ΤΑ... ΦΕΣΙΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΟΚ!


ΤΑ... ΦΕΣΙΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΟΚ! 


Γράφει ο Δ. Παλάσκας
(Δρ. Δασολογίας)
Αγαπητό fimotro,
και εγένετο... τροχαία παράβαση η άρνηση πληρωμής διοδίων, επισύροντας πρόστιμο (200 ευρώ), αφαίρεση διπλώματος και πινακίδων (στις εκλογές θα τα επιστρέψουν) και πιθανόν και κούρεμα με την ψιλή και διαπόμπευση στο Κολωνάκι, καθώς και εκεί που συχνάζουν εκείνοι που δεν πληρώνουν.διόδια γιατί τα χρεώνουν ως οδοιπορικά, ή γιατί η άτιμη κοινωνία τα' φερε να χρησιμοποιούν αεροπλάνα για τις μετακινήσεις τους. Βέβαια, το πώς μια αστική διαφορά γίνεται παράβαση του Κ.Ο.Κ. έχει ενδιαφέρον να.......... μας το εξηγήσουν οι Νομικοί Σύμβουλοι του Κράτους στις πρώτες αγωγές που θα γίνουν - αυτή τη φορά από την πλευρά των πολιτών - , αφού με τη λογική αυτή, εάν εμένα κάποιος μου χρωστάει χρήματα για κάποια δουλειά, θα μπορούσα να απαιτήσω από το Κράτος να το συμπεριλάβει στις παραβάσεις του Κ.Ο.Κ. Ακόμα καλύτερα, αν το Κράτος χρωστάει χρήματα (ε, όχι και μπαταξής το Κράτος, που 'λεγε και ο Καραμανλής), θα μπορούσαμε κι αυτουνού να του γράψουμε μερικές δεκάδες κλήσεις για παραβάσεις του Κ.Ο.Κ.!..
Απορία: αν οι παραχωρησιούχοι αποφασίσουν να διπλασιάσουν τα διόδια, ποιος θα είναι σύννομος και ποιος όχι; Εγώ ξέρω ότι η παροχή υπηρεσιών θα πρέπει να γίνεται με λογικό αντίτιμο (στη λογική αυτή γίνεται πια και η αναπροσαρμογή των μισθωμάτων). Υπέρογκη χρέωση = παράνομη χρέωση. Γι' αυτό το ζήτημα δεν είναι η κατάργηση εντελώς των διοδίων, αλλά ο εξορθολογισμός τους. Άλλωστε πριν από 3-4 χρόνια κανείς δεν αρνούνταν να πληρώνει διόδια. Και βέβαια, ας μην ξεχνάμε και το ζήτημα των αναγκαίων προδιαγραφών για την πληρωμή διοδίων, όπως η ύπαρξη εναλλακτικής διαδρομής με δρόμο κατώτερης μεν κατηγορίας, αλλά ίσης απόστασης (για να μην ανακαλύπτουμε πάλι την ελληνική ύπαιθρο για να παρακάμψουμε τα διόδια).
Η δικιά μου πρόβλεψη είναι ότι το τσουνάμι ανυπακοής θα φουντώσει - και όχι μόνο αυτό: μόλις κερδηθούν οι πρώτες αγωγές των πολιτών, πολύ φοβάμαι ότι το Κράτος θα πληρώσει πολύ περισσότερα σε αποζημιώσεις και στους εργολάβους και στους πολίτες. Εγώ πάντως, καλού-κακού τα κρατάω τα διόδια: ποιος ξέρει, μπορεί σύντομα να μας τα επιστρέψουν με τόκο ως αχρεωστήτως καταβληθέντα!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το φρικτό μυστικό του Σελλιανάκη

Καταγγελεια Samsung Service & service one

ΟΙ ΠΙΟ '' ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΙ '' ΤΙΤΛΟΙ ΕΡΩΤΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ