"Κόβουν" τα φάρμακα σε 3 ταμεία από αύριο


 

 

"Κόβουν" τα φάρμακα σε 3 ταμεία από αύριο

 

Στη χθεσινή Γενική Συνέλευση των μελών του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης αποφασίστηκε να ανασταλεί από την 1η Οκτωβρίου 2010 η επί πιστώσει χορήγηση φαρμάκων στους ασφαλισμένους του ταμείου των...
 Συμβολαιογράφων (ΤΑΣ), των Δικηγόρων Επαρχιών (ΤΥΔΕ) και της Εμπορικής Τράπεζας (ΤΑΠ-ΕΤΕ). Η απόφαση ελήφθη λόγω των μεγάλων καθυστερήσεων στην εξόφληση των λογαριασμών των φαρμακείων αλλά και της απουσίας προοπτικής για σύντομη εξόφληση.
Στα παραπάνω ασφαλιστικά ταμεία πρέπει να προστεθεί και το Λιμενικό στο οποίο η αναστολή άρχισε τον Φεβρουάριο και συνεχίζεται ακόμη.

Πρακτικά, από αύριο Παρασκευή 1 Οκτωβρίου οι ασφαλισμένοι του ΤΑΣ (Συμβολαιογράφοι), ΤΥΔΕ (Δικηγόροι Επαρχιών) καθώς και οι ασφαλισμένοι του ταμείου Υγείας της Εμπορικής Τράπεζας (ΤΑΠ-ΕΤΕ) θα πληρώνουν εξ ιδίων το σύνολο της αξίας των φαρμάκων που χρειάζονται και στη συνέχεια θα απευθύνονται με τη συνταγή του γιατρού και την απόδειξη του φαρμακείου στο ασφαλιστικό τους ταμείο για να εισπράξουν την αξία των φαρμάκων.

Πρέπει να σημειωθεί ότι η αρχική απόφαση των φαρμακοποιών για αναστολή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων περιελάμβανε άλλα τρία ασφαλιστικά ταμεία και συγκεκριμένα του Στρατού, του ΤΥΔΚΥ (Δημοτικών Υπαλλήλων) και του ΤΣΜΔΕ (Μηχανικών) τα οποία όμως έσπευσαν να εξοφλήσουν σημαντικό μέρος των οφειλών τους, οπότε και δεν θα υποστούν τις επιπτώσεις της διακοπής χορήγησης φαρμάκων.

Για τους ασφαλισμένους του Δημοσίου (ΟΠΑΔ) αποφασίσθηκε να μετατεθεί η αναστολή για μεταγενέστερο χρόνο ύστερα από τις διαβεβαιώσεις του αρμόδιου Υπουργού Υγείας κ. Λοβέρδου για άμεση αποπληρωμή δύο λογαριασμών από τους επτά οφειλόμενους.


Για το Δ.Σ. του Φ.Σ.Θ.

Ο Πρόεδρος Ο Γραμματέας
Κυριάκος Θεοδοσιάδης Διονύσιος Ευγενίδης

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το φρικτό μυστικό του Σελλιανάκη

Καταγγελεια Samsung Service & service one

ΟΙ ΠΙΟ '' ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΙ '' ΤΙΤΛΟΙ ΕΡΩΤΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ