Wikileaks: Για βασανισμό κρατουμένων κατηγορούνται οι ΗΠΑ

Wikileaks: Για βασανισμό κρατουμένων κα

τηγορούνται οι ΗΠΑ

 
Οι συνθήκες κράτησης του Μπράντλεϊ Μάνινγκ, του νεαρού στρατιώτη που θεωρήθηκε ύποπτος για παροχή απόρρητων αμερικανικών πληροφοριών στον ιστότοπο του Wikileaks, είναι "απάνθρωπες" και η φυσική και ψυχική υγεία του έχουν κλονιστεί επικίνδυνα, ανέφερε ένας από τους υποστηρικτές του μετά από επίσκεψη του στις φυλακές που κρατείται.
"Πραγματικά μου φάνηκε πως η φυσική και ψυχική υγεία του Μάνινγκ έχει επιδεινωθεί", γράφει ο Ντέιβιντ Χάουζ στο μπλογκ Firedoglake.
Για τον στρατιώτη, που του έχει επιτραπεί να............ δέχεται μόνο δύο επισκέψεις το μήνα στη φυλακή, η οποία βρίσκεται στη βάση των Πεζοναυτών στο Κουάντικο της Βιρτζίνια, οι συνθήκες κράτησης είναι "απάνθρωπες και εξαιρετικά αυστηρές" παρά τις αντίθετες δηλώσεις του Πενταγώνου, που έχει ανακοινώσει ότι ο 23χρονος στρατιώτης κρατείται υπό καθεστώς υψηλής ασφάλειας και δέχεται την ίδια μεταχείριση με όλους τους άλλους κρατούμενους.
Ωστόσο ο στρατιώτης βγαίνει από το κελί του μόνο μία ώρα την ημέρα, έχει στη διάθεσή του δύο κουβέρτες, παλιές, σκληρές και πολύ βαριές, σχεδόν κανένα προσωπικό αντικείμενο και γενικώς η κράτησή του δεν μοιάζει καθόλου με τις περιγραφές του Πενταγώνου, όπως αναφέρει ο φίλος του.
Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες ο ΟΗΕ ανακοίνωσε την πρόσθεση του να διεξάγει έρευνα σχετικά με τις συνθήκες κράτησης του Μάνινγκ.



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το φρικτό μυστικό του Σελλιανάκη

Καταγγελεια Samsung Service & service one

ΟΙ ΠΙΟ '' ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΙ '' ΤΙΤΛΟΙ ΕΡΩΤΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ