Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΕΧΕΙ ΠΙΑΣΕΙ ΠΑΤΟ


Ν
 


Τρία χρόνια από τότε που η Ελλάδα πήρε 110 δισ. ευρώ -το πρώτο από τα δύο συνολικά δάνεια που έχει λάβει ως τώρα- από τους Ευρωπαίους εταίρους της και το ΔΝΤ και η οικονομία της έχει «πιάσει πιάτο»...
Αυτό αναφέρει σε δημοσίευμά του το CNN, που παρουσίασε την πραγματική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα στα τρία χρόνια εφαρμογής των Μνημονίων.
Τα σκληρά μέτρα λιτότητας έχουν βυθίσει την ελληνική οικονομιία, ενώ η ανεργία έχει εκτοξευθεί, ειδικά στους ........... νέους, στους οποίους οι 6 στους 10 είναι χωρίς δουλειά, αναφέρει το άρθρο.
Σύμφωνα πάντως με το δημοσίευμα ύστερα από έξι χρόνια βαθιάς ύφεσης... μπορεί να υπάρξει φως στο τούνελ, καθώς η ελληνική οικονομία αναμένεται να επιστρέψει σε τροχιά ανάπτυξης το 2014, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.
Και ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, σε δηλώσεις του έχει υποστηρίξει πως η Ελλάδα θα «επιστρέψει στις αγορές το 2014».
Στα θετικά μάλιστα σημειώνεται το γεγονός ότι τη στιγμή που η Ελλάδα παραμένει αποκλεισμένη από τις αγορές η Τράπεζα Πειραιώς καταφέρνει να συγκεντρώσει χρήματα για την ανακεφαλαιοποίησή της αποφεύγοντας τη στήριξη του ΤΧΣ.

Δείτε παρακάτω τα τέσσερα γραφήματα με τα οποία το CNN παρουσιάζει την πορεία της ελληνικής οικονομίας:


Το ΑΕΠ το οποίο ανερχόταν σε 231 δισ. ευρώ το 2009, τώρα έχει πέσει στα 183 δισ. ευρώ

Η ανεργία η οποία το 2009 ήταν 9,5% τώρα είναι 27%

Το δημόσιο χρέος που ήταν 130% του ΑΕΠ το 2009 τώρα είναι στο 175%  του ΑΕΠ

Το δημοσιονομικό έλλειμμα το μόνο που έχει συρρικνωθεί από 156% σε 3,8%.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Καταγγελεια Samsung Service & service one

ΟΙ ΠΙΟ '' ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΙ '' ΤΙΤΛΟΙ ΕΡΩΤΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ

Ροζ sex video-τσόντα DVD της Ελίνας Μπεκάκου?