Μασκαράδες...


yiyiyiui                                                                                                                                                      yui
Του Δημήτρη Δανίκα
Πάλι τα ίδια με την Εφορία. Τα εύκολα τα κάνουμε δύσκολα. Τα απλά πολύπλοκα. Οχι λοιπόν. Να μη βάλουμε φυλακή τον φοροφυγά.
Γιατί εγώ που πληρώνω τους φόρους μου κανονικά δεν...γουστάρω να ταΐζω αυτόν τον μασκαρά.
Ούτε μισή ώρα στη στενή. Πρώτο, να τον διαπομπεύουμε και να καταρρακώνουμε την υπόληψη και την τιμή του. Και έτσι, είτε μπροστά είτε πίσω του, να του εκτοξεύουν ροχάλες οι φίλοι και οι συγγενείς του. Και το δεύτερο, ακόμα σκληρότερο, δήμευση της περιουσίας του και αφαίρεση από τις τραπεζικές του καταθέσεις του ποσού συν τους τόκους που χρωστάει στον κοινό κορβανά. Με συνοπτικές διαδικασίες, πατ κιουτ. Δεν πληρώνεις με το καλό; Θα στα πάρω με το ζόρι απ΄ όσα έχεις σουφρώσει κλέβοντας τον ελληνικό λαό. Αρχίζουν όμως επιφυλάξεις, αντιρρήσεις και......... ενστάσεις. Γιατί, σου λέει, τα λαμόγια θα βρουν τρόπους να διαφύγουν από την τσιμπίδα του νόμου. Θα βγάλουν τα λεφτά τους από τις ελληνικές τράπεζες και θα τα τοποθετήσουν σε ξένες. Θα βισματωθούν με offshore παραδείσους. Ωραία. Εχω απάντηση και γι΄ αυτό. Ε λοιπόν, μόνο τότε να δικάζονται στο Αυτόφωρο και να μπαίνουν φυλακή μέχρι να προσκομίσουν το αντίτιμο της δικής τους φοροδιαφυγής. Γιατί είναι κακούργημα όχι μόνο επειδή στην πράξη καταργεί την ισονομία, αλλά και επειδή αυτός ο μασκαράς απολαμβάνει όλα τα δημόσια αγαθά τα οποία κατασκευάστηκαν και λειτουργούν με τα δικά μου λεφτά. Αν οι χιλιάδες της κίνησης «δεν πληρώνω δεν πληρώνω» είναι κλεφτρόνια, οι άλλοι, αριθμητικά πολλοί περισσότεροι από τους πρώτους και αρκετοί εξ αυτών καθισμένοι σε τραπέζι πίστα στον καφενέ που λέγεται «Ελλάς», είναι αρχιαπατεώνες, αρχιπλιατσικολόγοι και αρχισαλταδόροι. Οταν καταδιώκουμε αυτόν που δεν πληρώνει ένα εισιτήριο του ενός, δύο euros και δεν έχουμε διαπομπεύσει και δημεύσει τις περιουσίες αυτών των αρχικλεφτών, ε, τότε φίλοι μου, ως Πολιτεία και ως λαός, κάνουμε μια τρύπα στο νερό. Οπως λέει και ο λαός «κάνουμε την τρίχα τριχιά» και η χώρα βάζει οικειοθελώς τον λαιμό της στη θηλιά!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το φρικτό μυστικό του Σελλιανάκη

Καταγγελεια Samsung Service & service one

ΟΙ ΠΙΟ '' ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΙ '' ΤΙΤΛΟΙ ΕΡΩΤΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ