Μιχάλης Σάλλας: Το αφεντικό της Πειραιώς


Μιχάλης Σάλλας: Το αφεντικό της Πειραι
ώς


 
sallas_342432Ο Μιχάλης Σάλλας ανήκε στην πρώτη τριάδα των οικονομικών συμβούλων του Ανδρ. Παπανδρέου, από τον οποίο διδάχτηκε την τέχνη των τακτικών ελιγμών και της πολιτικής επικοινωνίας.
Στις αρχές της δεκαετίας του 1990, μέσα σε ένα κλίμα έντονης αγωνίας για το μέλλον του τραπεζικού κλάδου, αναλαμβάνει επικεφαλής μιας ομάδας επιχειρηματιών (πάνω από 100) που υποβάλλουν πρόταση εξαγοράς και τελικά καταφέρνουν να αποκτήσουν τον......
έλεγχο της «καταδικασμένης» Τράπεζας Πειραιώς, έπειτα από μια περιπετειώδη διαδικασία.
3-Septemvri-1974_textΦωτογραφία από το blog"ακτιβιστής"
Μεταξύ των επιχειρηματιών που μετείχαν τότε στο εγχείρημα, ήταν οι κ. Ηλιάδης (Shelman), Παπαγεωργίου (Sanyo), Φουρλής (ΙΚΕΑ, Intersport, Samsung), Δασκαλόπουλος (Δέλτα), Βασιλάκης (Autohellas, Aegean Airlines), Ν. Δασκαλαντωνάκης (Grecotel), Κων. Αγγελόπουλος και πολλοί άλλοι.
Η άνοδος της Τράπεζας Πειραιώς συνεχίζεται, και στα τέλη του 1999 διεκδικεί την εξαγορά της μεγαλύτερης τότε Ιονικής Τράπεζας, την οποία όμως θα χάσει από την Alpha Bank.
Εντυπωσιακή ήταν η κατ' αρχήν συμφωνία του με τον κ. Ανδρέα Βγενόπουλο, προκειμένου να ενώσουν τις δυνάμεις τους και η Τράπεζα Πειραιώς να εξαγοράσει τη Marfin. Η συμφωνία ανακοινώθηκε μέσω δελτίου Τύπου, αλλά δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, ύστερα από μια «βελούδινη διαφωνία», για την οποία ελάχιστα πράγματα έγιναν γνωστά.
Επειτα από δύο συνεχείς αποτυχίες εξαγορών (Ιονική Τράπεζα, Marfin) ήρθε η ώρα του Μιχάλη Σάλλα να «σκοράρει». Εξαγοράζει την κρατικά ελεγχόμενη ΕΤΒΑ Bank, στην οποία είχε διατελέσει διοικητής σε μία από τις πρώτες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ.
Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το φρικτό μυστικό του Σελλιανάκη

Καταγγελεια Samsung Service & service one

ΟΙ ΠΙΟ '' ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΙ '' ΤΙΤΛΟΙ ΕΡΩΤΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ