Ομιλος MIG-ΥΓΕΙΑ: Οταν η ζημιά βαφτίζεται κέρδος


Ομιλος MIG-ΥΓΕΙΑ: Οταν η ζημιά βαφτίζετ
αι κέρδος

 
troktiko    Ομιλος MIG ΥΓΕΙΑ: Οταν η ζημιά βαφτίζεται κέρδος
Μια ακόμα «επιτυχία» κατέγραψε ο όμιλος MIG στην Τουρκία… Τουλάχιστον έτσι θέλησε να το παρουσιάσει σε ανακοίνωσή του το «Υγεία» … για την πώληση το 50% των μετοχών της Genesis Holding.
Η αλήθεια είναι ότι το 2008 το Υγεία πλήρωσε όπως ανακοίνωσε 48 εκατ. δολάρια για να αγοράσει το 50% της Genesis και το πούλησε το 2011 έναντι 22 εκατ. δολαρίων!!!
Αυτό βέβαια το «Υγεία» ξέχασε να το πει στην ανακοίνωσή του. Πρόβαλε αντίθετα ότι η πώληση θα έχει θετική επίδραση στα κεφάλαια και την λειτουργική κερδοφορία του Ομίλου για το 2011.
Είπε επίσης ότι «απελευθερώνει και εγγυήσεις συνολικού ύψους περίπου 15 εκατ. ευρώ που είχε προσφέρει για ............την χρηματοδότηση της εταιρείας και των θυγατρικών της, ενώ συγχρόνως μειώνονται ανάλογα οι τραπεζικές υποχρεώσεις που καταγράφονται στον ενοποιημένο ισολογισμό του Ομίλου. Παράλληλα αναμένεται και θετική επίδραση στην λειτουργική κερδοφορία του Ομίλου αφού κατά το 2010 η επένδυση στον όμιλο Σαφάκ συνεισέφερε περίπου 7 εκατ. ευρώ ζημιά που αναμενόταν φέτος να ήταν μεγαλύτερη».
Αυτά φυσικά δεν τα έλεγε νωρίτερα ενώ μόλις στις 12 Οκτωβρίου του 2010 ανακοίνωνε ότι «αποκτά το 100% των νοσοκομείων JFΚ Kennedy, Istanbul Safak και Goztepe Safak ενώ η οικογένεια Οζτούρκ αποκτά το 100% του ελέγχου στο νοσοκομείο Αvrupa Safak.
Με βάση τη συμφωνία, το ΥΓΕΙΑ θα καταβάλλει στην οικογένεια Οζτούρκ 8 εκατ. δολ ΗΠΑ προκειμένου να αποκτήσει το 100% των τριών νοσοκομείων και θα μεταβιβάσει το 50% του νοσοκομείου Αvrupa Safak ενώ η οικογένεια Οζτούρκ θα αναλάβει οφειλές που ανέρχονται σε 6,35 εκατ. ευρώ οι οποίες αφορούν τις δραστηριότητες του νοσοκομείου Αvrupa Safak».
Σήμερα ισχυρίζεται ότι υπήρχαν νομικά ζητήματα και δεν έγινε η μεταβίβαση. Άραγε γιατί η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς που εξαντλεί την αυστηρότητά της σε άλλες εταιρίες δεν ζήτησε διευκρινίσεις για τις κινήσεις της MIG αλλά και γιατί δεν ανέτρεξε στις οικονομικές καταστάσεις του παρελθόντος όπου το Υγεία φαίνεται να έχει ξεχάσει σημαντικές λεπτομέρειες της εξαγοράς στην Τουρκία;
Σημειωτέον ότι το Υγεία είχε ανακοινώσει το καλοκαίρι του 2008 ότι θα αγόραζε και οικόπεδο από την οικογένεια Οζτούρκ έναντι 5 εκατ. δολαρίων. Το αγόρασε άραγε το οικόπεδο;

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το φρικτό μυστικό του Σελλιανάκη

Καταγγελεια Samsung Service & service one

ΟΙ ΠΙΟ '' ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΙ '' ΤΙΤΛΟΙ ΕΡΩΤΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ