Αποστόλης Χαριτωνίδης ένας σεμνός αφανής ήρωας μεταξύ μας


.

Αποστόλης Χαριτωνίδης , ένας αφανής ήρωας της ζωής.
Ο Αποστόλης Χαριτωνίδης έφτασε μιαν ανάσα από τον θάνατο, 
όμως έζησε χάρη στη μεταμόσχευση μυελού των οστών. Και όχι απλά έζησε, αλλά έγινε ένας εξαιρετικός αθλητής παγκόσμιου βεληνεκούς, αποδεικνύοντας σε όλους εμάς ότι πιο δύσκολες ασθένειες, ακόμη κι από τη λευχαιμία , είναι η απαισιοδοξία και η έλλειψη διάθεσης για ζωή… 
 Ο Αποστόλης ήταν αθλητής του βόλεϊ στην Ελπίδα Αμπελοκήπων όταν τον Δεκέμβριο του 2006 διαγνώστηκε με οξεία μυελοβλαστική λευχαιμία με κατεστραμμένο μυελό των οστών σε ποσοστό 90%. Η οικογένεια και οι φίλοι του σοκαρίστηκαν, όχι όμως και ο ίδιος. Με αξιοθαύμαστη αισιοδοξία και αποφασιστικότητα, ξεκίνησε τον Γολγοθά των χημειοθεραπειών, δίνοντας σε όλους μιαν υπόσχεση: 
«Θα είμαι σύντομα κοντά σας». 
 Ακολούθησε η επιτυχημένη μεταμόσχευση μυελού. 
Η ισχυρή επιθυμία του να ξαναβρεθεί στα γήπεδα δικαιώθηκε ένα χρόνο αργότερα, όταν αγωνίστηκε στο ματς της Ελπίδας με αντίπαλο τον Γαλαξία την 1η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής κατηγορίας. Ακολούθησε η Εθνική ομάδα κολύμβησης μεταμοσχευμένων και η συμμετοχή του στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Δουβλίνου, καθώς και στα παγκόσμια πρωταθλήματα της Αυστραλίας (2009) και του Ντέρμπαν στη Ν. Αφρική (2013), όπου κατέκτησε 3 μετάλλια (χρυσό στα 50μ. πεταλούδα, αργυρό στη ρίψη ελ.σφαίρας και χάλκινο στα 50μ. ελεύθερο). Το Αύγουστο του 2015 συμμετείχε στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στην Αργεντινή όπου κατέκτησε το Χρυσό μετάλλιο στο άθλημα της δισκοβολίας πετυχαίνοντας μάλιστα με την επίδοση του Παγκόσμιο Ρεκόρ στο αγώνισμα. Επίσης κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στο αγώνισμα του ακοντισμού καθώς και την 6η θέση στη ρίψη ελ.σφαιρας. 
Ο Αποστόλης Χαριτωνίδης ευχαριστεί ιδιαίτερα τον «Σύλλογο Ελπίδα Φίλων Παιδιών με Καρκίνο» για την απόλυτη στήριξη στην προσπάθεια του αυτή. Μια προσπάθεια που έχει υψηλό αθλητικό στόχο αλλά έχει πολύ υψηλότερο σκοπό: να γεμίσουμε με «Ελπίδα», «Προσδοκία» και «Αισιοδοξία» τις ζωές άρρωστων παιδιών που τα έχουν τόσο ανάγκη και να προωθήσουμε τη ιδέα της εθελοντικής προσφοράς Μυελού των Οστών που αποτελεί το κορύφωμα της δωρεάς του ανθρώπου προς τον συνάνθρωπο του, χαρίζοντας ζωή!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το φρικτό μυστικό του Σελλιανάκη

Καταγγελεια Samsung Service & service one

ΟΙ ΠΙΟ '' ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΙ '' ΤΙΤΛΟΙ ΕΡΩΤΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ