Τί συμβαίνει στην εφημερίδα "Μακεδονία";


Τί συμβαίνει στην εφημερίδα "Μακ

εδονία"; 

 

ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΚΗΡΥΞΑΝ ΚΙ ΑΛΛΗ 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
Δύσκολα τα πράγματα. Όπως μαθαίνουμε, στο ιστορικό συγκρότημα της εφημερίδας "Μακεδονία" η διοίκηση δεν κάνει βήμα πίσω στην πρότασή της για την επιβολή εκ περιτροπής εργασία, που έχει ως άμεση συνέπεια τη μείωση των αποδοχών μέχρι και 50%, αλλά και την παράλληλη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών.
Η ΕΣΗΕΜ-Θ προχώρησε σε νέα 48ωρη απεργία και σε σχετική ανακοίνωση αναφέρει: "Με νέα σαρανταοκτάωρη απεργία στις εφημερίδες «Μακεδονία» και «Σπορ του Βορρά» απαντά η Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης στην αδιάλλακτη στάση της ..............Μακεδονικής Εκδοτικής Εκτυπωτικής ΑΕ, που επιμένει να εφαρμόσει το παράλογο για ενημερωτικό Μέσο σχήμα της εκ περιτροπής εργασίας και αδιαφορεί για τις συνέπειες των ενεργειών της στο κύρος και την αξιοπιστία των ιστορικών τίτλων που κατέχει.
Η απεργιακή κινητοποίηση αρχίζει στις 8 π.μ. της Δευτέρας 14//2/2011 και λήγει στις 8 π.μ. της Τετάρτης 16/2/2011.
Οι εργαζόμενοι δεν πρόκειται να επιτρέψουν στην επιχείρηση να εφαρμόσει το νόμο 3846/2010 πλήττοντας ανεπανόρθωτα το κύρος των εφημερίδων που εκδίδει.
Διεκδικούμε:
Να εγκαταλείψει άμεσα η εργοδοσία τα σχέδια για την επιβολή εκ περιτροπής εργασίας.
Να αποκαταστήσει την έγκαιρη καταβολή της μισθοδοσίας στους εργαζόμενους.
Να εξετάσει τις προτάσεις των εργαζομένων για την ανάπτυξη των ΜΜΕ της επιχείρησης".
Όπως πληροφορούμαστε η ιδιοκτησία του εκδοτικού συγκροτήματος δεν έχει έρθει καν σε επαφή με τους δημοσιογράφους, για να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και τραβά το σκοινί ολοένα και περισσότερο, εμμένοντας στην πρόταση για εκ περιτροπής εργασία.

Λέγεται μάλιστα πως χρεώνει στο δημοσιογραφικό τμήμα την έλλειψη διαφημίσεων (τομέας του τμήματος μάρκετινγκ), αλλά και τις άνευ λόγου μετακινήσεις των οχημάτων της εταιρείας για τη διακίνηση των εφημερίδων (τομέας του τμήματος διανομής, που υπάγεται στη διοίκηση). Λες και οι δημοσιογράφοι θα βγουν στην αγορά να μαζέψουν διαφημίσεις ή θα δώσουν εντολή στα οχήματα της εταιρείας να διακινήσουν τις εφημερίδες. Άλλες εποχές θυμίζουν αυτές οι πρακτικές και ευχόμαστε να μην έχουν άδοξο τέλος...

Σχόλια

  1. This article was extremely interesting, especially since I was searching for thoughts on this subject last Thursday.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. το "όπως πληροφορούμαστε" και το "λέγεται" καλό θα όταν να συνοδεύεται από πληροφορίες σχετικά με το ποια ειναι η πηγή της πληροφόρησής σας. γιατί οι πληροφορίες σας φοβάμαι ότι δεν είναι σωστές. πως στηρίζετε για παράδειγμα το "δεν έχει έρθει καν σε επαφή με τους δημοσιογράφους" από τη στιγμη που επι μέρες ήταν σε εξέλιξη διαπραγματευση με την ΕΣΗΕΜΘ; όσο για το τι χρεώνει και σε ποιον... ας μην το σχολιασω

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το φρικτό μυστικό του Σελλιανάκη

Καταγγελεια Samsung Service & service one

ΟΙ ΠΙΟ '' ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΙ '' ΤΙΤΛΟΙ ΕΡΩΤΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ