Νάσο άλλαξες ......ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗ WIND


στοιχεία για τον φίλο του Παπακωνσταντίνου
 



Δεν πάει άλλο… Ώρα να βάλουμε φρένο
- Στις Συνεχιζόμενες Απολύσεις και τη Διαρκή Μείωση του Προσωπικού
- Στη Διάλυση των Δικαιωμάτων και της Αξιοπρέπειάς μας
- Στην Πλήρη Αποδιοργάνωση των Τμημάτων και της Δουλειάς μας
ΟΛΟΙ ΣΗΜΕΡΑ:
=> Στηρίζουμε την Κινητοποίηση των Συναδέλφων στον 5ο και 6ο όροφο στη Λ. Αθηνών, από την αρχή της βάρδιας μέχρι τις 1:00 μ.μ.
=> Συμμετέχουμε στην Στάση Εργασίας σε όλα τα τμήματα, 1:00 – 5:00 μ.μ.
=> και στην Γενική Συνέλευση στη Λ. Αθηνών (εστιατόριο) στις 2:00 μ.μ.
Δεν πρόλαβε να καθίσει η σκόνη από........
την «εθελούσια», που μόνο εθελούσια δεν ήταν, αφού έγινε εν μέσω διαρκών εκβιασμών… Δεν πρόλαβε να περάσει καιρός από τις υποσχέσεις του CEO της εταιρίας Νάσου Ζαρκαλή, που είναι νωπές ακόμα στις μνήμες μας, πως δεν έχουμε να ανησυχούμε και μας καλούσε να δουλέψουμε απερίσπαστοι…
Παρά και κόντρα σ’ όλες τις υποσχέσεις, τα γεγονότα είναι αμείλικτα. Μόνο τις τελευταίες μέρες, η διοίκηση της εταιρίας έχει κάνει 7 (εφτά) απολύσεις. Οι 6 (έξι) στο τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών και 1 (μια) στο τμήμα του FMNG.
Με τις απολύσεις η διοίκηση οδηγεί τους συναδέλφους στη μόνιμη ανεργία και τους καταδικάζει στην φτώχεια και την εξαθλίωση. Το λέμε με περίσσια σιγουριά, αφού είναι γνωστό πως θέσεις εργασίας δεν υπάρχουν και είναι βέβαιο πως διαρκώς θα φθίνουν. Ό,τι κι αν επικαλείται η διοίκηση της εταιρίας, είναι αναμφισβήτητο πως επιδιώκει να μειώσει με κάθε τρόπο το κόστος εργασίας με τίμημα τις θέσεις εργασίας μας, τους μισθούς και τη συλλογική μας σύμβαση, τις συνθήκες εργασίας.
Σ’ αυτή την προσπάθεια πατάει στις σαρωτικές ανατροπές των εργασιακών δικαιωμάτων με τα μνημόνια, που συνέχεια μας «σώζουν» και τελικά μας βυθίζουν όλο και πιο βαθιά στην κρίση, που την βοήθησαν να παγώσει τις μισθολογικές ωριμάνσεις και να μειώσει το κόστος των αποζημιώσεων. Προσπαθεί επίσης να εκμεταλλευτεί τη μείωση των θέσεων εργασίας από τις εθελούσιες σε VODAFONE και OTE, τις μειώσεις μισθών στην FORTHNET, τις απολύσεις και τις μειώσεις μισθών και στους κλάδους εκτός τηλεπικοινωνιών, όπως π.χ. στην ΙΚΕΑ.
Η δύναμη να τους φρενάρει τα μακάβρια σχέδιά τους είναι η δική μας ενότητα και συλλογική δράση. Δείγμα αυτής της δράσης πήραν από την έκτακτη μαζική γενική συνέλευση την Πέμπτη 22 Νοεμβρίου στον χώρο της Εξυπηρέτησης Πελατών, μετά την προσπάθεια απόλυσης 2 (δύο) συναδελφισσών. Η απόφαση άμεσης αποχής από κάθε εργασία και κατάληψης του εργασιακού χώρου της Εξυπηρέτησης Πελατών ήταν η πρώτη δυναμική αντίδραση.
Η μαζική συμμετοχή στη Στάση Εργασίας την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου από 1 μ.μ. ως τις 5 μ.μ. και στην Γενική Συνέλευση, είναι απαραίτητη για να υπερασπιστούμε το δικαίωμα των συναδέλφων μας στην εργασία και στη ζωή. Όλοι οι συνάδελφοι από όλα τα τμήματα της εταιρίας πρέπει να συμμετάσχουμε και να πάρουμε αποφάσεις δράσεων και να αναγκάσουμε την εταιρία να ακυρώσει τις απολύσεις. Να ξέρουμε πως αγωνιζόμενοι για το δικαίωμα εργασίας των 2 (δύο) συναδέλφων αγωνιζόμαστε για τις θέσεις εργασίας όλων μας.
Πρέπει να κινητοποιηθούμε άμεσα. Σε όλα τα τμήματα. Πριν εξελιχθεί ένα νέο κύμα απολύσεων και αλλαγής των εργασιακών σχέσεων. Αν μείνουμε θεατές, το μόνο που θα «πετύχουμε» είναι ν’ αφήσουμε τον δρόμο ανοιχτό στην εταιρία για νέες επιθέσεις – μέχρι και το σημείο ν’ αμφισβητήσουν τη συλλογική σύμβαση και τους μισθούς. Ο μόνος δρόμος, η μόνη ελπίδα για την ακύρωση των απολύσεων, το σταμάτημά τους, την υπεράσπιση των μισθών και αξιοπρεπών συνθηκών εργασίας, είναι η συλλογική δράση, ο αγώνας και η αποφασιστικότητα. Μπορούμε να έχουμε επιτυχία, φτάνει να πιστέψουμε στις δυνάμεις μας.
Το Διοικητικό Συμβούλιο

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το φρικτό μυστικό του Σελλιανάκη

Καταγγελεια Samsung Service & service one

ΟΙ ΠΙΟ '' ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΙ '' ΤΙΤΛΟΙ ΕΡΩΤΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ