ΑΝΕΚΔΟΤΟ: Βενιζέλος: H υπόθεση των υποβρυχίων θα διαλευκανθεί


Βενιζέλος: H υπόθεση των υποβρυχίων θα 
διαλευκανθεί 

http://www.mediasoup.gr/sites/default/files/imagecache/medium_splash/images/venizelos_3.jpgΣχολιάζοντας δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Spiegel... ο υπουργός Αμυνας, Ευάγγελος Βενιζέλος διαβεβαίωσε ότι η υπόθεση των υποβρυχίων θα διαλευκανθεί πλήρως, τόσο από τις ελληνικές όσο και από τις γερμανικές Αρχές και επισήμανε ότι οι ποινικές ευθύνες είναι ισχυρές και δεν έχουν παραγραφεί.Το ενδεχόμενο το Δημόσιο να εγείρει αστικές αξιώσεις, αν από το υλικό που θα συγκεντρωθεί προκύψει κάτι τέτοιο, το άφησε ανοιχτό.Το θέμα με τα υποβρύχια είχε ανοίξει ο βουλευτής της ΝΔ Πάνος Καμμένος, όταν η διακομματική ............επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής επί κυβέρνησης ΝΔ, στην οποία ο ίδιος ήταν πρόεδρος, είχε μεταβεί στη Γερμανία είχε επισημάνει πολλές από τις πτυχές αυτών που αποκαλύπτει σήμερα το γερμανικό περιοδικό.Ο ίδιος ανέφερε σχετικά:
"Φαίνεται να υπάρχει διαδρομή χρήματος για την υπόθεση των υποβρυχίων. Τα μέλη της Επιτροπής είχαμε συγκεντρώσει τα στοιχεία αυτά και ζητώ να δοθούν στον υπουργό για να τα μελετήσει.
Όλα θα διερευνηθούν από τη γερμανική δικαιοσύνη, από την ελληνική και από την ελληνική διοίκηση. Κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας αλλά και αυτεπαγγέλτως το ΣΔΟΕ διεξάγει μια ενδελεχή έρευνα για τα θέματα αυτά.

Η κυβέρνηση είναι σε θέση να γνωρίζει ότι υπάρχουν στοιχεία που πρέπει να διερευνηθούν. Και αυτό θα γίνει. Επίσης θα συγκεντρωθεί ότι άλλο υλικό υπάρχει, για να δούμε αν προκύπτουν υπέρ του δημοσίου και αστικές αξιώσεις. Οι ποινικές ευθύνες είναι ισχυρές και δεν έχουν παραγραφεί, εφόσον έχει διακινηθεί μαύρο χρήμα".
Όπως είχε διευκρινίσει ο ίδιος, "η ελληνική κυβέρνηση δεν δεσμεύεται από το συμβατικό πλαίσιο των συγκεκριμένων συμβάσεων", σημειώνοντας, πάντως, ότι για την ουσία του θέματος δεν γνωρίζει τίποτε "γιατί πρόκειται για δημοσιογραφικές πληροφορίες αλλά τίποτα δεν θα αφεθεί χωρίς εξέταση".

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το φρικτό μυστικό του Σελλιανάκη

Καταγγελεια Samsung Service & service one

ΟΙ ΠΙΟ '' ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΙ '' ΤΙΤΛΟΙ ΕΡΩΤΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ