Μειμαράκη : Γιατί καλύπτεις τον ύποπτο για μαύρο χρήμα που ο συνέταιρος του καταζητείται ;


.
 

ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ ΜΕΙΜΑΡΑΚΗΣΓιατί «φορτώθηκε»ο Μειμαράκης τον καταζητούμενο και τους πέντε Παναμέζους

Στην παγίδα του Τσίπρα για τον βούρκο της υπόθεσης του Σταύρου Παπασταύρου (ο οποίος, μαζί με τους συνεταίρους του, διαχειρίζονταν το 1,1 από τα συνολικά 2,2 δισεκατομμύρια δολάρια της «λίστας Λαγκάρντ») βρίσκεται πλέον εγκλωβισμένος ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Με μια ανακοίνωση που δείχνει ότι η Ν.Δ. δεν έχει διδαχθεί τίποτα από την οργή της μεσαίας τάξης για τη διαφθορά και πως δεν παρακολουθεί τα σύγχρονα ευρωπαϊκά κόμματα, που στέλνουν σωρηδόν στη Δικαιοσύνη υπόπτους για μαύρο χρήμα, η αξιωματική αντιπολίτευση έκρινε ότι «η συκοφαντία σε βάρος του κ. Παπασταύρου συνεχίζεται, αλλά πέφτει στο κενό».

Απορίες

Ο κ. Μεϊμαράκης προσβάλλει ευθέως (και προσπαθεί να πιέσει;) τη Δικαιοσύνη που, προφανέστατα, θα έχει σοβαρά στοιχεία, όταν καλεί τον κάθε κ. Παπασταύρου ως ύποπτο φοροδιαφυγής και ξεπλύματος μαύρου χρήματος. Το δε πολιτικά δυσάρεστο είναι ότι, στο εξής, και ο σημερινός πρόεδρος της Ν.Δ. (όπως και ο προκάτοχός του Αντώνης Σαμαράς) θα μένει άφωνος στη Βουλή και θα δίνει την εικόνα ενόχου, όταν ο πρωθυπουργός θα ταυτίζει τη φιλελεύθερη παράταξη με φαινόμενα, όπως η βαριά φοροδιαφυγή και η άρνηση έρευνας της «λίστας Λαγκάρντ» και ....... άλλων παρόμοιων λιστών.

Η σπουδή του κ. Μεϊμαράκη προκαλεί τέσσερις εύλογες απορίες:

  • Πρόλαβε, μέσα σε λίγες ώρες, να διαβάσει το αντίγραφο της δικογραφίας (που είχε λάβει το πρωί της Παρασκευής ο δικηγόρος του κ. Παπασταύρου) και να ερευνήσει τα στοιχεία, ώστε να κρίνει πως πρόκειται για συκοφαντία;

  • Είναι τόσο σίγουρος για την «αθώα» πορεία των χρημάτων που έλαβε ο κ. Παπασταύρου; Τα 2.600.000 από τα συνολικά 5.400.000 δολάρια του λογαριασμού Παπασταύρου (και συγγενών του) ξεκίνησαν από την Ελβετία, πήγαν σε εταιρία στον Παναμά, μετά σε άλλη εταιρία στις Βρετανικές Παρθένες Νήσους και στη συνέχεια μέρος αυτών κυκλοφορούσε μεταξύ Βερμούδων, Ελλάδας και ξανά Ελβετίας. Αντιλαμβάνεται ο κ. Μεϊμαράκης (με σπουδές, μάλιστα, και στα φορολογικά!) τι σημαίνει μια τέτοια διακίνηση;

  • Εκπρόσωποι της παναμέζικης εταιρίας που έστειλε τα 2.600.000 δολάρια στον κ. Παπασταύρου ήταν οι George Allen, Carmen Wong, Yvette Rogers, Jaqueline Alexander και Verna De Nelson. Ερεύνησε ο κ. Μεϊμαράκης το ποιόν αυτών των προσώπων και το αν εμπλέκονται σε άλλες υποθέσεις; Γιατί οι γνωρίζοντες την υπόθεση λένε πως ακόμα δεν έχουμε δει τίποτα και ότι έρχονται νέες «βόμβες»!

  • Εχει πληροφορηθεί ο πρόεδρος της Ν.Δ. σε ποιες άλλες υποθέσεις ο κ. Παπασταύρου συμπρωταγωνιστεί με τον συνεταίρο του Αγγελο Μεταξά, για τον οποίο έχει εκδοθεί διεθνές ένταλμα, μετά την ανεπιτυχή απόπειρα σύλληψής του στο Ψυχικό στα τέλη Ιουνίου; Υπήρξε, τις τελευταίες εβδομάδες, επικοινωνία Μεταξά – Παπασταύρου και πρώην υπαλλήλων τους σε ελβετική εταιρία;

Με βάση όλα αυτά, είναι πολιτική αφέλεια το να ελπίζει ο κ. Μεϊμαράκης ότι το κόμμα θα ορθοποδήσει επί των ημερών του, αν συνεχίσει να φορτώνεται καταζητούμενους, υπόπτους φοροδιαφυγής και ξεπλύματος και αν εξαρτάται από τις «βόμβες» που έρχονται από τον Παναμά.

Οι δύο εκδοχές για την ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας

Η ανακοίνωση της Ν.Δ. για την κλήση του συμβούλου του τέως πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, Στ. Παπασταύρου, στον οικονομικό εισαγγελέα δύο εκδοχές μπορεί να έχει: είτε ότι αποτελεί άλλο ένα πολιτικό ατόπημα της Ν.Δ., το οποίο έρχεται να συμπληρώσει τη λίστα λαθών της προηγούμενης ηγεσίας, είτε ότι ήταν μια απονενοημένη προσπάθεια (γιατί μόνο έτσι μπορεί να χαρακτηρισθεί) του απερχόμενου «συστήματος» ηγεσίας από τη μία να καλύψει τα λάθη του και από την άλλη να δείξει ότι είναι ακόμα σε ισχύ. Φαίνεται ιδιαίτερα παράξενο η ανακοίνωση για την υπεράσπιση (!) ενός στελέχους -που, ενώ ασχολείτο αρκετά χρόνια με τα της Ν.Δ., έγινε πρώτης γραμμής, άγνωστο για ποιους πραγματικά λόγους, μόλις επί αρχηγίας Αντ. Σαμαρά- να είχε την απόλυτη αποδοχή της έμπειρης νέας, έστω και προσωρινής, ηγεσίας.

Εδώ θα πρέπει να θυμηθούμε ότι ο Β. Μεϊμαράκης, σε ανάλογη προσωπική εμπλοκή του, επέλεξε να δώσει μόνος τον αγώνα της δικαίωσής του, αρνούμενος τόσο τη θέση που κατείχε (πρόεδρος της Βουλής) όσο και την κάλυψη που απλόχερα του προτάθηκε από το κόμμα του. Αρα, φαντάζει ακόμα περισσότερο περίεργη ή και ύποπτη η σπουδή που έδειξε ο εκπρόσωπος του κόμματος να εκδώσει ανακοίνωση, πριν ακόμα στεγνώσει το μελάνι που έδινε διορία λίγων ημερών για να απολογηθεί στον ύποπτο για τέλεση δύο κακουργημάτων σύμβουλο -ακόμα (!)- του κ. Σαμαρά. Αν ισχύει η πρώτη εκδοχή, τότε παρακολουθούμε την πορεία της Ν.Δ. προς μονοψήφια ποσοστά και προς οριστικό διαζύγιο με την κοινωνία. Αν ισχύει η δεύτερη εκδοχή, τότε μάλλον είναι επείγουσα η αποσαμαροποίηση του κόμματος, γιατί φαίνεται ότι, μπροστά στην αγωνία της προσωπικής του δικαίωσης, ο τέως πρωθυπουργός δεν λαμβάνει υπόψη τίποτα και κανέναν!

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

πηγή : olympia 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Καταγγελεια Samsung Service & service one

ΟΙ ΠΙΟ '' ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΙ '' ΤΙΤΛΟΙ ΕΡΩΤΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ

Ροζ sex video-τσόντα DVD της Ελίνας Μπεκάκου?