Ενισχύστε τον μεταβολισμό σας εύκολα


Ενισχύστε τον μεταβολισμό σας εύκολα



Θέλετε να χάσετε βάρος και να βελτιώσετε τη φυσική σας κατάσταση, όμως οι περισσότερες από εσάς κάνετε ένα λάθος: η έλλειψη άσκησης και η φτωχή σε θερμίδες διατροφή (ή η ασιτία) δεν είναι η απάντηση στη μακροπρόθεσμη απώλεια βάρους.
Επιπλέον, αν δεν παρέχετε στο σώμα σας αρκετά καύσιμα, δεν έχετε την ενέργεια να επωφεληθείτε από την άσκηση. Υιοθετήστε τις παρακάτω προτάσεις και κάντε τον μεταβολισμό σας να τρέχει σφαίρα!
Τι κάνει ο μεταβολισμός
Αξιοποιεί την τροφή που τρώμε για....... ενέργεια, επανορθώνει τους ιστούς και συμβάλλει στην ανάπτυξη. Αν δεν τρώτε αρκετά ή σωστά για μεγάλο χρονικό διάστημα, θα λειτουργεί σε «βραδεία καύση». Πρέπει να ξεκινήσετε με μια μικρότερη ποσότητα, να παράγετε θερμότητα και να την αυξήσετε σταδιακά. Γι’ αυτό οι διατροφολόγοι προτείνουν να τρώμε πιο συχνά στη διάρκεια της μέρας, αλλά να καταναλώνουμε μικρότερες ποσότητες.
Τι να κάνετε
Χρειάζεται να πίνετε πολύ νερό, είναι σημαντικό για την απώλεια βάρους. Επίσης, επειδή όσο μεγαλώνουμε, τόσο επιβραδύνεται ο μεταβολισμός μας κυρίως γιατί κινούμαστε λιγότερο χρειάζεται να ασκηθείτε. Ένας υγιής μεταβολισμός δεν καίει μόνο το πλεονάζον λίπος, αλλά βοηθά στην ανάπτυξη της μυϊκής μάζας και αυξάνει τα επίπεδα της ενέργειας. Το μόνο που χρειάζεται είναι να περπατάτε μία ώρα κάθε μέρα για να κρατάτε σε διαρκή λειτουργία το μεταβολισμό σας.
Τι άλλο μπορείτε να κάνετε:
1 Καταναλώνετε συχνά γεύματα: Προσπαθήστε να τρώτε 5 με 6 μικρά γεύματα την ημέρα. Όταν τροφοδοτείτε τακτικά με τροφή τον οργανισμό σας, διατηρείτε σε υψηλά επίπεδα το μεταβολισμό σας.
2 Μην ξεχνάτε το πρωινό: Αν ο μεταβολισμός σας ξεκινήσει να λειτουργεί νωρίς, θα καίτε περισσότερες θερμίδες. Το σώμα σας είναι πιο ανεκτικό στη γλυκόζη το πρωί, οπότε μπορείτε να φάτε αρκετούς υδατάνθρακες.
3 Καταναλώστε περισσότερη πρωτεΐνη: Χτίζει μυς και τη χρειάζεστε για την ενίσχυση του μεταβολισμού. Η άπαχη πρωτεΐνη είναι ακόμα καλύτερη, αφού περιέχει λιγότερες θερμίδες.
4 Φάτε περισσότερες φυτικές ίνες: Ισχύει η ίδια αρχή όπως και με την πρωτεΐνη. Ο οργανισμός δυσκολεύεται περισσότερο να επεξεργαστεί τις φυτικές ίνες, οπότε θα αυξήσετε τον μεταβολισμό μέσω αυτής της διαδικασίας.
5 Προπονηθείτε με βάρη: Η προπόνηση με βάρη είναι η απόλυτη άσκηση για την ενεργοποίηση του μεταβολισμού. Όσο πιο έντονη είναι η άσκησή σας κι όσο περισσότερους μυς ασκείτε, τόσο καλύτερη αύξηση του μεταβολισμού θα πετύχετε και μετά την προπόνηση, θα καίτε θερμίδες για περισσότερη ώρα.
6 Κάντε πιο έντονη αεροβική: Μια 10λεπτη διαλειμματική προπόνηση στο ποδήλατο είναι πιο ωφέλιμη από μια 30λεπτη αργή προπόνηση.
Το μυστικό
Να θυμάστε πάντα ότι ένας υγιής μεταβολισμός σημαίνει σίγουρη απώλεια βάρους.


Πηγή: omorfamistika.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το φρικτό μυστικό του Σελλιανάκη

Καταγγελεια Samsung Service & service one

ΟΙ ΠΙΟ '' ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΙ '' ΤΙΤΛΟΙ ΕΡΩΤΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ