Προσοχή Τηλεφωνική Απάτη - παραδείγματα

Ν
 


    Πώς να χαρακτηρίσει κανείς μία διαδικασία όπου κάποιος – προφανώς πολύ "ευφυής" – έστησε έναν μηχανισμό για να εισπράττει 3.69 ευρώ ανά λεπτό από χιλιάδες ανυποψίαστους πολίτες καθημερινά;
    Δείτε τη διαδικασία και εάν θέλετε να ακολουθήσετε τη «συνταγή» ίσως διαπιστώσετε ότι μπορείτε να πλουτίσετε εν ριπή οφθαλμού και μάλιστα εν μέσω παγκόσμιας οικονομικής κρίσης. Σε αντίθετη περίπτωση ενημερώστε τη πλησιέστερη εισαγγελική Αρχή.
    Η «συνταγή»
    Από τη προσωπική εμπειρία αναγνώστη:
    - Κτυπάει το τηλέφωνό μου και πριν ακόμα απαντήσω ακούω ένα ηχογραφημένο μήνυμα που μου λέει ότι έχω επιλεγεί μέσα από τον ηλεκτρονικό υπολογιστή(!) για να πάρω τρία δώρα αλλά και να συμμετέχω σε μία κλήρωση για 1000 ευρώ σε μετρητά. Η ενημέρωση κλείνει με την προτροπή: Εάν θέλετε να .......
    συνεχίσετε πατήστε τον αριθμό 1 στο τηλέφωνό σας. Πατάω το ένα και ακούω μία γυναικεία φωνή στην άλλη άκρη.
    - Πως μπορώ να σας εξυπηρετήσω;
    - Μα εσείς με καλέσατε
    - Ακούσατε ένα ηχογραφημένο μήνυμα στο τηλέφωνό σας;
    - Μάλιστα
    - Ωραία. Έχετε επιλεγεί μεταξύ χιλιάδων ονομάτων μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή για να συμμετέχετε δωρεάν σε μία κλήρωση για 1000 ευρώ. Παράλληλα έχετε κερδίσει και τρία δώρα για τα οποία θα ενημερωθείτε όταν καλέσετε τον αριθμό που θα σας δώσω.
    - Τι δώρα έχω κερδίσει;
    - Θα ενημερωθείτε όταν τηλεφωνήσετε. Σημειώστε πρώτα τον κωδικό σας ο οποίος είναι 421.. Το σημειώσατε;
    - Μάλιστα.
    - Ωραία. Έχετε OTE;
    - Μάλιστα.
    - Ωραία. Τηλεφωνείστε στον αριθμό 14546 και θα ακούσετε τη διαδικασία.
    - Συγνώμη, δεν έχω ΟΤΕ, έχω Vodafone
    - Κανένα πρόβλημα. Ισχύει ότι σας είπα και για τον ΟΤΕ.
    Προλαβαίνω πριν κλείσει το τηλέφωνο να ρωτήσω:
    - Υπάρχει ιδιαίτερη χρέωση όταν κάνω αυτό το τηλεφώνημα;
    - Η κλήση που θα κάνετε είναι δωρεάν. Υπάρχει χρέωση αλλά θα ενημερωθείτε από τον τηλεφωνητή.
    Κλείνουμε το τηλέφωνο και υποψιασμένος ότι «κάποιο λάκκο έχει η φάβα» αποφασίζω να το παίξω Δον Κιχώτης με την ελπίδα ότι θα διαψευστώ. Αμ δε!
    Καλώ τον αριθμό 14546 και αμέσως ακούω: «Μήνυμα χωρίς χρέωση. Extra line. Τρία κόμμα εξήντα εννέα (3,69) ευρώ το λεπτό με χρέωση ανά λεπτό. Η χρέωση ξεκινάει μετά τον ήχο. Μπίμπ……."
    Ο ήχος έπεσε στο χιλιοστό του δευτερολέπτου. Έσπευσα να κλείσω αμέσως τη γραμμή αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι γλύτωσα τη πρώτη χρέωση των 3,69 ευρώ. Και διερωτώμαι: Πόσοι πολίτες θα προλάβουν να κλείσουν το τηλέφωνό τους για να μη χρεωθούν τα σχεδόν 4 ευρώ για ένα «τυφλό» τηλεφώνημα; Ποιος είναι αυτός που έχει αυτή την επιχείρηση; Ποια εταιρία τηλεφωνική εξυπηρετεί αυτή την απατεωνιά; Διότι δεν χωράει καμία αμφιβολία ότι πίσω από αυτή τη διαδικασία κρύβονται απατεώνες που βρήκαν πάλι την ευκαιρία να χρυσοπλουτίσουν σε βάρος των ανυποψίαστων πολιτών. Και πού είναι το Κράτος για να προστατέψει τους πολίτες; Και μία σειρά άλλων ερωτημάτων που φυσικά αφορούν στο ΣΔΟΕ, την Εφορία, το Υπουργείο Οικονομικών αλλά φυσικά και τη Δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος και τη Δικαιοσύνη. Ας ελπίσουμε ότι η Αστυνομία και η εισαγγελία θα κάνει σωστά τη δουλειά της.
    Πηγή: nextok.blogspot.gr
    Επίσης παλιότερη υπόθεση πάλι της ιδιας εταιρίας από το ΤΡΩΚΤΙΚΟ
    Απάντηση απο τη EXTRA LINE Ε.Π.Ε
    "Σε όλη την Ευρώπη φυσικά και στην Ελλάδα ,κανένας συνδρομητής σταθερής τηλεφωνίας ΔΕΝ ΧΡΕΩΝΕΤΑΙ όταν το νούμερο μας το καλέσει κάποιο άλλο τηλεφωνικό νούμερο άσχετα αν μας βάζει στην αναμονή ή μας προτρέπει να πατήσουμε το 1 ή κάποιο άλλο πλήκτρο στο τηλέφωνο μας. (ΤΟ 2310590430 ΕΙΝΑΙ ΝΟΥΜΕΡΟ ΑΠΛΟ ΟΠΩΣ ΤΟ ΚΑΘΕ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΝΟΥΜΕΡΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ή ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ. Είναι νούμερο που προσφέρει διαφημιστικές υπηρεσίες όπως και τόσα άλλα τηλεφωνικά νούμερα)."
    EXTRA LINE Ε.Π.Ε
    "Ισχύει ότι δέχεσαι τηλεφώνημα. μια γυναίκα σε ενημερώνει ότι έχεις κερδίσει μια μεζονέτα στη Χαλκιδική. Στη συνέχεια, σε καλεί να πατήσεις το 1 για περισσότερες πληροφορίες και μετά σου λέει ότι για περισσότερες λεπτομέρειες χρειάζεται να πάρεις τηλέφωνο στον αριθμό 901******* από κινητό, για να μιλήσεις με τον αρμόδιο εκπρόσωπο της εταιρείας που σου... δωρίζει τη μεζονέτα.

    Παίρνοντας σ' αυτό το τηλεφωνικό νούμερο, κατόπιν, σου ανακοινώνεται ότι το κάθε λεπτό της συνομιλίας θα σου κοστίσει 3+ ευρώ καθώς και ότι η συνομιλία καταγράφεται. Σε κάποιες περιπτώσεις σε βάζει στην αναμονή όπου ακούς το μαγνητοφωνημένο μήνυμα «συγγνώμη για την αναμονή, παρακαλώ περιμένετε είστε σε γραμμή προτεραιότητας»...
    Η αναμονή για την οποία πληρώνεις μπορεί να κρατήσει αρκετά λεπτά της ώρας, βεβαίως. Οταν επιτέλους συνδεθείς με τον αρμόδιο εκπρόσωπο της εταιρίας, αυτός σε ενημερώνει ότι δεν... κέρδισες, ακριβώς, τη μεζονέτα, αλλά, απλώς, μπορείς να συμμετάσχεις σε κάποια κλήρωση για μια μεζονέτα στο Ποσείδι Χαλκιδικής!
    Μάλιστα, σου λέει ότι η αξία της εν λόγω μεζονέτας είναι 200.000 ευρώ και σε ρωτάει αν δέχεσαι να πληρώσεις τα έξοδα μεταβίβασης που ανέρχονται στα 10.000 ευρώ! Η κλήρωση, σου εξηγεί, θα γίνει στις 23.12.2010 (και πριν 2 1/2 που έγινε αυτό που σας αναφέρω το ίδιο μου είπαν) , στη Θεσσαλονίκη με την παρουσία συμβολαιογράφου και αν θέλεις με τη δική σου συμμετοχή. Για να πάρεις μέρος στην κλήρωση σου δίνουν και έναν κωδικό.
    Εδώ, ο εκπρόσωπος της εταιρείας σου ζητάει τα στοιχεία σου -ονοματεπώνυμο, διεύθυνση κατοικίας και ταχυδρομικό κώδικα, αριθμό αστυνομικής ταυτότητας, το ΑΦΜ σου, αριθμό κινητού και σταθερού τηλεφώνου - και σε ενημερώνει ποια είναι η εταιρεία που προσφέρει, υποτίθεται, τη μεζονέτα. Πρόκειται σου λέει για την εταιρία «Οκτάπους» που έχει έδρα στον Πύργο Ποσειδίου Χαλκιδικής και ιδιοκτήτριά της είναι η κύρια Αγγελική Μυστακίδου. Η τηλεφωνική συνομιλία διαρκεί περί τα 10 λεπτά της ώρας, που σημαίνει ότι καλείσαι να πληρώσεις για το τηλεφώνημα τουλάχιστο 30+ ευρώ.
    Άρα 3 χρόνια (τουλάχιστον) που σιμβενει αυτό.. επι χ άτομα την μέρα επι 365 μέρες.... χ 20-40 ευρώ (γιατί έχουν αλλάξει και οι χρεώσεις) και μετά θα πρέπει να πληρώσεις και 10.000 ευρώ?????"
    πηγη: e-thraki.com

    Σχόλια

    Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

    Το φρικτό μυστικό του Σελλιανάκη

    Καταγγελεια Samsung Service & service one

    ΟΙ ΠΙΟ '' ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΙ '' ΤΙΤΛΟΙ ΕΡΩΤΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ