Σκληρή απάντηση της κυβέρνησης στην πρόταση της τρόικας


Σκληρή απάντηση της κυβέρνησης στην πρόταση 
της τρόικας



Σκληρή απάντηση της κυβέρνησης στην πρόταση της τρόικας
Αν και με καθυστέρηση πολλών ωρών η κυβέρνηση, με ανακοίνωση του κ. Πεταλωτή, απάντησε τελικά, λίγο πριν τις 02:00 τα ξημερώματα, με μία ανακοίνωση – βόμβα στην ωμή παρέμβαση της τρόικας στην εσωτερική πολιτική ζωή.
«Έχουμε ανάγκη αλλά έχουμε και όρια. Και τα όρια της αξιοπρέπειάς μας δεν τα διαπραγματευόμαστε με κανέναν. Εντολές παίρνουμε μόνο από τον ελληνικό λαό», αναφέρει η ανακοίνωση του κ. Πεταλωτή με τον οποία η κυβέρνηση παραδέχεται διαφωνία με την τρόικα και αφήνει ανοιχτά τα ενδεχόμενα ακόμα και για ..........πολιτικές εξελίξεις.
Στην ίδια ανακοίνωση η κυβέρνηση χαρακτηρίζει «απαράδεκτη» τη συμπεριφορά των εκπροσώπων της τρόικας κατά τη συνέντευξη τύπου υπογραμμίζοντας: «Τους ζητήσαμε να βοηθήσουν και τιμάμε στο ακέραιο τις δεσμεύσεις μας. Δεν ζητήσαμε όμως από κανέναν να παρεμβαίνει στα εσωτερικά της χώρας. Θα πρέπει όλοι να αντιληφθούν τον ρόλο τους. Και αυτό θα το καταστήσουμε σαφές σε όλους τους εταίρους μας».

Σε ότι αφορά την ουσία του «πωλητηρίου» που «τοιχοκόλλησε» την Παρασκευή η τρόικα για τη
ν κινητή και ακίνητη περιουσία του ελληνικού δημοσίου  ο κ. Πεταλωτής τονίζει ότι «η κυβέρνηση επανειλημμένως έχει τοποθετηθεί για την ανάγκη αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου, με όρους διαφάνειας, ώστε αυτή να συνεισφέρει στην ανάπτυξη αλλά και στη μείωση του δημόσιου χρέους. Επ' αυτού έχουν γίνει επίσημες ανακοινώσεις καθώς και λεπτομερής σχεδιασμός σε βάθος πολλών ετών».

Ξεκαθαρίζει πάντως ότι «είναι προφανές ότι η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει εκποίηση δημόσιας γης. Εξ ίσου προφανές είναι ότι για τη λήψη αυτών των αποφάσεων μόνη αρμόδια είναι η ελληνική κυβέρνηση».

Υπενθυμίζεται ότι οι εκπρόσωποι της τρόικας στη συνέντευξή τους για την αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας ανακοίνωσαν πρόγραμμα μαμούθ για αποκρατικοποιήσεις 50 δισ. ευρώ έως το 2015

Εντωμεταξύ σε ναυάγιο φαίνεται να οδηγείται η προσπάθεια του κ. Παπακωνσταντίνου, μετά από εντολή του πρωθυπουργού, για διάλογο με τα κόμματα πριν την εκπόνηση του οικονομικού προγράμματος για την περίοδο 2013 – 2015. Ήδη ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ απάντησαν αρνητικά, ενώ θετικός σε συζήτηση είναι, για την ώρα, μόνο ο ΛΑΟΣ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το φρικτό μυστικό του Σελλιανάκη

Καταγγελεια Samsung Service & service one

ΟΙ ΠΙΟ '' ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΙ '' ΤΙΤΛΟΙ ΕΡΩΤΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ