Η πρώτη μεγαλοοφειλέτρια του Δημοσίου που συλλαμβάνεται

Η πρώτη μεγαλοοφειλέτρια του Δημοσίο
υ που συλλαμβάνεται



 
Η Θεσσαλονικιά, Φάννυ Κάτσου μόλις πριν δέκα χρόνια είχε πάρει τον τίτλο της «γυναίκας επιχειρηματίας της χρονιάς» από γνωστό περιοδικό. Σήμερα, το όνομα της απασχολεί και πάλι τον Τύπο, αυτή τη φορά όμως για κάτι εντελώς διαφορετικό: έγινε η πρώτη μεγαλοοφειλέτρια του Δημοσίου που συλλαμβάνεται με την αυτόφωρη διαδικασία μετά την αλλαγή της νομοθεσίας και την εντολή της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου εξαιτίας της μη απόδοσης ΦΠΑ. Η αλυσίδα πολυκαταστημάτων που διατηρούσε, με την επωνυμία FENA, εισήγαγε αποκλειστικά στην χώρα μας, ορισμένες από τις πιο ακριβές επωνυμίες ρούχων. Ο κύκλος εργασιών της επιχείρησης έφτανε το 2006, τα 52 εκατ. ευρώ και ο στολισμός της βιτρίνας των καταστημάτων θεωρούνταν αξιοσημείωτο γεγονός από τις κοσμικές στήλες.
Από πού όμως ξεκίνησε η πορεία της..........
κ. Κάτσου και πώς έφτασε να συλλαμβάνεται σήμερα από υπαλλήλους του ΣΔΟΕ για χρέη προς το Δημόσιο ύψους 600.000 ευρώ; Η 62χρονη ιδιοκτήτρια των καταστημάτων FENA, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», μεγάλωσε μέσα στο χώρο των υφασμάτων. Ο πατέρας της είχε βιοτεχνία ρούχων και η ίδια άνοιξε στις αρχές του ’70 δύο καταστήματα στην Καλαμάτα. Με την επιστροφή της στη Θεσσαλονίκη, το 1977 φτιάχνει την πρώτη της βιοτεχνία FENA στο Ωραιόκαστρο.
Τα επόμενα χρόνια, η αλυσίδα γιγαντώνεται. Δημιουργεί το FENA Stock, αποκτάει κατάστημα στον Φοίνικα και το 2002 ανοίγει το δεύτερο κατάστημα στην Εγνατία.
Στον παλιό κινηματογράφο «Ηλύσια» δημιουργεί το FENA Fresh, με πρωτοποριακές βιτρίνες, εμπνευσμένες από πολυκαταστήματα της Ευρώπης και το 2005 ανοίγει ένα ακόμη κατάστημα στο εμπορικό κέντρο στην Πυλαία. Ακολουθούν συνεργασίες με κορυφαίες φίρμες της μόδας και τα πρώτα της βήματα στην Αθήνα.
Η επιτυχημένη επιχειρηματίας, εμφανιζόταν στις κοσμικές στήλες για τη φιλανθρωπική της δράση και είχε βραβευτεί για το επιχειρηματικό της δαιμόνιο.
Ωστόσο, παρά τη φήμη της «σιδηράς κυρίας», δεν κατάφερε να αποφύγει οικονομικά ανοίγματα και άστοχες επενδύσεις, κυνηγώντας τον ανταγωνισμό στη Βόρεια Ελλάδα. Η κρίση επέτεινε την πτωτική της πορεία, με αποτέλεσμα σήμερα καταστήματα της FENA να έχουν κλείσει, είτε να έχουν αγοραστεί από πιστωτές.
Παρά τη φθίνουσα πορεία, η σύλληψη της ιδιοκτήτριας συζητήθηκε έντονα στη Θεσσαλονίκη. Πολλοί επιχειρηματίες μιλούν για εξιλαστήριο θύμα στην προσπάθεια της κυβέρνησης να εμφανιστεί ότι περνά χειροπέδες σε μεγαλοφειλέτες. Αυτό φέρεται να δήλωσε και η ίδια στους υπαλλήλους του ΣΔΟΕ: «Έχω μεγάλη ακίνητη περιουσία και είμαι διατεθειμένη να την παραχωρήσω. Μόνο το 2010 απέδωσα ΦΠΑ ύψους 3 εκατ. ευρώ. Βρείτε μου άλλη εταιρεία στη Βόρεια Ελλάδα με τέτοια ποσά. Δεν χρωστάω μόνο εγώ», φέρεται να είπε.
Η δικογραφία που διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία αναφέρει ότι η «σιδηρά κυρία» των επώνυμων ρούχων, από τον περασμένο Απρίλιο, που η μη καταβολή ΦΠΑ διώκεται με την αυτόφωρη διαδικασία, έχει οφειλές ύψους 596.000 ευρώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το φρικτό μυστικό του Σελλιανάκη

Καταγγελεια Samsung Service & service one

ΟΙ ΠΙΟ '' ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΙ '' ΤΙΤΛΟΙ ΕΡΩΤΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ