VW. Επένδυση €51.6 δις μέσα στα επόμενα χρόνια, και είναι μόνο η αρχή

VW. Επένδυση €51.6 δις μέσα στα επόμενα χρόνια, και είναι μόνο η αρχή

 

Η VW μέσω του CEO της Martin Winterkorn ανακοίνωσε ότι θα επενδύσει €51.6 δις μέσα στα επόμενα 5 χρόνια στον τομέα ανάπτυξης και κατασκευής νέων αυτοκινήτων... Για να καταλάβεις το μέγεθος των χρημάτων που θα διαθέσει η Γερμανική εταιρία, θα σου πω ότι η αξία των χρημάτων αυτών είναι περίπου ίση με τo 15% του ΑΕΠ της Σουηδίας. Ποιος είναι ο στόχος; Να γίνει το VW Group η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία του κόσμου.
Τα χρήματα αυτά θα επενδυθούν σε ........ανέγερση νέων εργοστασίων, κατασκευή νέων μοντέλων, αγορά ακινήτων και εξοπλισμού, συνολικής αξίας €41.3 δις με τα μισά από αυτά τα χρήματα (το 57%) να επενδύονται εντός Γερμανίας. Τα υπόλοιπα €10.3 δις θα επενδυθούν ώστε να αυξηθεί η κεφαλαιοποίηση της. Τα €27.7 από τα €41.3 δις, θα χρησιμοποιηθούν για τον εκσυγχρονισμό και την επέκταση της γκάμας των μοντέλων όλων των εμπορικών σημάτων που βρίσκονται κάτω από της ομπρέλα της με την κατασκευή νέων και ανανεωμένων μοντέλων.
Αδιαμφισβήτητα, ένα μεγάλο ατού της VW είναι οι κινητήρες της, γι’αυτό ο όμιλος σχεδιάζει να φέρει μια νέα γενιά κινητήρων οι οποίοι θα έχουνε καλύτερες επιδόσεις, μικρότερη κατανάλωση καυσίμου καθώς και μειωμένες εκπομπές CO2. Φυσικά θα συνεχιστεί η ανάπτυξη των υβριδικών των ηλεκτρικών κινητήρων.
Τα υπόλοιπα €13.6 δις θα χρησιμοποιηθούν για επενδύσεις εκτός Γερμανίας. Η Volkswagen θέλει να εκσυγχρονίσει και να επεκτείνει τα καταστήματα της, καθώς επίσης και να δημιουργήσει νέες εγκαταστάσεις στην Βόρεια Αμερική, αφού το εργοστάσιο στη Chattanooga του Tennessee θα ξεκινήσει την λειτουργία του μέσα στο 2011.
Παράλληλα, επιπλέον των €51.6 δις, θα διαθέσει ακόμη €10.6 δις στην περίοδο 2011 – 2015, με τα χρήματα αυτά να προέρχονται από τις ταμειακές ροές των Κινέζικων και Γερμανικών κοινοπραξιών. Πολλά τα λεφτά ώστε να πραγματοποιηθεί ο στόχος, της μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας του κόσμου έως το 2018, δεν νομίζεις;

http://www.autoblog.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το φρικτό μυστικό του Σελλιανάκη

Καταγγελεια Samsung Service & service one

ΟΙ ΠΙΟ '' ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΙ '' ΤΙΤΛΟΙ ΕΡΩΤΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ