Το νου σας…αρχηγοί...( Το νου σας καθήκια -η δικιά μου Version )


Το νου σας…αρχηγοί



Χαμένοι στην μετάφραση του νέου μνημονίου οι πολιτικοί αρχηγοί; Επιτρέψτε να βοηθήσουμε λίγο.
Κατώτερος μισθός στα 586 ευρώ ακαθάριστα. Πράγμα που σημαίνει 472 ευρώ στην τσέπη. Για να φας, να στεγαστείς, να πληρ.ώσεις φως νερό, εισφορές, φόρους και να ζήσεις. Όσο μπορείς να ζήσεις δηλαδή με μείον τρεις μισθούς το χρόνο! 472 ευρώ. Τόσα ετοιμάζονται να συμφωνήσουν να δίνουν σε 325.000 έλληνες οι πολιτικοί αρχηγοί. Γιατί σε πρώτη φάση, αυτοί θα παίρνουν τόσα. Το 17% των εργαζομένων που σήμερα αμείβονται με ......
τον κατώτερο μισθό.
472 ευρώ. Την ώρα που το 2010, περισσότερα από 3 εκατομμύρια έλληνες ζούσαν στο όριο της φτώχειας. Σήμερα δεν χρειάζεται καν να δεις τα νούμερα για να καταλάβεις τι συμβαίνει. Βλέπεις δίπλα σου. Τον συνάδελφο στο γραφείο που σκοτείνιασε το βλέμμα του, από την αγωνία να τα φέρει βόλτα. Βλέπεις στο δρόμο, γέρους ανθρώπους να ψάχνουν στα σκουπίδια. Βλέπεις στις εσοχές των κτιρίων του κέντρου, χαρτόκουτα-σπίτια. Βλέπεις και τον εαυτό σου στον καθρέπτη. Σα να σε γέρασαν τα προβλήματα.
Ακόμα χειρότερα, απάνθρωπα, τα μέτρα για τους ανέργους. Με το επίδομα να πέφτει στα 290 ευρώ καθαρά. Για όσους καταφέρνουν να «βγάλουν» το επίδομα. Και μόνο για ένα χρόνο. 12 μήνες. Μετά; Μετά …καλή τύχη! Είσαι μόνος σου. Βρες τρόπο να ζήσεις. Να πληρώσεις το νοίκι σου, τα κοινόχρηστα, το φαγητό σου. Παιδιά και οικογένεια; Ούτε λόγος για τέτοια σχέδια. Πως θα τα βγάλεις πέρα! Και αν έχεις οικογένεια; Ο Συνήγορος του Πολίτη μέτρησε 2.500 παιδιά στα ιδρύματα. Παιδιά που οι γονείς τους δεν μπορούν να φροντίσουν σωστά. Λόγω της κρίσης. Θλίψη. Για μια χώρα που θέλει να λέγεται πολιτισμένη.
Όμως το πιο επιβαρυντικό μέτρο, αυτό που θα καθορίσει τις εργασιακές σχέσεις τα επόμενα χρόνια είναι η μετενέργεια. Επί της ουσίας; Η κατάργηση όλων των συμβάσεων συλλογικών και κλαδικών μετά την συμπλήρωση 3 μηνών και την άκαρπη ολοκλήρωση  των διαπραγματεύσεων προκειμένου να υπογραφεί νέα σύμβαση. Με λίγα λόγια. Δεν βγάλανε άκρη εργαζόμενοι και εργοδότες μέσα σε τρεις μήνες; Τότε ο κάθε εργαζόμενος παίρνει την τύχη και τον μισθό του στα χέρια του. Συνδικάτα και σωματεία; Ξεχάστε τα. Τα νέα μέτρα απλά τα ακυρώνουν. Στην Θατσερική Βρετανία έχασαν μετά από σκληρή μάχη. Στην Ελλάδα του νέου μνημονίου δεν πρόλαβαν(;) να πουν κιχ. Διαλύθηκαν με μια υπογραφή.
Ναι! Να φτιάξουμε την νέα Ελλάδα. Και να παλέψουμε και να ματώσουμε και να βάλουμε πλάτη. Να γίνουμε και πάλι περήφανοι για αυτή τη χώρα. Αλλά για να τα κάνουμε όλα αυτά κύριοι πολιτικοί αρχηγοί, θα πρέπει να κρατήσετε ζωντανούς τους έλληνες. Και να σεβαστείτε το ελάχιστο. Μια αξιοπρεπή διαβίωση για όλους δηλαδή. Γιατί αυτός που χάνει τα πάντα, δεν έχει να φοβάται για τίποτα.  Δεν σας ανησυχεί αυτό;
Πηγή :IPop -Πόπη Τσαπανίδου

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το φρικτό μυστικό του Σελλιανάκη

Καταγγελεια Samsung Service & service one

ΟΙ ΠΙΟ '' ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΙ '' ΤΙΤΛΟΙ ΕΡΩΤΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ