Σαρδέλες στ’ αμπελόφυλλα
Ν
Ποσότητα που η εμπειρία έχει δείξει ότι χορταίνει 4 πολύ πεινασμένους
- 40 - 45 ωραία αμπελόφυλλα
- ισάριθμες φρέσκες σαρδέλες, καθαρισμένες από σπάραχνα και λέπια
- 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 3-4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- ξύσμα από 4 λεμόνια
- θαλασσινό αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- καλό, πολύ καλό ελαιόλαδο
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε κάμποσο ελαιόλαδο (6-7 κουταλιές), το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι, τον μαϊντανό και το ξύσμα λεμονιού.
Γεμίζουμε την κοιλίτσα από τις σαρδέλες με τη γέμιση κι έπειτα μία - μία τις τυλίγουμε στα αμεπελόφυλλα. Δεν είναι χρονοβόρα διαδικασία, ούτε μπελαλίδικη, μη πτοείσθε!
Τακτοποιούμε τα τυλιγμένα ψαράκια στο σκεύος και μ’ ένα πινέλο λαδώνουμε την επιφάνεια λιγάκι.
Ψήνουμε σε καλοζεσταμένο φούρνο (225°C) για 30 - 40 λεπτά. Αν έχουμε κάρβουνα, προφανώς και τα προτιμούμε! Σ’ αυτήν την περίπτωση μαυρίζει και καίγεται το αμπελόφυλλο: το άρωμά του το 'χει δώσει στις σαρδέλες, οπότε αφαιρούμε και χαιρόμαστε μόνο του το ψαράκι.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου