Το κινητό τηλέφωνο στο χέρι ή ακουστικό στο αυτί; Αν οδηγείτε κιόλας ο ΚΟΚ σας τιμωρεί .


Οδηγείτε με κινητό τηλέφωνο στο χέρι ή ακουστικό στο αυτί; O ΚΟΚ τιμωρεί!


Απαραίτητο έχει γίνει το κινητό τηλέφωνο στην ζωή μας! Μας συνοδεύει παντού, στο ταξίδι, στην έξοδο, στο σχολείο, στην εργασία, στο γυμναστήριο, στα ψώνια ακόμα και στον ύπνο!
Αναρίθμητα όμως τα οδικά ατυχήματα που έχουν συμβεί από την αλόγιστη χρήση του κινητού τηλεφώνου κατά την διάρκεια της οδήγησης. Η προσοχή των οδηγών αποσπάται εύκολα καθώς συνομιλούν με εργοδότη, συναδέλφους, φίλους, συζύγους και παιδιά! Άλλοι προσπαθούν να ρυθμίσουν τον πλοηγό, να βρουν μια επαφή στον κατάλογο, να αναρτήσουν στο facebook, να απαντήσουν σε sms, messenger, viber, email και άλλες χρήσιμες εφαρμογές! Μόδα έχει γίνει και μια καλή πόζα car selfie στο instagram!
Οι οδηγοί που κάνουν χρήση του κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση έχουν μειωμένη αντίληψη, διακατέχονται από στρες, κάνουν προσπεράσεις, δεν διατηρούν σταθερή ταχύτητα, περνούν φανάρια με κόκκινο, δεν κρατούν αποστάσεις ασφαλείας, προσπερνούν πινακίδες κ.α . Πόσοι λόγοι για να συμβεί ένα ατύχημα!
Σύμφωνα με την παράγραφο 2 του άρθρου 13 του κώδικα οδικής κυκλοφορίας, οι οδηγοί που χρησιμοποιούν κινητό τηλέφωνο κατά την οδήγηση υπόκεινται σε διατάξεις η παραβίαση των οποίων επιφέρει πρόστιμο 100 ευρώ και αφαίρεση της άδειας οδήγησης για 30 ημέρες. Βέβαια οι διατάξεις ωχριούν μπροστά στον κίνδυνο πρόκλησης σωματικών βλαβών.
Δείτε εδώ πιο αναλυτικά:
ΑΡΘΡΟ 13: Οδηγοί
Παράγραφος 2. Ο οδηγός επιβάλλεται να έχει την, κατά τις σχετικές διατάξεις, προβλεπόμενη άδεια οδήγησης και την αναγκαία σωματική και διανοητική ικανότητα και να βρίσκεται σε κατάλληλη κατάσταση για να οδηγεί, οφείλει δε κατά το χρόνο της οδήγησης να είναι σε θέση να ελέγχει το όχημα του ή τα ζώα του. Ο οδηγός κάθε οχήματος υποχρεούται να έχει πλήρη ελευθερία των κινήσεών του, για να ενεργεί ελεύθερα τους αναγκαίους χειρισμούς. Ιδιαίτερα, απαγορεύεται να χρησιμοποιεί εν κινήσει ακουστικά, που έχουν συνδεθεί με φορητό ραδιόφωνο, μαγνητόφωνα και άλλες παρεμφερείς ηχητικές συσκευές, καθώς και κινητό τηλέφωνο το οποίο δεν είναι τοποθετημένο σε ειδική θέση για ανοικτή ακρόαση.
Το nextdeal εύχεται σε όλους τους οδηγούς να μετακινούνται καθημερινά με ασφάλεια τηρώντας τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας. Kαι βέβαια θα πρέπει να προνοήσουν τις αυστηρές «αποστάσεις ασφαλείας»... από το Pocemon Go Car! Με τόση τεχνολογική ταχύτητα κανείς δεν γνωρίζει τι καινούργιο θα μας φέρει η αυριανή ημέρα! Χρήσιμη και διασκεδαστική η τεχνολογία αλλά προέχει η οδική ασφάλεια!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το φρικτό μυστικό του Σελλιανάκη

Καταγγελεια Samsung Service & service one

ΟΙ ΠΙΟ '' ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΙ '' ΤΙΤΛΟΙ ΕΡΩΤΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ