Στερεύουν οι ηλεκτρονικές διευθύνσεις


Στερεύουν οι ηλεκτρονικές διευθύνσεις



troktiko   A419EF7CDC71CB6670D98B799536B0C7 300x187 Στερεύουν οι ηλεκτρονικές διευθύνσειςΘέμα μηνών είναι η εξάντληση των διαθέσιμων ηλεκτρονικών διευθύνσεων. Σε λίγες ημέρες ο οργανισμός που έχει επιφορτιστεί με τη διανομή των διευθύνσεων του πρωτοκόλλου IPv4 θα παραδώσει τα πέντε τελευταία διαθέσιμα μπλοκ στην περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού Ωκεανού. Οι διευθύνσεις που απομένουν είναι περίπου 16 εκατομμύρια και αναμένεται να έχουν εξαντληθεί πριν το φθινόπωρο του 2011.
Τον προσεχή Ιούνιο μεγάλοι διαδικτυακοί τόποι όπως το Facebook και το Google θα αρχίσουν να δοκιμάζουν το νέο πρωτόκολλο IPv6, το οποίο θα πάρει σταδιακά τη σκυτάλη.

Το πρωτόκολλο IPv4 δημιουργήθηκε τη δεκαετία του 1970, όταν το ίντερνετ βρισκόταν σε εμβρυϊκό στάδιο και κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί τη μετέπειτα εξέλιξη και εξάπλωσή του. Προέβλεπε 4,3 δισεκατομμύρια διευθύνσεις. Αντίστοιχα, το διάδοχο IPv6 θα προβλέπει αρκετά τρισεκατομμύρια διευθύνσεις.
Η αλλαγή του πρωτοκόλλο δεν αναμένεται να επηρεάσει τους χρήστες, αλλά οι επιχειρήσεις θα πρέπει να κάνουν σημαντικές αναβαθμίσεις.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το φρικτό μυστικό του Σελλιανάκη

Καταγγελεια Samsung Service & service one

ΟΙ ΠΙΟ '' ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΙ '' ΤΙΤΛΟΙ ΕΡΩΤΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ