Κλατάρισσε ;;;;; Λάκης Γαβαλάς: Βγάζει στο σφυρί τις εγκαταστάσεις του!

 

Λάκης Γαβαλάς: Βγά

ζει στο σφυρί τις εγκαταστάσεις του!



Δύσκολες ώρες περνάει ο βασιλιάς του lifestyle Λάκης Γαβαλάς.
Μετά την έφοδο των ανδρών του υπουργείου Οικονομικών στις επιχειρήσεις.του και το πρόστιμο των 5 εκατομμυρίων ευρώ για τον ΦΠΑ που αμέλησε να πληρώσει η κατάσταση του είναι κρίσιμη. Και αν δεν καταφέρει να πουλήσει τις εγκαταστάσεις του στην Κάντζα, θα είναι ακόμη πιο δυσμενής. Σύμφωνα με το site του μεγάλου μεσιτικού γραφείου «Πλουμής-Σωτηρόπουλος», οι ιδιόκτητες και πολυτελείς εγκαταστάσεις των εταιρειών του στην Κάντζα Αττικής βγαίνουν στο σφυρί και πωλούνται έναντι του ποσού των 40.000.000 ευρώ. Μια κίνηση που δείχνει ότι κάτι δεν πάει καλά στο............. επιχειρηματικό κομμάτι του Λάκη Γαβαλά. Μόλις πέντε χρόνια μετά τη μετακόμιση του στο νέο του κτιριακό συγκρότημα της Αττικής οδού, συνολικής επιφάνειας 12.243 τετραγωνικών μέτρων, φαίνεται ότι ο μεγαλοεισαγωγέας ρούχων και αξεσουάρ πολυτελών οίκων μόδας δεν βιώνει και τις καλύτερες επαγγελματικές του στιγμές.
Ο ίδιος μιλώντας στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» δίνει μια άλλη εικόνα για το τι ακριβώς συμβαίνει. «Ήθελα να δω ποια είναι η αξία των εγκαταστάσεων», υποστηρίζει για την αγγελία που φιγούραρε στη σελίδα του μεσιτικού γραφείου «Πλουμής-Σωτηρόπουλος». Είθισται σε ανάλογες εκτιμήσει το μεσιτικό γραφείο να αναλαμβάνει απλώς να δώσει μια τιμή χωρίς να υπάρχει δημοσιευμένη αγγελία πώλησης. Μετά τη διάψευση του κ. Γαβαλά η αγγελία, τουλάχιστον μέχρι την περασμένη Πέμπτη, ήταν ακόμα ανηρτημένη στο site και δεν είχε αποσυρθεί, όπως υποστήριξε ο ίδιος.
Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία πληρωμής των περίπου 5.000.000 ευρώ που υποχρεούται να καταβάλει στο κράτος για τον ΦΠΑ που δεν απέδιδε από τον Ιανουάριο μέχρι τον Οκτώβριο του 2010. Οι πληροφορίες από έγκυρες πηγές του υπουργείου Οικονομικών, που ασχολούνται με τον φάκελο «Γαβαλάς», λένε πως υπάρχει καθυστέρηση στην καταβολή των χρημάτων, χωρίς όμως να έχουν κινηθεί μέχρι στιγμής άλλες διαδικασίες που προβλέπει ο νόμος.
Πριν από μερικά χρόνια ο Λάκης Γαβαλάς είχε κάνει μια επένδυση-μαμούθ στην περιοχή της Κάντζας. Σε ένα οικόπεδο 31.486 τετραγωνικών μέτρων με πρόσοψη στην Αττική οδό έστησε τρία πολυτελή κτίρια 12.244 τετραγωνικών μέτρων, όπου στέγασε τις αποθήκες, τα γραφεία, το σχεδιαστήριο και το showroom της LAK. Μια επένδυση που του έδωσε μεγάλη ώθηση στις επαγγελματικές του δραστηριότητες, αλλά και σκέψεις για προώθηση κάποιων προϊόντων του και σε χώρες του Εξωτερικού.
Όμως η περιπέτεια και οι ανοιχτοί λογαριασμοί με το υπουργείο Οικονομικών για τη μη καταβολή ΦΠΑ, σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση, φαίνεται πως δυσκολεύουν τον γνωστό επιχειρηματία και συλλέκτη πανάκριβων τσαντών και αξεσουάρ του γαλλικού οίκου Hermès. Έτσι, αποφάσισε να ψάξει αγοραστή για την πώληση ενός τμήματος ή όλων των εγκαταστάσεων της Κάντζας. H αγγελία στο site του γνωστού μεσιτικού γραφείου «Πλουμής-Σωτηρόπουλος» μιλάει από μόνη της. Στην κατηγορία «εργοστάσια» και την αγγελία με αριθμό 8844672 αναφέρεται πως πωλούνται οι συγκεκριμένες εγκαταστάσεις στην τιμή των 40.000.000 ευρώ – και μάλιστα παρατίθενται όλες οι λεπτομέρειες.
Ο επιχειρηματίας, σε ό,τι έχει να κάνει με το ζήτημα της οφειλής του στο Δημόσιο, κατέβαλε -σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες- στις 10 Νοεμβρίου 1.000.000 ευρώ στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών, ως πρώτη δόση του διακανονισμού που έκανε για την καταβολή του ΦΠΑ. Στη συνέχεια, έπρεπε να καταβάλλει κάθε μήνα το ίδιο ποσό μέχρι να αποπληρωθούν τα 5.000.000 ευρώ. Υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών που ασχολούνται με την υπόθεση λένε πώς ο κ. Γαβαλάς δεν κατέβαλε τις επόμενες δόσεις εμπρόθεσμα. Ο ίδιος ωστόσο είναι κατηγορηματικός: «Συνεχώς πληρώνουμε. Έχει γίνει ρύθμιση και η υπόθεση έχει λήξει», αναφέρει και σπεύδει να προσθέσει: «Σε περίπου δέκα ημέρες αναμένεται να ανακοινώσω καινούριες συνεργασίες και νέες επενδύσεις».

gossip-tv

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το φρικτό μυστικό του Σελλιανάκη

Καταγγελεια Samsung Service & service one

ΟΙ ΠΙΟ '' ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΙ '' ΤΙΤΛΟΙ ΕΡΩΤΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ