'ΛΑΒΡΑΚΙΑ' ΒΡΗΚΕ ΤΟ ΣΔΟΕ ΣΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΥΠΟΒΡΥΧΙΩΝ


'ΛΑΒΡΑΚΙΑ' ΒΡΗΚΕ ΤΟ ΣΔΟΕ ΣΤΗΝ ΕΡΕΥ
ΝΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΥΠΟΒΡΥΧΙΩΝ 

 

Στις ελληνικές εισαγγελικές αρχές έστειλε η εισαγγελία του Μονάχου τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της για τις συμβάσεις των υποβρυχίων την περίοδο που ήταν υπουργός Άμυνας ο Άκης Τσοχατζόπουλος, έπειτα και από σχετικό δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού «Der Spiegel»...
Σύμφωνα με πληροφορίες η έρευνα για την υπόθεση βρίσκεται σε πάρα πολύ καλό στάδιο, καθώς το ΣΔΟΕ έχει ανακαλύψει πολλά στοιχεία, τα οποία μάλιστα έχουν ζητηθεί με αίτημα δικαστικής συνδρομής από τους Γερμανούς εισαγγελείς που διερευνούν το σκάνδαλο.
Με αφορμή τα στοιχεία που ανακάλυψε το .......ΣΔΟΕ, η εισαγγελία της Αθήνας έχει προβεί σε νέα αιτήματα δικαστικής συνδρομής προς τους Γερμανούς για περαιτέρω λεπτομέρειες. Τα μεταφρασμένα στοιχεία από την Εισαγγελία του Μονάχου έφτασαν σήμερα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Η δικογραφία για την υπόθεση αφορά στη σύμβαση του 2000 για την ανάθεση κατασκευής υποβρυχίων για το Πολεμικό Ναυτικό, στα Ελληνικά Ναυπηγεία και δύο συνεργαζόμενες γερμανικές εταιρείες.

Η εισαγγελική έρευνα ξεκίνησε τον περασμένο Μάρτιο με αφορμή δημοσιεύματα με καταγγελίες ότι για την ανάληψη του έργου δόθηκαν "μίζες" πολλών εκατομμυρίων ευρώ.

Η γερμανική έρευνα φέρεται να έχει αποκαλύψει στοιχεία για "μίζες" που έφθαναν ακόμη και το 5% του κόστους των παραγγελιών που αναλάμβαναν οι εταιρείες.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το φρικτό μυστικό του Σελλιανάκη

Καταγγελεια Samsung Service & service one

ΟΙ ΠΙΟ '' ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΙ '' ΤΙΤΛΟΙ ΕΡΩΤΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ