Χαιρετίσματα «ξανά» στη Μέρκελ στέλνει η Λευκωσία: Ξέχνα το κούρεμα



  
Ν
 


Σκληρή απάντηση μέσω του Προέδρου της Βουλής κ. Ομήρου δίνει η Κύπρος σε τρόικα και Βερολίνο: Δεν συζητάμε για κούρεμα
Συγκλονιστικές εξελίξεις στην Κύπρο. Η πολιτική ηγεσία δεν δέχεται κανένα κούρεμα παρά τις συνεχείς πιέσεις που δέχεται από την Ευρωζώνη. Ο πρόεδρος της Βουλής Γ. Ομήρου εξερχόμενος τώρα του προεδρικού μεγάρου κατήγγειλε τους ευρωπαίους ηγέτες γιά "ανεπίτρεπτη συμπεριφορά που θέλει να εξουθενώσει τον Κυπριακό λαό.Η στάση μας είναι σταθερή και αμετακίνητη" πρόσθεσε .
Οι αρχηγοί αποφάσισαν την δημιουργία Ταμείου αλληλεγγύης, ίσως κρατική εταιρία ιδιωτικού δικαίου και........

συνεχίζουν την συζήτηση γιά το πώς θα γίνει αυτό.
Τεράστια είναι η ζημιά που έχει προκληθεί στην Κύπρο. Οι πολίτες βρίσκονται σε πανικό,άλλοι σπεύδουν να σηκώσουν χρήματα από τους λογαριασμούς τους και άλλοι τρέχουν στα φαρμακεία γιά να πάρουν αποθέματα από τα φάρμακά τους καθώς διαδόθηκε μία πληρφορία οτι υπάρχει έλλειψη. Υπό αυτές τις συνθήκες αρμόδιος παράγοντας έσπευσε να μεταφέρει μέσω των ΜΜΕ του νησιού οτι τα φάρμακα επαρκούν γιά τρεις μήνες.
Αυτές οι εικόνες μεταφέρθηκαν και στην σύσκεψη που πραγματοποιείται απο τις 09.30 το πρωί στο προεδρικό Μέγαρο και δόθηκε εντολή στον Κεντρικό Τραπεζίτη του νησιού να δηλώσει οτι από Δευτέρα θα υπάρχει λύση στο οικονομικο πρόβλημα του νησιού. Αυτό σημαίναι οτι επισπεύδονται οι εξελίξεις στην Κύπρο η οποία όχι μόνο βρίσκεται με το πιστόλι στον κρόταφο αλλά οι δανειστές έχουν οπλίσει και την σκανδάλη.
Οσοι γνωρίζουν καλά την κατάσταση και -κυρίως- τις επιλογές που μπορεί να έχει αυτή την ώρα η Λευκωσία τονίζουν οτι εντός των επομένων ωρών θα έρθει στη Βουλή αυτό που απερρίφθη προ ημερών, με κάποιες βελτιώσεις γιά την εγγύηση των καταθέσεων κα το ποσοστό του κουρέματος των μεγαλοκαταθετών , ανάλογα με τα χρήματα που ενδεχομένως έχυν εξευρεθεί σε ρευστό από τη Ρωσία.
Εντύπωση πάντως προκαλεί η παραδοχή του προέδρου της Κομισιόν κ. Μπαρόζο οτι ούτε η επιτροπή ούτε και η Ρωσία γνώριζαν τις προθεσεις γιά κουρεμα των καταθέσεων στην Κύπρο

 Του Γιάννη Χρηστάκου

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το φρικτό μυστικό του Σελλιανάκη

Καταγγελεια Samsung Service & service one

ΟΙ ΠΙΟ '' ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΙ '' ΤΙΤΛΟΙ ΕΡΩΤΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ