Kαι το ερώτημα επανέρχεται Δριμύτερο ...τελικά ποιοί ειναι οι τρoμοκράτες ;;;;Τεχεράνη: Μοσάντ και CIA πίσω από τις επιθέσεις στους Ιρανούς επιστήμονες

Τεχεράνη: Μοσάντ και CIA πίσω από τις επιθέσεις στους Ιρανούς επιστήμονες

 

Τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ και του Ισραήλ κατηγόρησε η Τεχεράνη για τις σημερινές αιματηρές επιθέσεις σε βάρος...
 Ιρανών επιστημόνων που φέρεται να είχαν σημαντικό ρόλο στο ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα.
Ο καθηγητής Μαζίντ Σαχριαρί, καθηγητής πυρηνικής φυσικής στο πανεπιστήμιο Σαχίντ Μπεχεστί και μέλος της Ενωσης Πυρηνικών του Ιράν, σκοτώθηκε στο βόρειο τμήμα της Τεχεράνης, όταν εξερράγη βόμβα που είχε τοποθετηθεί στο αυτοκίνητό του. Από την έκρηξη τραυματίστηκε και η σύζυγός του
Ο δεύτερος επιστήμονας, ο καθηγητής Φερεϊντούν Αμπασί, φυσικός με ειδικότητα στις ακτίνες λέιζερ, τραυματίστηκε ..........μαζί με τη σύζυγό του από έκρηξη βόμβας ενώ στάθμευε το αυτοκίνητό του μπροστά από το πανεπιστήμιο Σαχίντ Μπεχεστί της Τεχεράνης.
Ο επικεφαλής της αστυνομίας της Τεχεράνης, ο στρατηγός Χοσεΐν Σαντγεντινιά, επιβεβαίωσε ότι οι δύο επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν με τον ίδιο τρόπο. Οι δράστες κατάφεραν να διαφύγουν και διεξάγεται έρευνα για τον εντοπισμό τους, ανέφερε και πρόσθεσε πως μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης.
Ο υπουργός Εσωτερικών Μοσταφά Μοχαμάντ Νατζάρ κατηγόρησε για τις επιθέσεις τη Μοσάντ και τη CIA και υποστήριξε ότι στόχο ήταν «να σταματήσουν τις επιστημονικές προόδους μας». «Αυτή η απελπισμένη πράξη τρομοκρατίας (...) δείχνει την αδυναμία τους», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.
Την ίδια ώρα, σε ανακοίνωσή του, το γραφείο του προέδρου Μαχμούντ Αχμαντινεζάντ κατήγγειλε «τους σιωνιστές τρομοκράτες και τους αλλαζονικούς υπερασπιστές τους στη Δύση».
Από την πλευρά του ο επικεφαλής του ιρανικού πυρηνικού προγράμματος Αλί Ακμπάρ Σαλεχί προειδοποίησε τους «εχθρούς του Ιράν» ότι «η υπομονή των Ιρανών έχει όρια».
Οι δύο φυσικοί που έγιναν στόχοι των επιθέσεων φαίνεται πως είχαν σημαντικές ευθύνες στο ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα και σχέσεις με το υπουργείο Αμυνας.
Όπως είπε ο Αλί Σαλεχί, ο Ματζίντ Σαχριαρί ήταν «υπεύθυνος ενός από τα μεγάλα προγράμματα του Ιρανικού Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας, ενώ σύφωνα με τον ιστότοπο Rajanews, διηύθυνε ένα πρόγραμμα που συνδεόταν με την κατασκευή της καρδιάς ενός πυρηνικού αντιδραστήρα.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Mashreghnews, ο Φερεϊντούν Αμπασί Νταβανί είναι ένας από τους λίγους Ιρανούς ειδικούς στο διαχωρισμό ισοτόπων και περιλαμβάνεται στον κατάλογο του ΟΗΕ με τους Ιρανούς στους οποίους επιβάλλονται διεθνείς κυρώσεις για το σημαντικό ρόλο τους στο ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα. Στον κατάλογο του ΟΗΕ περιγράφεται ως «υψηλόβαθμος επιστήμονας του υπουργείου Αμυνας».

naftemporiki.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το φρικτό μυστικό του Σελλιανάκη

Καταγγελεια Samsung Service & service one

ΟΙ ΠΙΟ '' ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΙ '' ΤΙΤΛΟΙ ΕΡΩΤΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ