Στους δρόμους οι αγρότες Μακεδονίας και Θεσσαλίας


Στους δρόμους οι αγρότες Μακεδονίας και Θ
εσσαλίας


Στους δρόμους οι αγρότες Μακεδονίας και Θεσσαλίας
Σε κινητοποιήσεις αποφάσισαν να προχωρήσουν από σήμερα Δευτέρα οι αγρότες της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας μετά από την «άκαρπη», όπως τη χαρακτήρισαν, συνάντηση που είχαν την περασμένη εβδομάδα με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Έτσι, αφού ζέσταναν τις μηχανές των τρακτέρ, τα έβγαλαν στους δρόμους και άρχισαν το «κρυφτούλι» με την Αστυνομία, που έχει σαφείς εντολές να μην τους αφήνουν να κλείσουν την εθνική οδό και (πολύ περισσότερο) τα σύνορα.
Το πιο χαρακτηριστικό ..............επεισόδιο σημειώθηκε στο νομό Σερρών, όπου η ΕΛ.ΑΣ. με συνεχή μπλόκα προσπαθεί να εμποδίσει τους αγρότες να φτάσουν στο μεθοριακό σταθμό του Προμαχώνα Σερρών, στα σύνορα με τη Βουλγαρία, τον οποίο πάντως έχουν καταλάβει από το πρωί οι εργαζόμενοι στα εργοστάσια της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας.  Οι σερραίοι αγρότες κατάφεραν να διασπάσουν δύο μπλόκα της αστυνομίας, το ένα στα Λουτρά Σιδηροκάστρου, όπου βρήκαν παρακαμπτήριους και το άλλο στη διασταύρωση Μελενικιτσίου -Παλαιοκάστρου, όπου πέρασαν μετά από αψιμαχίες με τους αστυνομικούς.
Οι αστυνομικές δυνάμεις στη συνέχεια κινήθηκαν  προς  τη διασταύρωση για το Πετρίτσι ελπίζοντας ότι εκεί θα σταματήσουν τους αγρότες, που φέρονται αποφασισμένοι να κλείσουν με τα τρακτέρ τους τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα. Κάποιοι ωστόσο κατάφεραν να φτάσουν στον Προμαχώνα, όπου και συνελήφθησαν.
Οι αγρότες της Μακεδονίας πραγματοποιούν προσυγκέντρωση στην είσοδο των Γιαννιτσών, στον Πλατανότοπο, όπου θα αποφασίσουν οριστικά αν θα συμμετάσχουν ή όχι στις κινητοποιήσεις. Την ίδια ώρα, οι αγρότες του νομού Λάρισας έχουν συγκεντρωθεί  στον κόμβο της Γυρτώνης και κατευθλυνθηκαν με τα τρακτέρ τους προς τα διόδια Μακρυχωρίου για να σηκώσουν τις μπάρες. Η κινητοποίηση, ωστόσο, δεν κράτησε πολύ λόγω μικρής συμμετοχής.
Οι αγροτοκτηνοτρόφοι, μεταξύ άλλων, ζητούν αφορολόγητο πετρέλαιο για όλα τα αγροτικά μηχανήματα, άμεση αποζημίωση από τον ΕΛΓΑ για τις ζημίες που έχουν υποστεί οι καλλιέργειές τους, την ολοκλήρωση των αρδευτικών έργων, την ολοκλήρωση του μητρώου αγροτών και τη διενέργεια ελέγχων για να αποτραπούν οι μαζικές εισαγωγές αγροτικών προϊόντων και ζωοτροφών από χώρες των Βαλκανίων και της νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Το πρωί, αγρότες της ΠΑΣΥ (ΚΚΕ) πραγματοποίησαν συλλαλητήριο έξω από το κτίριο της Περιφέρειας Πελοποννήσου, όπου μιλούσε ο υπουργός Αγροτικής  Ανάπτυξης Κ. Σκανδαλίδης για τα τοπικά προϊόντα. Την ίδια ώρα, με ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία τονίζει ότι «η απουσία ολοκληρωμένης αγροτικής πολιτικής και η άρνηση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε ουσιαστικό διάλογο με τους αγρότες οδηγούν, για μια ακόμα φορά, την κατάσταση σε επικίνδυνο αδιέξοδο», εκφράζει ωστόσο την διαφωνία της με τα μπλόκα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το φρικτό μυστικό του Σελλιανάκη

Καταγγελεια Samsung Service & service one

ΟΙ ΠΙΟ '' ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΙ '' ΤΙΤΛΟΙ ΕΡΩΤΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ