος τα πήγαν πολύ χειρότερα απ’οτι περίμεναν, αφού αντί για τον στόχο των 300.000 μονάδων, κατάφεραν να πουλήσουν μόλις και μετά βίας 120.000! Δύσκολη περίοδος για όλους θα μου πεις και δε μπορώ παρά να συμφωνήσω, όμως αυτό δεν αλλάζει τα δεδομένα του προβλήματος! Τι θα γίνει όμως αν αποχωριστούν την Alfa Romeo;
Αρχικά θα βάλουν στη τσέπη σχεδόν δύο δις ευρώ, που είναι αρκετά για να την απαλλάξουν από τα χρέη της. Με το να μην έχει όμως την Alfa Romeo, η FIAT γλιτώνει άλλα τόσα αφού δε θα χρειαστεί να αναπτύξει πέντε νέα μοντέλα για αυτή μέχρι το 2014. Και δεν είναι μόνο αυτά! Χωρίς την Alfa Romeo τον επόμενο χρόνο θα μπορούσε να γλιτώσει περίπου διακόσια εκατομμύρια σε απώλειες. Στο πίσω μέρος του μυαλού του Marchionne βρίσκεται και η ιδέα να χρησιμοποιήσει την Dodge ως sport φίρμα του ομίλου αν αποχωριστεί την Alfa Romeo. Και τώρα θα μου πεις, και πάλι με το δίκιο σου, γιατί δεν την έχει ξαπωστείλει ήδη; Άραξε και θα σου πω!
Αν τη παλέψει μαζί με την Alfa Romeo μέχρι το 2014, τότε φαίνεται ότι η Fiat θα μπορέσει να πατήσει ξανά στα πόδια της και τότε θα θέλει την Alfa Romeo κοντά της. Τα δύο δις που χρειάζεται μπορεί να τα βγάλει πουλώντας την Magneti Marelli, την Comau και την Teksid και σίγουρα οι επενδυτές θα προτιμούσαν αυτή τη λύση. Επίσης, αν η Alfa Romeo μοιραστεί πλατφόρμες με την Chrysler (μην ξεχνάς ότι η Fiat αγόρασε την Chrysler πέρυσι από την GM) θα μπορέσει να πετύχει πωλήσεις της τάξης των 500.000 μονάδων το χρόνο και να φέρει τον όμιλο στα ίσια του! Ακόμη, μόνο με την Alfa Romeo στο πλευρό της μπορεί να χτυπήσει αγορές όπως αυτές της Ρωσίας και της Κίνας!
Τέλος, χωρίς την Alfa Romeo, η Fiat θα ζοριστεί αρκετά στις μεσαίες και μεγάλες κατηγορίες, και μπορεί η Ferrari να παραμένει σταθερή αξία όμως δε θα μπορέσει να επιβιώσει κυνηγώντας μόνο τα μικρά. Όπως κατάλαβες, η μάχη στο μυαλό του Marchionne συνεχίζεται, αλλά για καλό και για κακό έχει ζητήσει να ετοιμαστούν business plans για τα επόμενα χρόνια χωρίς την Alfa. Κάποιες φορές δεν είναι απλά ψυχρά μαθηματικά πίσω από σοβαρές αποφάσεις! Εσύ τι νομίζεις ότι θα αποφασίσει ο Sergio;

http://www.autoblog.gr



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το φρικτό μυστικό του Σελλιανάκη

Καταγγελεια Samsung Service & service one

ΟΙ ΠΙΟ '' ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΙ '' ΤΙΤΛΟΙ ΕΡΩΤΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ