Το ντόμινο χτυπά την Τεχεράνη - «Εικόνα πλήρους χάους» μεταδίδει το BBC...


Το ντόμινο χτυπά την Τεχεράνη - «Εικόνα πλήρους χάους» μεταδί
δει το BBC...
 

«Θάνατος στους δικτάτορες» βροντοφώναξε ο ιρανικός λαός. Για «εικόνα πλήρους χάους» στην Τεχεράνη κάνει λόγο το BBC σε ανταπόκρισή του από την ιρανική πρωτεύουσα, όπου λίγο νωρίτερα σήμερα, η αντιπολίτευση οργάνωσε μεγάλη διαδήλωση σε υποστήριξη της λαϊκής εξέγερσης στην Αίγυπτο.
Οι
Αρχές έκαναν χρήση δακρυγόνων, για να διαλύσουν τα πλήθη που συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία της Επανάστασης και φώναζαν συνθήματα όπως «Θάνατος στους δικτάτορες». Δεν διευκρινίστηκε, εάν εννοούσαν τον Χόσνι Μουμπάρακ ή.......... τον ιρανό πρόεδρο Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ. Το πιθανότερο είναι να εννοούσαν και τους δύο.
Οι ξένοι ανταποκριτές μεταδίδουν από την Τεχεράνη, ότι σημειώθηκαν συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και της αστυνομίας και ότι έγιναν πολλές συλλήψεις.
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, η αστυνομία έκανε χρήση και πλαστικών σφαιρών. «Χιλιάδες είναι αυτοί που παίρνουν μέρος…οι δυνάμεις ασφαλείας έριξαν δακρυγόνα κοντά στην πλατεία του ιμάμη Χουσεΐν για να τους διαλύσουν», ανέφερε στο Reuters αυτόπτης μάρτυρας.
Το καθεστώς είχε απαγορεύσει τη συγκέντρωση και την Παρασκευή έθεσε σε κατ' οίκον περιορισμό τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Χουσεΐν Μοσαβί για να μην μπορέσει να πάρει μέρος. Σε κατ΄ οίκον περιορισμό βρίσκεται και ένας άλλος πολιτικός της αντιπολίτευσης, ο Μεχντί Καρουμπί.

Τα μέτρα ασφαλείας στην Τεχεράνη ήταν πολύ αυστηρά και τα καθεστώς επέβαλε αποκλεισμό σε συγκεκριμένες ιστοσελίδες και σε δορυφορικά ειδησεογραφικά δίκτυα.

Παρόλο που το ιρανικό καθεστώς στήριξε την εξέγερση στην Αίγυπτο, θεωρεί ότι τέτοιες διαδηλώσεις δεν έχουν θέση στο Ιράν γιατί έχουν πολιτικά κίνητρα. Οι αναλυτές εκτιμούν ότι οι μουλάδες θέλουν να εμποδίσουν τις οργανώσεις της αντιπολίτευσης να εκμεταλλευτούν την εξέγερση στην Αίγυπτο, για να αναζωπυρώσουν το κίνημα διαμαρτυρίας κατά του καθεστώτος, που κορυφώθηκε μετά τις εκλογές του Ιουνίου 2009 και την αμφισβήτηση του αποτελέσματός του από την αντιπολίτευση.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το φρικτό μυστικό του Σελλιανάκη

Καταγγελεια Samsung Service & service one

ΟΙ ΠΙΟ '' ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΙ '' ΤΙΤΛΟΙ ΕΡΩΤΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ