SOS: Αυξάνονται οι φτωχοί στον κόσμο


SOS: Αυξάνονται οι φτωχοί στον κόσμο




Επιπλέον 44 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως πέρασαν κάτω από το όριο της ακραίας φτώχειας, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Παγκόσμιας Τράπεζας.
Η συγκεκριμένη εξέλιξη αποδίδεται στην περαιτέρω αύξηση των τιμών των τροφίμων μεταξύ Ιουνίου και Δεκεμβρίου.
Το όριο της ακραίας φτώχειας ορίζεται από τη δαπάνη 1,25 δολαρίων την ημέρα για κάθε άνθρωπο. Σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα, συνολικά 1,2 δισεκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως ζουν κάτω από αυτό το όριο.
"Οι τιμές των τροφίμων συνεχίζουν να αυξάνονται σε όλο τον κόσμο. Ο δείκτης των τιμών των ..........τροφίμων της Παγκόσμιας Τράπεζας αυξήθηκε κατά 15% μεταξύ Οκτωβρίου 2010 και Ιανουαρίου 2011, και δεν είναι παρά μόνο 3% κάτω από το υψηλότερο επίπεδο του το 2008", αναφέρει η Τράπεζα σε ανακοίνωσή της.
Άλλωστε, τους τελευταίους έξι μήνες έχουν παρατηρηθεί απότομες αυξήσεις παγκοσμίως σε είδη όπως το σιτάρι, το καλαμπόκι, τη ζάχαρη και τα βρώσιμα έλαια, ενώ μικρή αύξηση έχει παρουσιάσει και η τιμή του ρυζιού.
Οι αυξήσεις αυτές ευνόησαν μεν τους αγρότες και ορισμένες χώρες που είδαν τις εξαγωγές τους να ανεβαίνουν, αλλά είχαν αρνητικό αντίκτυπο στο σύνολο του παγκόσμιου πληθυσμού. Μόνον 24 εκατομμύρια άνθρωποι βγήκαν από την ακραία φτώχεια, ενώ 68 εκατομμύρια βυθίστηκαν σε αυτή.
Οι τιμές των τροφίμων εμφανίζουν αυξήσεις ήδη από το πρώτο εξάμηνο του 2008. Η Παγκόσμια Τράπεζα υποστηρίζει ότι οι σημερινές αυξήσεις είναι μικρότερες μόλις κατά 3% έναντι των ανώτατων τιμών του καλοκαιριού του 2008.
Πηγή:newscode.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το φρικτό μυστικό του Σελλιανάκη

Καταγγελεια Samsung Service & service one

ΟΙ ΠΙΟ '' ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΙ '' ΤΙΤΛΟΙ ΕΡΩΤΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ