Πόσα έφαγε το Λαμόγιο ; Εξέφρασε την επιθυμία να επιστρέψει 160 εκ. €



Εξέφρασε την επιθυμία να επιστρέψει 1
60 εκ. €




 Εξέφρασε την επιθυμία να επιστρέψει 160 εκ. €
Την πρόθεσή του να επιστρέψει 160 εκατ. ευρώ, εφόσον αποδεσμευθούν οι τραπεζικοί λογαριασμοί του στην Ελβετία, γνωστοποίησε στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιω. Τέντε, ο επιχειρηματίας Λ. Λαυρεντιάδης που διώκεται ποινικά για την υπόθεση της Proton Bank, με κακουργηματικές κατηγορίες.
Την πρόθεσή του να επιστρέψει 160 εκατ. ευρώ, εφόσον αποδεσμευθούν οι τραπεζικοί λογαριασμοί του στην Ελβετία, γνωστοποίησε στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιω. Τέντε, ο επιχειρηματίας Λ. Λαυρεντιάδης που ......
διώκεται ποινικά για την υπόθεση της Proton Bank, με κακουργηματικές κατηγορίες.
Αν και έχει αρνηθεί όλες τις κατηγορίες, ο επιχειρηματίας εξέφρασε την επιθυμία να επιστρέψει τα χρήματα, ζητώντας όμως να προηγηθεί η αποδέσμευση των λογαριασμών του, κάτι που είχε ζητήσει και στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργούσε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Ιω. Δραγάτσης, χωρίς να γίνει τότε δεκτό.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εισαγγελικές αρχές θα εξετάσουν το ζήτημα μόνο εφόσον εξασφαλιστεί η επιστροφή των χρημάτων στην τράπεζα, χωρίς να μεσολαβήσει κανένα παρένθετο πρόσωπο ή οποιοσδήποτε άλλος λογαριασμός. Αν το αίτημα γίνει δεκτό, θα πρέπει η αποδέσμευση να γίνει με μοναδικό προορισμό να εισρεύσουν τα χρήματα κατευθείαν στα ταμεία της Proton, χωρίς να μεσολαβήσει κανένα άλλο φυσικό πρόσωπο ή εταιρεία, κανένας άλλος τραπεζικός λογαριασμός.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η επιστροφή των χρημάτων γίνεται στο πλαίσιο των ευνοϊκών νομοθετικών ρυθμίσεων που περιορίζουν τη δίωξη, όταν έχει επιστραφεί το επίμαχο ποσό, έχει καλυφθεί η ζημιά κ.λπ. Οταν, πάντως, επιστράφηκαν αρχικά 51 εκ. ευρώ, ο Ι. Δραγάτσης είχε προτείνει να αρχειοθετηθεί η υπόθεση ως προς αυτό το σκέλος, αλλά ο οικονομικός εισαγγελέας Γρ. Πεπόνης είχε αντίθετη άποψη και άσκησε δίωξη και γι’ αυτό το ποσό, καθώς και για τη χορήγηση επισφαλών δανείων περίπου 700 εκ. ευρώ σε εταιρείες έμμεσου ή άμεσου ενδιαφέροντος του επιχειρηματία.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το φρικτό μυστικό του Σελλιανάκη

Καταγγελεια Samsung Service & service one

ΟΙ ΠΙΟ '' ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΙ '' ΤΙΤΛΟΙ ΕΡΩΤΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ