Νέο σκάνδαλο στον ΟΤΕ με μίζες εξ Αμερικής...

Νέο σκάνδαλο στον ΟΤΕ με μίζες 

εξ Αμερικής...

 

Ένα ακόμη… εισαγόμενο σκάνδαλο ήρθε να προστεθεί στο «ποινικό» μητρώο του ΟΤΕ, με το καμπανάκι να χτυπά από την αντίπερα όχθη του Ατλαντικού και να προκαλεί εσωτερικούς ελέγχους στη διοίκηση του ελληνικού οργανισμού.
Η ... αμερικανική εταιρεία υψηλής τεχνολογίας Comverse Techology Inc παραδέχθηκε ότι την περίοδο 2003-2006 δωροδόκησε άτομα που συνδέονται με τον ΟΤΕ με σκοπό να εξασφαλίσει συμβόλαιο ύψους περίπου 10 εκ. δολαρίων.
Αυτό είναι ένα από τα συμπεράσματα της έρευνας από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ η οποία οδήγησε τη συγκεκριμένη εταιρεία σε «συμβιβασμό» ύψους 2,8 εκ. δολαρίων για το σκάνδαλο με τον ΟΤΕ αλλά και άλλα σκάνδαλα που αφορούν προμήθειες αντιπροσώπων (1,6 εκ. εξ αυτών από διοικητικό πρόστιμο της Επιτροπής και τα υπόλοιπα 1,2 εκ. από καταδικαστική απόφαση του Υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ).
Όπως σημειώνει το Bloomberg, η......... αμερικανική εταιρεία «προδόθηκε» από τα λογιστικά βιβλία της καθώς μετά από έλεγχο προέκυψαν ύποπτοι κωδικοί πίσω από τους οποίους κρύβονταν δωροδοκίες.
Ο έλεγχος (όπως βλέπετε και στο απόσπασμα του πορίσματα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ) αποκάλυψε 536.000 δολάρια αθέμιτων πληρωμών σε άτομα που συνδέονται με τον ΟΤΕ «μέσω θυγατρικής από το Ισραήλ».
Σύμφωνα με τον αμερικανικό νόμο, βαρύ πρόστιμο περιμένει και τον ΟΤΕ. Στην καταδικαστική απόφαση, μάλιστα, που εξέδωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ αναφέρεται ότι «η διεκπεραίωση των μιζών έγινε μέσω υπεράκτιας από την Κύπρο, με τον ενδιάμεσο να κρατά το 15% και να διαθέτει το 85% για δωροδοκίες».
star.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το φρικτό μυστικό του Σελλιανάκη

Καταγγελεια Samsung Service & service one

ΟΙ ΠΙΟ '' ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΙ '' ΤΙΤΛΟΙ ΕΡΩΤΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ