Ο Βγενόπουλος, οι «επίορκοι» και… τα μετοχοδάνεια


Ο Βγενόπουλος, οι «επίορκοι» και… τα μ
ετοχοδάνεια 

vgenopoulos275Κοινό υβριστή, συκοφάντη και… επίορκο χαρακτήρισε χθες μέσα στη Βουλή ο Ανδρέας Βγενόπουλος το βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρη Τσιρώνη! Η πρωτοφανής φραστική επίθεση σε βουλευτή μέσα στο Κοινοβούλιο κάλυψε την… εκκωφαντική σιωπή του επικεφαλής του ομίλου της MIG για τις αποκαλύψεις Τσιρώνη, που έχουν αποτελέσει και αντικείμενο αναφοράς του προς τους προέδρους του Αρείου Πάγου και της Αρχής για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, για τα διαβόητα μετοχοδάνεια της Marfin Egnatia Bank, που έδωσε δανεικά 400 εκατ. ευρώ ακόμη και στους .........πολυδιαφημισμένους Άραβες βασικούς μετόχους της MIG
Η προσωπική επίθεση Βγενόπουλου στο βουλευτή Άρτας του ΠΑΣΟΚ επισκίασε τη χθεσινή συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, που συγκλήθηκε για να δώσει εξηγήσεις ο επικεφαλής της MIG επί των καταγγελιών του Α. Μαρτίνη για τη γνωστή υπόθεση με το δάνειο της Marfin Egnatia Bank προς το νοσοκομείο Ε. Ντυνάν. Λαμβάνοντας το λόγο, ο κ. Τσιρώνης απέδωσε τη διαμάχη Βγενόπουλου-Μαρτίνη στα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα και σε προσπάθεια δημιουργίας μονοπωλιακών καταστάσεων και στο χώρο της ιδιωτικής υγείας. «Μας έχει συνηθίσει ο όμιλος MIG. Το ίδιο έκανε και με τη μετοχή του ΟΤΕ, που “έπαιξε” το καλοκαίρι του 2007 και στη συνέχεια βρέθηκε στη “Deutsche Telecom”. Το ίδιο έκανε με την Ολυμπιακή», τόνισε ο βουλευτής.
Σε αυτό το σημείο της συζήτησης, ο κ. Βγενόπουλος εξαπέλυσε τη δριμεία προσωπική επίθεσή του προς το βουλευτή, τον οποίο χαρακτήρισε «κοινό υβριστή και συκοφάντη του ομίλου επί σειρά μηνών». «Εάν δεν είχε τη βουλευτική ασυλία θα ήταν σήμερα στη φυλακή», τόνισε, για να λάβει την απάντηση από τον κ. Τσιρώνη: «Δεν θα μας υποδείξετε τον τρόπο λειτουργίας του Κοινοβουλίου». Σε αυτή την επισήμανση, ο κ. Βγενόπουλος χαρακτήρισε ευθέως το βουλευτή ως «επίορκο»!
Η προσωπική αντιπαράθεση των δύο ανδρών κορυφώθηκε, με τον κ. Τσιρώνη να τονίζει, ότι έχει δεχθεί αγωγές και από τον όμιλο MIG και από την τράπεζα Marfin Bank για το έργο του στην υπόθεση του Βατοπεδίου –ως γνωστόν ήταν πρόεδρος της Προανακριτικής Επιτροπής για το σκάνδαλο. «Δέχθηκα αγωγές γιατί αποκάλυψα τις παράνομες και παραβατικές δανειοδοτήσεις της Marfin Bank"», τόνισε ο κ. Τσιρώνης.
Όταν το θέμα έφθασε στα μετοχοδάνεια, ο κ. Βγενόπουλος απέφυγε να απαντήσει επί της ουσίας. «Τα “ποιήματά” του τα γνωρίζουμε», αρκέσθηκε να πει. «Τα βλέπουμε συνεχώς στα τηλεοπτικά κανάλια, όπως το STAR και το MEGA κύριε Τσιρώνη και ξέρουμε ακριβώς τι κάνετε», ανέφερε ο κ. Βγενόπουλος, υπαινισσόμενος προφανώς, ότι ο βουλευτής Άρτας του ΠΑΣΟΚ… διαπλέκεται με την ιδιοκτησία μεγάλων καναλιών, για να εξαπολύει επιθέσεις στον όμιλο της MIG.
Στη συνωμοσιολογική ερμηνεία της δράσης του και στην πλήρη απουσία απαντήσεων για το «καυτό» θέμα των μετοχοδανείων, ο κ. Τσιρώνης έδωσε τη δική του, «πληρωμένη» απάντηση: «Για να μην γίνω επίορκος και για να μην ρίξω τα στοιχεία “στο καλάθι των αχρήστων” τα έβγαλα στην επιφάνεια και δεν φοβάμαι κανέναν. Όσο ισχυρός και να νιώθει ο ίδιος, εγώ νιώθω πιο ισχυρός. Επειδή μίλησε και για πολιτικοοικονομικό κατεστημένο, σας ενημερώνω ότι εγώ διάγω έναν βίο πολύ συνετό και φτωχικό, μένω με την οικογένειά μου σε 70 τ.μ. στη περιοχή του Βύρωνα, μια εργατική συνοικία, με ενοίκιο. Δεν μένω στην Εκάλη, από όπου μου έστειλε ο κ. Βγενόπουλος τη μήνυση».
Συνεχίζοντας την προσβλητική του επίθεση στο βουλευτή, χωρίς να απαντά επί της ουσίας για το θέμα των μετοχοδανείων, ο κ. Βγενόπουλος ανέφερε ότι «υπάρχουν τουλάχιστον δύο πολιτικοί που έγιναν επαγγελματίες “MIG-ολόγοι” και προσέβαλε εκ νέου τον κ. Τσιρώνη με βαρείς χαρακτηρισμούς. «Είναι τίτλος τιμής για μένα ο χαρακτηρισμός που μου απηύθυνε ο κ. Βγενόπουλος», ήταν η απάντηση Τσιρώνη.
Πάντως, προκειμένου ο κ. Βγενόπουλος να διευκολυνθεί την επόμενη φορά που θα έλθει σε αντιπαράθεση με τον κ. Τσιρώνη να δώσει επιτέλους και κάποιας απαντήσεις ουσίας, πέραν των προσβλητικών χαρακτηρισμών για μέλη του Κοινοβουλίου, το “S10” δημοσιεύει εκ νέου τις αναφορές του κ. Τσιρώνη στο μετοχοδάνεια, οι οποίες περιλαμβάνονται στην αναφορά που απηύθυνε τον Οκτώβριο ο τότε πρόεδρος της Προανακριτικής Επιτροπής για το Βατοπέδι στους προέδρους του Αρείου Πάγου και της Αρχής για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος:
«Επίσημα στοιχεία έχουν καταδείξει ότι η τράπεζα Μarfin έκανε εκτεταμένη χρήση «μετοχοδανείων» (δηλαδή δάνεια που δίνονται για αγορά μετοχών με collateral τις ίδιες τις μετοχές), για τη χρηματιστηριακή στήριξη της μετοχής της ΜΙG και των θυγατρικών της, δίνοντας μετοχοδάνεια σε επώνυμους εφοπλιστές και επιχειρηματίες αλλά και επιχειρήσεις οι οποίοι είναι μετοχικά συνδεδεμένες με τον Όμιλο MIG:
• δάνεια ύψους €1,3 δις δόθηκαν σε φίλια φυσικά και νομικά πρόσωπα για αγορές μετοχών, εκ των οποίων €0,8 δις για να συμμετάσχουν στην πολυδιαφημισμένη αύξηση κεφαλαίου ύψους €5,2 δις της MIG τον Ιούλιο του 2007.
  δάνεια ύψους €1,8 δις δόθηκαν σε συνδεδεμένες επιχειρήσεις με τη MIG για τη στήριξη των μετοχών εταιρειών του Ομίλου MIG ή εταιρειών των μετόχων της MIG.
  δάνειο ύψους €0,4 δις δόθηκε στην Dubai Investment Group, βασικό μέτοχο των εταιρειών MIG, του οποίου  η είσοδος στη  MIG τον Μάϊο του 2006 διαφημίστηκε ως η μεγάλη αραβική επένδυση. Αποτελεί αντικείμενο ειδικής διερεύνησης κατά πόσον η επένδυση αυτή ήταν εικονική μέσω κεφαλαίων που δάνεισε η ίδια η Τράπεζα με παραπλάνηση των επενδυτών.
• αντίστοιχα δάνεια έχει δώσει και ο Κυπριακός Όμιλος Marfin Popular Bank (μητρική εταιρεία της Marfin Egnatia Bank).
Τα μετοχοδάνεια αυτά είναι τριπλάσια των Ιδίων Κεφαλαίων του Ομίλου Marfin, δόθηκαν με εξαιρετικά ευνοϊκούς όρους για τους δανειζόμενους λόγω των στενών δεσμών μεταξύ της MIG και της Marfin».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το φρικτό μυστικό του Σελλιανάκη

Καταγγελεια Samsung Service & service one

ΟΙ ΠΙΟ '' ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΙ '' ΤΙΤΛΟΙ ΕΡΩΤΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ