Διατεθειμένη να προχωρήσει σε δικογραφίες εναντίον όσων δεν συμμορφώνονται


Διατεθειμένη να προχωρήσει σ      ε δικογραφίες εναντίον όσων δεν συμμορφώνον                          ι

 


Με τις ψήφους των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ πέρασε από την επιτροπή της Βουλής, η τροπολογία για τις ποινικές συνέπειες σε περιπτώσεις άρνησης επίταξης, που αφορά τους αυτοκινητιστές και το πρωί της Πέμπτης, θα εισαχθεί μαζί με τον νόμο για την περαίωση, προς ψήφιση.
Με την τροπολογία επιβάλλεται ποινή φυλάκισης τουλάχιστον τριών ετών όποιος ενώ τελεί υπό καθεστώς επίταξης προσωπικών υπηρεσιών, ή είναι ιδιοκτήτης, ή νομέας, ή χρήστης πράγματος που έχει επιταχθεί, αρνείται να συμμορφωθεί, ή παραλείπει να εκτελέσει τις υποχρεώσεις που απορρέουν από την επίταξη. Σε περίπτωση που η άρνηση συμμόρφωσης γίνεται κατ’ εξακολούθηση, ο υπαίτιος τιμωρείται με ποινή κάθειρξης.
Μιλώντας το βράδυ της Τετάρτης σε τηλεοπτικό σταθμό, ο...
υπουργός Δικαιοσύνης Χ.Καστανίδης, ανέφερε ότι από αύριο, με την ψήφιση της τροπολογίας, θα τεθούν σε λειτουργία οι μηχανισμοί της δικαιοσύνης και παρουσία εισαγγελέα, θα καταγράφονται όσα φορτηγά είναι επιταγμένα και δεν εκτελούν μεταφορές και θα σχηματίζονται δικογραφίες με κατηγορίες που προβλέπει ο νόμος για τους ιδιοκτήτες τους.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Συνδέσμου αυτοκινητιστών, Γ.Τζωρτζάτος, τα φορτηγά θα παραμείνουν στην θέση τους, καθώς ήδη προ ενός μηνός οι μεταφορείς έστειλαν στις Νομαρχίες επιστολές με τις οποίες τα θέτουν στη διάθεσή τους, χωρίς οι ίδιοι να εργαστούν. Έτσι επιβεβαίωσε πως οι αυτοκινητιστές δεν είναι διατεθειμένοι να υποχωρήσουν από την αποχή από την εργασία τους.
Ως συνήθως Διαφώνησαν όλα τα κόμματα

Την τροπολογία καταψήφισαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, καταγγέλλοντας, τόσο την διαδικασία εισαγωγής της με την διαδικασία του κατεπείγοντος, πλάι στο νομοσχέδιο για την περαίωση των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων, όσο και την ουσία της.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δε, σε ένδειξη διαφωνίας με την ρύθμιση, αποχώρησε πριν την ψηφοφορία.
Η Νέα Δημοκρατία δήλωσε κάθετα αντίθετη ενώ ο εισηγητής της Θ. Καράογλου, έκανε λόγο για απαράδεκτη τροπολογία:
"Οι αυτοκινητιστές δεν είναι αλήτες ή περιθωριακοί, αλλά απελπισμένοι άνθρωποι που ψάχνουν να βρουν το δίκιο τους. Με την κοινωνική έκρηξη που επιδιώκει η κυβέρνηση, δεν θα πετύχει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Πρέπει να πρυτανεύσει η λογική και να γίνει διάλογος..." ανέφερε ο βουλευτής.
Ο Γ.Τραγάκης εξέφρασε επίσης την αντίθεσή του καθώς όπως είπε μία τροπολογία που δημεύει περιουσίες ανθρώπων και τους οδηγεί στη φυλακή, κατατίθεται 24 ώρες πριν την ένταξή της στο νομοσχέδιο.
Το ΚΚΕ έκανε λόγο για αντιδημοκρατικές και επικίνδυνες πρακτικές:
"Πρόκειται για επιχείρηση κλιμάκωσης που προσπαθεί να τρομοκρατήσει το λαό, όπως έγινε με τους ναυτεργάτες.Η κυβέρνηση δεν έχει μόνον στόχο τους φορτηγατζήδες. Στέλνει ένα μήνυμα πως ο λαός πρέπει να σκύψει το κεφάλι, για την σωτηρία της πατρίδας" τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ Άγγελος Τζέκης.
Από τον ΛΑΟΣ ο κ.Αϊβαλιώτης είπε:
"Πάμε σε καταστάσεις, όπου όποιος διαμαρτύρεται θα φυλακίζεται. Να αποσύρετε την τροπολογία, που είναι απαράδεκτη, τόσο επί της ουσίας, όσο και στην διαδικασία εισαγωγής της σε άσχετο νομοσχέδιο".
Πρόβα τζενεράλε για γενικευμένη εφαρμογή διέκρινε στην τροπολογία ο Δ. Παπαδημούλης από τον ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος επέκρινε προσωπικά τον υπουργό Δικαιοσύνης:
"Σας άκουσα έκπληκτος να κατακρίνετε τις διατάξεις της δικτατορίας ως γραφειοκρατικές. Διεκδικείτε λιγότερη γραφειοκρατία στις ρυθμίσεις της δικτατορίας;"
Επιφυλάξεις εξέφρασε και η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Τόνια Αντωνίου, εκτιμώντας πως η τροπολογία δεν θα φέρει κανένα αποτέλεσμα.
Η απάντηση του υπουργού Δικαιοσύνης ήταν πως το δημοκρατικό όριο έχει εξαντληθεί στη συνεννόηση:
"Η κυβέρνηση ψήφισε ένα νομοσχέδιο, φρόντισε όσο μπορούσε να εξετάσει πτυχές των αιτημάτων, πιθανότατα δεν ικανοποίησε τους αυτοκινητιστές, έφτασε στα όριά της, κι οι αυτοκινητιστές θέλουν και άλλα. Κάποια στιγμή, πρέπει κάποιος να πάρει μια τελική απόφαση" ανέφερε ο Χ.Καστανίδης.


 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το φρικτό μυστικό του Σελλιανάκη

Καταγγελεια Samsung Service & service one

ΟΙ ΠΙΟ '' ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΙ '' ΤΙΤΛΟΙ ΕΡΩΤΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ