Δεν ξεχνώ!


Χάθηκαν τα
στοιχεία για τον φίλο του Παπακωνσταντίνου

 

Κυριακή, 03 Απριλίου 2011
Εισήγηση

του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά

στη συνδιάσκεψη των Προέδρων ΝΟΔΕ του κόμματος


«Σήμερα η κρίση της Οικονομίας βαθαίνει, η κρίση της χώρας βαθαίνει και η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ετοιμάζεται να....


πάρει νέα μέτρα ασφυξίας, ανεργίας και λουκέτων. Τα μέτρα που ήδη πάρθηκαν -πρωτοφανή και για την Ελλάδα και διεθνώς- είχαν .........μηδαμινό αποτέλεσμα. Όπως αποδείχθηκε από τα τελευταία στοιχεία, για το έλλειμμα και για τα έσοδα, αυτές οι θυσίες δεν πιάνουν τόπο. Γιατί δεν πιάνουν τόπο; Γιατί όταν διαλύεις την Οικονομία, από πού θα βρεις να μαζέψεις φόρους; Έφτασαν να ετοιμάζουν – αν είναι δυνατόν - αύξηση των αντικειμενικών αξιών sε μια αγορά που έχει παραλύσει!Όμως, μια Οικονομία που έχει παραλύσει δεν παράγει έσοδα, παράγει ελλείμματα και λουκέτα...
Το κόμμα μας, η Νέα Δημοκρατία, δεν θέλει να γυρίσει η χώρα στο παρελθόν, όταν οι κυβερνήσεις μοίραζαν δανεικά σε βάρος των επομένων γενεών. Θέλουμε να ανοίξουμε το δρόμο για το μέλλον, όταν η Ελλάδα θα παράγει και θα εξάγει προϊόντα, θα είναι ανταγωνιστική, θα αξιοποιεί ό,τι πλεονέκτημα διαθέτει. Μια οικονομία ανταγωνιστική, χωρίς τον κρατισμό και τους κρατικοδίαιτους που έφερε το ΠΑΣΟΚ. Μια δημοκρατία ισχυρή και δίκαιη, χωρίς τη μισαλλοδοξία που έφερε το ΠΑΣΟΚ. Μια Ελλάδα με φιλότιμο, πολίτες με Αξιοπρέπεια και πολιτικούς με Αξιοπιστία, λέξεις άγνωστες στο ΠΑΣΟΚ.
Η κριτική που κάναμε αποδείχθηκε σωστή: το Μνημόνιο δεν βγαίνει. Τώρα όλοι το παραδέχονται, ακόμα και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Εκτός από την Κυβέρνηση βέβαια.  Τώρα η πολιτική μας αποδεικνύεται και ρεαλιστική. Άλλες ευρωπαϊκές χώρες, με προβλήματα παρόμοια με τα δικά μας προσπαθούν να επιτύχουν:
• είτε άλλο δρόμο, ώστε να μην περάσουν από Μνημόνιο κι αυτές, όπως συμβαίνει με την Πορτογαλία,
• είτε να αλλάξουν την πολιτική του δικού τους «Μνημονίου», όπως συμβαίνει με την Ιρλανδία.
Η Νέα Δημοκρατία θα αλλάξει την πολιτική της ασφυξίας, θα βάλει την Οικονομία να δουλέψει, για να βγούμε από το Μνημόνιο μιαν ώρα αρχύτερα.
Μπορούμε να το πετύχουμε! Αυτό είναι το μήνυμά μας, το Μήνυμα της Ελπίδας. Η Ελλάδα δεν θα γονατίσει. Θα μείνει όρθια.
Στο Ζάππειο-ΙΙ θα δείξουμε και πώς μπορεί η Οικονομία να ορθοποδήσει και η κατρακύλα να σταματήσει. Αυτή είναι η Πολιτική της Ελπίδας.
Οι πολίτες να ξανανιώσουν ασφαλείς μέσα στη χώρα τους, κύριοι του εαυτού τους, υπεύθυνοι για το μέλλον τους. Να ξαναπάρουν την Ελλάδα στα χέρια τους. Αυτή είναι η πολιτική της Αξιοπρέπειας.
Γι’ αυτό και – άλλωστε - δεσμευτήκαμε να αποκαταστήσουμε την αδικία της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ σε βάρος των χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων.
Ελπίδα και Αξιοπρέπεια είναι οι δύο λέξεις-κλειδιά για μας!
Αυτό είναι το μήνυμά μας.
Όχι πολλά λόγια: Ελπίδα και Αξιοπρέπεια! Τα λένε όλα.
Δεν χωρίζουμε εμείς τους Έλληνες σε «δικούς μας» και «εχθρούς μας».
Αγκαλιάζουμε όλους τους Έλληνες. Τους δίνουμε μήνυμα Αξιοπρέπειας και Ελπίδας. Γι’ αυτό και σας λέω: όταν το σκοτάδι γίνεται πιο πυκνό, να θυμάστε: το ξημέρωμα πλησιάζει!….»

Όποιος άντεξε να το διαβάσει μέχρι τέλους, ας το ξαναδιαβάσει βάζοντας ΝΔ όπου ΠΑΣΟΚ και ΠΑΣΟΚ όπου ΝΔ!

Σωτήριος Καλαμίτσης

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το φρικτό μυστικό του Σελλιανάκη

Καταγγελεια Samsung Service & service one

ΟΙ ΠΙΟ '' ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΙ '' ΤΙΤΛΟΙ ΕΡΩΤΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ