ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ WIKILEAKS OI... ΑΠΟΣΤΑΤΕΣ

ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ WIKILEAKS OI... ΑΠΟΣΤΑΤΕΣ

 

Τον δικό τους δικτυακό τόπο με αποκαλύψεις σχεδιάζουν να παρουσιάσουν στα μέσα Δεκεμβρίου πρώην συνεργάτες του καταζητούμενου Τζούλιαν Ασάνζ. Όπως επισημαίνει η γερμανική εφημερίδα Die Tageszeitung, οι πρώην συνεργάτες εκφράζουν απογοήτευση για το αυταρχικό, όπως το χαρακτηρίζουν, στυλ του πρώην χάκερ και ιδρυτή του δικτυακού τόπου, ο οποίος έχει έλθει στην πρώτη γραμμή της.επικαιρότητας με διαρροές που προκαλούν αναταραχή σε ηγέτες και κυβερνήσεις.
«Είμαι η καρδιά και η ψυχή αυτού του οργανισμού, ο ιδρυτής, ο φιλόσοφος, ο πρώτος προγραμματιστής, ο διοργανωτής, ο χρηματοδότης και όλα τα ............ υπόλοιπα. Εάν έχεις πρόβλημα με αυτό, άντε χάσου»... Με αυτή τη δήλωση είχε απαντήσει ο Ασάνζ σε συνεργάτη που τον επέκρινε.
Σύμφωνα με τους πρώην συνεργάτες του ιδρυτή του WikiLeaks, η νέα ιστοσελίδα θα έχει μία διαφορετική, ευρύτερη προσέγγιση.
Μάλιστα, πρώην μέλη του WikiLeaks επικρίνουν τον Ασάνζ ότι επικεντρώθηκε στη δημοσιοποίηση υλικού για τις Ηνωμένες Πολιτείες και αγνόησε άλλες πληροφορίες. «Υπήρχε έλλειψη διαφάνειας ως προς το πώς λαμβάνονταν αποφάσεις» δήλωσε στην Die Tageszeitung o πρώην εκπρόσωπος του WikiLeaks στη Γερμανία Ντάνιελ Ντομσάιτ-Μπεργκ.
Ο ίδιος έχει γράψει ένα βιβλίο σχετικά με την εμπειρία του στο WikiLeaks, το οποίο τιτλοφορείται Inside WikiLeaks και θα εκδοθεί στη Γερμανία τον Ιανουάριο του 2011.
Ο Ντάνιελ Ντομσάιτ-Μπεργκ είχε ανακοινώσει το Σεπτέμβριο σε συνέντευξή του στο Spiegel ότι αποχωρεί εξαιτίας της απογοήτευσής του για τον τρόπο με τον οποίο ο Τζούλιαν Ασάνζ χειρίζεται το δικτυακό τόπο.
Την εποχή εκείνη ο Μπεργκ ήταν το δεύτερο πιο γνωστό πρόσωπο του WikiLeaks μετά τον ιδρυτή του, ο οποίος σήμερα καταζητείται διεθνώς στο πλαίσιο έρευνας των σουηδικών Αρχών σε σχέση με υπόθεση βιασμού -για την οποία ο ίδιος αρνείται κάθε κατηγορία.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το φρικτό μυστικό του Σελλιανάκη

Καταγγελεια Samsung Service & service one

ΟΙ ΠΙΟ '' ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΙ '' ΤΙΤΛΟΙ ΕΡΩΤΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ