Οι μύες δεν γνωρίζουν ηλικία,αναπλάθονται πλήρως κάθε 15 χρόνια

 
Η άσκηση είναι εξαιρετικά σημαντική για τους ηλικιωμένους
 
 
 
 
Η διατήρηση του μυϊκού συστήματος σε καλή κατάσταση βοηθά και τους μεγαλύτερους σε ηλικία ανθρώπους να διατηρήσουν την ανεξαρτησία τους, δήλωσε ο Ινγκο Φρομπόεζε, καθηγητής του Κέντρου Υγείας του Αθλητικού Πανεπιστημίου της Κολωνίας. Ο ίδιος επισημαίνει τη σημασία της διατήρησης της τακτικής φυσικής δραστηριότητας με την πάροδο της ηλικίας.
"Δέκα λεπτά ελαφράς σωματικής άσκησης κάθε πρωί και λίγο έντονο περπάτημα κατά τη διάρκεια της ημέρας είναι η καλύτερη εγγύηση για να διατηρηθείτε σε καλή φυσική κατάσταση", τονίζει ο Φρομπόεζε.
Οι μύες δεν γνωρίζουν ηλικία. "Δεν διαθέτουν βιολογικό ρολόι και αναπλάθονται πλήρως κάθε 15 χρόνια", συνεχίζει ο Φρομπόεζε. Ο ίδιος συστήνει στους ανθρώπους να κάνουν τις περισσότερες από τις ασκήσεις που προτείνει υπογραμμίζοντας ότι "το μυϊκό σύστημα σε κάθε ηλικία μπορεί να διπλασιαστεί σε περίοδο 12 μηνών".
Το γεγονός αυτό σημαίνει ότι η αύξηση της κινητικότητας παράλληλα με τη διατήρηση της καλής φυσικής κατάστασης επιτρέπει στα μεγαλύτερης ηλικίας άτομα να παραμένουν ενεργά και να διατηρούν την ανεξαρτησία τους για πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.
Το σημαντικότερο όλων, προσθέτει ο Φρομπόεζε είναι οι θετικές επιπτώσεις της άσκησης στη λειτουργία του εγκεφάλου, καθώς τροφοδοτούνται με περισσότερο οξυγόνο τα εγκεφαλικά κύτταρα γεγονός που συμβάλλει στην ανάπτυξη νέων υγιών κυττάρων. Συμπέρασμα η άσκηση εκτός από το να διατηρεί τα άτομα σε καλή φυσική κατάσταση τα κάνει και εξυπνότερα.
"Και το καλύτερο όλων είναι πως τα άτομα που αθλούνται ζουν τουλάχιστον 8 χρόνια περισσότερο από το μέσο όρο και έχουν και εξαιρετική υγεία", καταλήγει ο γερμανός επιστήμονας.


 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το φρικτό μυστικό του Σελλιανάκη

Καταγγελεια Samsung Service & service one

ΟΙ ΠΙΟ '' ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΙ '' ΤΙΤΛΟΙ ΕΡΩΤΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ