Παραλία Θεσσαλονίκης...ένα στολίδι που κατασρέφεται

 

Τα χάλια της Θεσσαλονίκης

 

 

 

Η παραλία Θεσσαλονίκης είναι ένα από τα αγαπημένα μου κομμάτια της πόλης. Ίσως είναι πλέον ο μοναδικός ελεύθερος χώρος για να περπατήσεις, να τρέξεις, να κάνεις ποδήλατο και γενικότερα να χαλαρώσεις.
Δυστυχώς αυτό το στολίδι της πόλης καταστρέφεται καθημερινά. Νιώθω ότι υπάρχει ένα είδος αναρχίας όπου ο καθένας κάνει ότι θέλει…
Σήμερα λοιπόν που είναι Κυριακή, αποφάσισα να τρέξω και να σας μεταφέρω αυτά που είδα.
Ας ξεκινήσουμε λοιπόν…

Σκουπίδια…
Είναι ένα φαινόμενο χρόνιο και καθημερινό. Δεν είμαι ο ειδικός αλλά φαντάζομαι πως όσες αναπλάσεις και να κάνουμε στην παραλία, η ρύπανση θα αποτελεί μια ντροπή για την πόλη.
Σκουπίδια: Μόνιμο πρόβλημα στην παραλία

Παρκαρισμένα αυτοκίνητα…
Ανά διαστήματα, και με δικαιολογία την τέλεση «σοβαρών» εκδηλώσεων παρκάρει ο καθένας όπου θέλει. Είναι Κυριακή κύριοι. Μια ημέρα ιερή. Και δεν έχετε το δικαίωμα να ασχημίζετε την παραλία.
Παρκαρισμένα αυτοκίνητα δίπλα στον Λευκό Πύργο

Τσαντήρια…
Για ένα ακόμη Σαβ/κο είδα ένα μεγάλο κομμάτι της παραλίας να έχει υποστεί κατάληψη από περίεργες κατασκευές που θυμίζουν τσαντίρια. Χάθηκε ο χώρος της Helexpo για να τα μεταφέρετε εκεί; Πρέπει να γνωρίζετε πως ο χώρος της παραλίας είναι για ποδηλάτες, μαμάδες με καροτσάκια και περιπατητές.
Εκδηλώσεις στον χώρο της παραλίας με άσχημες κατασκευές που καταλαμβάνουν μεγάλο χώρο της παραλίας

Παράνομοι μικροπωλητές...
Τα έχουν πει και άλλοι. Πλέον οι πολίτες δεν μπορούν να περπατήσουν στο στενό κομμάτι της Νίκης, με αποτέλεσμα να εισέρχονται στον ποδηλατοδρόμο όπου περνάν ποδήλατα, με κίνδυνο να γίνει κάποιο ατύχημα.
Ένα μόνιμο φαινόμενο, όπου οι πολίτες αναγκάζονται και περπατούν στον ποδηλατόδρομο με κίνδυνο της σωματικής τους ακεραιότητας

Πραγματικά με θλίψη βλέπω πως όλα είναι αφημένα στην τύχη τους. Δεν πέρασε ούτε ένας δημοτικός αστυνόμος (τόσα πανάκριβα ποδήλατα τους έχουν δώσει-μα τι κάνουν; Δεν πέρασε ένας αστυνόμος της ομάδας Ζήτα, Δίας, Κρόνος, ή Απόλλων). Υπήρχε απλώς ένα περιπολικό παρκαρισμένο έξω από τις κατασκευές τσαντίρια.

Μια ακόμη γραφική Κυριακή στην παραλία Θεσσαλονίκης έλαβε τέλος…

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το φρικτό μυστικό του Σελλιανάκη

Καταγγελεια Samsung Service & service one

ΟΙ ΠΙΟ '' ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΙ '' ΤΙΤΛΟΙ ΕΡΩΤΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ