Μονή ( Λαμόγιο το ελεήμων ) έκτισε ο Πάπιστας στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης


Ν
 



Η εντυπωσιακή και σε πολλά επίπεδα αγιορείτικη βίλα Πάπιστα στο Πανόραμα της Θεσσαλονίκης, που έγινε στα... μέτρα του Εφραίμ.  Η εντυπωσιακή οικία του επιχειρηματία, θυμίζει, εντός και εκτός, Βατοπέδι με παρεκκλήσι, Ιερή Τράπεζα και βυζαντινή διακόσμηση
Η εντυπωσιακή και σε πολλά επίπεδα αγιορείτικη βίλα Πάπιστα στο Πανόραμα της Θεσσαλονίκης, που έγινε στα.μέτρα του Εφραίμ.
Μια πολυτελέστατη... αγιορείτικη βίλα για Πάπιστα και Εφραίμ στο Πανόραμα της Θεσσαλονίκης. Μπορεί ο επιχειρηματίας Αθανάσιος Πάπιστας να εμφανίστηκε στην Εξεταστική Επιτροπή περίπου σαν να μη γνώριζε τον ηγούμενο της Μονής Βατοπεδίου, όμως ο ίδιος ολοκλήρωσε μέσα στο 2007 μια πολυτελέστατη βίλα στα μέτρα του Εφραίμ.
Εκτός από την... αγιορείτικη εξωτερική εικόνα της.......
βίλας, στο ισόγειο και κοντά στην κεντρική είσοδο μια μεγάλη αίθουσα έχει μετατραπεί σε... ιερή τράπεζα, η οποία φέρει γύρω γύρω στους τοίχους τη βυζαντινή διακόσμηση της αμπέλου με ελισσόμενους βλαστούς με φύλλα, άνθη, κλαδιά και καρπούς. Δίπλα από την είσοδο της τράπεζας έχει διαμορφωθεί ένας χώρος σε παρεκκλήσι, του οποίου η αγιογράφηση ολοκληρώθηκε μέσα στο 2008.
Ομως εκείνες που προκαλούν ιδιαίτερη εντύπωση, σύμφωνα με πληροφορίες μας, είναι μια μεγάλη προσωπογραφία του Εφραίμ που φιλοτεχνήθηκε από έναν ζωγράφο-αγιογράφο και καθηγητή στο επάγγελμα, η οποία έχει τοποθετηθεί σε περίοπτη θέση, ενώ μια μικρότερη υπάρχει μέσα στο γραφείο του Αθ. Πάπιστα.
Συμβολισμοί
Το εντυπωσιακό Hummer είναι μονίμως στην είσοδο της βίλας
Το εντυπωσιακό Hummer είναι μονίμως στην είσοδο της βίλας
Στην είσοδο της τράπεζας και του παρεκκλησιού υπάρχει ένας βυζαντινός διάκοσμος που απεικονίζει παγώνια και φυτικά σύνολα. Στη βυζαντινή παράδοση τα παγώνια συμβολίζουν την αθανασία και την αιωνιότητα. Να σημειωθεί ότι μια ανάλογη αίθουσα-τράπεζα είχε δημιουργήσει για τον Εφραίμ στην Αθήνα και ο Κύπριος επιχειρηματίας Φοίβος Χριστοδουλίδης στις εγκαταστάσεις της «LΑDΑ ΗΕLLΑS» μέσω του Κέντρου Ελληνικού και Ορθόδοξου Ελληνισμού, που είναι ένα παρακλάδι της ίδιας της Μονής.
Το παρεκκλήσι βρίσκεται στα αριστερά της βίλας και στο μέσον η είσοδος της τράπεζας
Το παρεκκλήσι βρίσκεται στα αριστερά της βίλας και στο μέσον η είσοδος της τράπεζας
Η εντυπωσιακή βίλα στο Πανόραμα αγοράσθηκε από τον Αθ. Πάπιστα πριν από μερικά χρόνια, αλλά αναμορφώθηκε εντελώς. Πρόκειται για ένα αρκετά μεγάλο σύνολο σε πολλά επίπεδα που δεσπόζει στην περιοχή αυτή του Πανοράματος με θέα στον Θερμαϊκό.
Η εγκατάσταση στη βίλα -κυρίως της οικογένειας Πάπιστα- έγινε από τα περασμένα Χριστούγεννα, όμως οι γείτονες δεν ήταν σε θέση να γνωρίζουν ποιοι έμπαιναν και έβγαιναν σ' αυτή, αφού διαθέτει εσωτερικό πάρκινγκ, ενώ μονίμως στην είσοδο υπάρχει παρκαρισμένο ένα θηριώδες και πανάκριβο τζιπ «ΗUΜΜΕR».
Μετακόμισαν όταν «φούντωνε» το σκάνδαλο του Βατοπεδίου
Στα τέλη του περασμένου Αυγούστου με τις αρχές Σεπτεμβρίου, όταν υπήρξε η κλιμάκωση της δημοσιότητας και των αποκαλύψεων γύρω από την υπόθεση του σκανδάλου της Μονής Βατοπεδίου, οι ένοικοι της βίλας μετακόμισαν από αυτή.

Σύμφωνα με τους γείτονες, σε τρία μεγάλα φορτηγά φορτώθηκαν διάφορα αντικείμενα και έκτοτε τη βίλα επισκέπτεται μόνο το προσωπικό που έχει αναλάβει τη συντήρησή της.
Ο ίδιος ο Αθ. Πάπιστας στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής ισχυρίστηκε πως επισκέφτηκε τη Μονή Βατοπεδίου μόλις το καλοκαίρι του 2006 και αυτό ως προσκυνητής.
Κι ως προσκυνητής την επισκεπτόταν έκτοτε 3-4 φορές τον χρόνο, χωρίς να αναφέρει καν το όνομα του Εφραίμ. Ομως παρ όλα αυτά στα τέλη του 2006 δρομολογήθηκε η αγορά των 76 οικοπέδων-φιλέτων από την εταιρεία του επιχειρηματία «Ανθεμιάς Α.Ε.», στην οποία χωρίς να... γνωρίζει συμμετείχε με 30% η «RΑSSΑDΕL» του Κύπριου Αθω Κοιρανίδη, για την οποία όμως δεν γνώριζε ότι ανήκε στη Μονή.
ΧΡΙΣΤΟΣ ΤΕΛΙΔΗΣ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το φρικτό μυστικό του Σελλιανάκη

Καταγγελεια Samsung Service & service one

ΟΙ ΠΙΟ '' ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΙ '' ΤΙΤΛΟΙ ΕΡΩΤΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ