Σαξώνης: Λαμόγιο και στο κόλπο και ο Παπαγεωργόπουλος ....


αξώνης: Ο Παπαγεωργόπουλος έχει ποινικές ευθύνες για την υπεξαίρεση


 
 



 Σαξώνης: Ο Παπαγεωργόπουλος έχει ποινικές ευθύνες για την υπεξαίρεση
Θεωρώ ότι ο κ. Παπαγεωργόπουλος είναι μέσα στους τρεις μας και πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του, είπε ο κ. Σαξώνης στην απολογία του
Ποινικές ευθύνες στον τέως δήμαρχο Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλο για τη μαύρη τρύπα των 51,4 εκατ. ευρώ στα ταμεία του κεντρικού δήμου, επέρριψε ο βασικός κατηγορούμενος για την υπόθεση, πρώην ταμίας της Ταμειακής Υπηρεσίας Παναγιώτης Σαξώνης ολοκληρώνοντας τη διήμερη απολογία του.
«Θεωρώ ότι ο κ. Παπαγεωργόπουλος είναι μέσα στους τρεις μας. Εγώ, ο Μιχάλης Λεμούσιας (σ.σ. πρώην.........
γενικός γραμματέας) και ο κ. Παπαγεωργόπουλος. Πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του», είπε.
Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Σαξώνης σημείωσε ότι τη δική του «αμοιβή» -10% επί των υπεξαιρεθέντων κάθε φορά χρημάτων- την είχε ορίσει ο άλλοτε γενικός γραμματέας, ο οποίος του είχε απόλυτη εμπιστοσύνη. «Μου είπε μη στενοχωριέσαι, θα πάρεις και συ κάποια χρήματα. Δεν ζήτησα το 10%. Με εμπιστευόταν απόλυτα», τόνισε. Μίλησε για «μεθοδολογία παράνομων εντολών», τονίζοντας ότι οι ειδικές εντολές παύσης πληρωμών των ασφαλιστικών ταμείων βοήθησαν να γίνει η υπεξαίρεση. Όπως κατέθεσε, την ώρα που έβγαιναν οι ειδικές εντολές, ο ίδιος έπαιρνε 200.000 ευρώ σε μετρητά, ενώ όταν ρωτήθηκε για τη σημερινή οικονομική του κατάσταση, είπε «έχω 12 ευρώ στην τσέπη μου».
Όταν ρωτήθηκε για ποιο λόγο παρέλειψε στο στάδιο της ανάκρισης κάποια στοιχεία που κατέθεσε στην απολογία του απάντησε ως εξής: «Έχω αφεθεί στη μοίρα μου από όλους τους συγκατηγορουμένους μου. Πρέπει να δώσουν εξηγήσεις. Όταν τα παίρναμε ήταν καλά;».
Επέμεινε ότι από τους τρεις κατηγορούμενους αντιδημάρχους Οικονομικών μόνο ο Αναστάσιος Γερογιάννης γνώριζε για την υπεξαίρεση, ενώ οι άλλοι δύο -ο Θεόδωρος Αθανάσαρος και ο Μιχάλης Ζορπίδης- όταν αντιλήφθηκαν ότι υπάρχει κάτι ύποπτο αποχώρησαν.
Η ακροαματική διαδικασία θα συνεχιστεί την Τρίτη με την απολογία του επί σειρά ετών διευθυντή της Ταμειακής Υπηρεσίας, στον οποίο επίσης επέρριψε ευθύνες ο Π. Σαξώνης. Στη συνέχεια, θα απολογηθούν οι υπόλοιποι υπάλληλοι, ενώ τελευταίοι θα απολογηθούν ο Β. Παπαγεωργόπουλος και ο Μ. Λεμούσιας. 
Πηγή: voria.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Καταγγελεια Samsung Service & service one

ΟΙ ΠΙΟ '' ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΙ '' ΤΙΤΛΟΙ ΕΡΩΤΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ

Ροζ sex video-τσόντα DVD της Ελίνας Μπεκάκου?