ΚΗΔΕΙΑ : ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ ΓΙΑ ΤΗ ΠΕΡΑΙΩΣΗ,ΟΙ ΕΛΕΓΚΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΕΙΚΟΝΙΩΝ ΤΙΜΟΛΟΓΙΩΝ ΣΕ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ!!ΒΓΗΚΕ ΛΑΔΙ Ο ΚΟΥΡΗΣ



Τετάρτη, Σεπτέμβριος 29, 2010

 

ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ ΓΙΑ ΤΗ ΠΕΡΑΙΩΣΗ,ΟΙ ΕΛΕΓΚΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΙΑ Τ

ΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΕΙΚΟΝΙΩΝ ΤΙΜΟΛΟΓΙΩΝ ΣΕ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ!!ΒΓΗΚΕ ΛΑΔΙ Ο ΚΟΥΡΗΣ

 

 

ΑΡΘΡΟ 12

Με το άρθρο 12 ορίζεται ότι στην περαίωση του νόμου αυτού μπορούν να ενταχθούν και οι υποθέσεις που έχουν υπαχθεί στον αυτοέλεγχο και περιλαμβάνονται στις επιλεχθείσες προς έλεγχο, εφόσον δεν έχει αρχίσει ο έλεγχος ή έχει αρχίσει αλλά δεν έχει περατωθεί.

Για όσες υποθέσεις διαχειριστικών περιόδων 2008 και 2009 έχουν υπαχθεί στον αυτοέλεγχο, ορίζεται ότι υπάγονται στις διατάξεις του Κεφαλαίου Α΄, με τις εξαιρέσεις φυσικά που ορίζονται στο άρθρο 4, με την υποχρέωση καταβολής ποσού φόρου ίσου με το ½ του ελάχιστου ποσού της παραγράφου 11 του άρθρου 6. Επίσης στις υποθέσεις αυτές έχουν αναλογική εφαρμογή οι διατάξεις των παραγράφων 2 και 3 του άρθρου 5 σύμφωνα με τις οποίες προβλέπεται ότι ο φορολογούμενος έχει δικαίωμα να περαιώσει ορισμένες μόνο από τις ανέλεγκτες υποθέσεις με την προϋπόθεση ότι περαιώνεται υποχρεωτικά η πρώτη κατά σειρά ανέλεγκτη υπόθεσή του και οι συνεχόμενες με αυτή.
Για όσες υποθέσεις εντάσσονται στην παράγραφο 2 και ακολουθείται η διαδικασία περαίωσης, όπως ορίζεται ειδικότερα σε αυτό το άρθρο, προβλέπεται ότι εξαιρούνται από την επιλογή για έλεγχο βάσει δείγματος.
Με την παράγραφο 5 ορίζεται ότι επί ανέλεγκτων υποθέσεων που έχουν υπαχθεί στην περαίωση κατά τις διατάξεις του παρόντος Κεφαλαίου για όλες τις υπαγόμενες ανέλεγκτες χρήσεις, εφόσον εξοφλείται η προκύπτουσα συνολική οφειλή βάσει του οικείου Εκκαθαριστικού Σημειώματος καθώς και αυτή που προκύπτει από την περαίωση των τυχόν σχετικών εκκρεμών προσωρινών φύλλων ελέγχου ή πράξεων ή αποφάσεων επιβολής προστίμου Κ.Β.Σ. κατά τα οριζόμενα στα άρθρα 6, 7 και 8, δεν υπάρχει υποχρέωση διαφύλαξης των βιβλίων και στοιχείων που αφορούν τις περαιωθείσες χρήσεις μέχρι και το 2005, από το χρόνο εξόφλησης των ανωτέρω ποσών και μετά, ανεξάρτητα από το χρόνο που ορίζεται για τη διαφύλαξη των βιβλίων και στοιχείων από τις διατάξεις του άρθρου 21 του Κ.Β.Σ. Τα ίδια ισχύουν και για υποθέσεις που έχουν ελεγχθεί με τακτικό έλεγχο ή έχουν περαιωθεί με οποιαδήποτε ρύθμιση, και με την προϋπόθεση ότι έχει εξοφληθεί ή θα εξοφληθεί το σύνολο της οφειλής. Όμως οι προβλέψεις αυτές δεν ισχύουν κατά την έναρξη ισχύος του νόμου για υποθέσεις για τις οποίες έχει υποβληθεί και εκκρεμεί κατά την έναρξη ισχύος του νόμου δήλωση φόρου κληρονομιών, δωρεών, γονικών παροχών και έχουν δηλωθεί περιουσιακά στοιχεία του άρθρου 12 του ν.2961/2001 (Α’ 266) καθώς και επί μεταβιβάσεως εξ επαχθούς αιτίας του άρθρου 13 του Κ.Φ.Ε.
Με την παράγραφο 6 καθορίζεται ειδικός τρόπος περαιώσεως υποθέσεων επιτηδευματιών οι οποίοι είναι λήπτες πλαστών ή εικονικών φορολογικών στοιχείων. Η περαίωση των υποθέσεων αυτών γίνεται κατόπιν αιτήσεως των επιτηδευματιών στις Δ.Ο.Υ. και υπολογίζεται φόρος εισοδήματος επί της συνολικής αξίας των στοιχείων αυτών προ Φ.Π.Α., ο οποίος ανέρχεται σε 40% επί της συνολικής αξίας και αν πρόκειται για Α.Ε. ή Ε.Π.Ε. σε 55%.
Με την παράγραφο 7 προσδιορίζεται ότι παρατείνεται μέχρι 31.12.2011 η προθεσμία μετά την οποία παραγράφεται το δικαίωμα του Δημοσίου για την κοινοποίηση των φύλλων ελέγχου ή των πράξεων επιβολής φόρων, εισφορών ή τελών. Είναι σαφές ότι για τις υποθέσεις που δεν υπάγονται στο πεδίο εφαρμογής της παρούσας ρύθμισης, δεν παρατείνεται η προθεσμία παραγραφής.
ΜΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ,ΠΛΕΟΝ Ο ΚΟΥΡΗΣ,ΜΕ ΤΗ ΠΕΡΑΙΩΣΗ,ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΦΡΑΓΚΑ...ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΟΥΤΕ ΓΑΤΑ ΟΥΤΕ ΖΗΜΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΙΚΟΝΙΚΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ALTER...
ΠΙΟ ΕΙΔΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ...ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΤΟΥ ΤΟΝ ΚΟΥΡΗ...
Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ...

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το φρικτό μυστικό του Σελλιανάκη

Καταγγελεια Samsung Service & service one

ΟΙ ΠΙΟ '' ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΙ '' ΤΙΤΛΟΙ ΕΡΩΤΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ