«Παγωμένες» ενέσεις σώζουν τη ζωή βαριά τραυματισμένων

 
 
«Παγωμένες» ενέσεις σώζουν τη ζωή βαριά τραυματισμένων
 
 
 
 
Αμερικανοί επιστήμονες βρήκαν τρόπο να διατηρούν για ικανό χρονικό διάστημα στη ζωή βαριά τραυματισμένα άτομα ώσπου να καταφέρουν να φθάσουν στο νοσοκομείο. Πολλά θύματα εγκληματικών ενεργειών ή τροχαίων ατυχημάτων και γενικά άτομα που έχουν τραυματιστεί σοβαρά χάνουν τη ζωή τους, αφού για να σωθούν θα έπρεπε να βρεθούν στο χειρουργείο σε διάστημα λίγων λεπτών μετά τον τραυματισμό, κάτι που συχνά δεν επιτυγχάνεται.

Ερευνητές του Γενικού Νοσοκομείου της Μασαχουσέτης ανέπτυξαν μια επαναστατική μέθοδο με την οποία, όπως υποστηρίζουν, διατηρούν στη ζωή ένα βαριά τραυματισμένο άτομο για όσο χρονικό διάστημα απαιτείται ώσπου να φθάσει στο νοσοκομείο. Συνήθως μετά την πάροδο περίπου πέντε λεπτών ένας βαριά τραυματισμένος αρχίζει να αντιμετωπίζει πρόβλημα οξυγόνωσης του εγκεφάλου, αμέσως μετά αρχίζει η οργανική ανεπάρκεια και μέσα σε διάστημα 15 λεπτών έχει επέλθει ο θάνατος.

Οι ερευνητές πειραματίστηκαν με ένα παγωμένο υγρό το οποίο εγχέεται στις φλέβες του τραυματία. Οπως διαπίστωσαν, η έγχυση του παγωμένου υγρού ρίχνει απότομα τη θερμοκρασία του σώματος, με αποτέλεσμα να «παγώνει» η διαδικασία θανάτου, συντηρώντας έτσι στη ζωή τους τραυματίες για αρκετή ώρα. Οπως υποστηρίζουν οι ερευνητές, η μέθοδος αυτή μπορεί να σώσει τη ζωή του 90% των σοβαρά τραυματισμένων ατόμων.
tovima.gr

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το φρικτό μυστικό του Σελλιανάκη

Καταγγελεια Samsung Service & service one

ΟΙ ΠΙΟ '' ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΙ '' ΤΙΤΛΟΙ ΕΡΩΤΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ