Τράπεζα Πειραιώς: Ή στραβός είναι ο γιαλός, ή στραβά αρμενίζουμε

ship_in_huge_waves

Γράφει ο Αρμαγεδδών

 “The world is turnin’, I hope it don’t turn away. All my pictures are fallin’, from the wall where I placed them yesterday. The world is turnin’, I hope it don’t turn away” Neil Young
 Η αγορά έχει βουίξει κατά το προηγούμενο διάστημα ότι η Πειραιώς βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο και χρειάζεται άμεσα ρευστότητα που μάλλον θα την οδηγήσει σε συγχώνευση με μεγαλύτερο εγχώριο τραπεζικό ίδυμα. Και ξαφνικά ο όμιλος «χτυπάει» ATEbank και Τ.Τ...με μια πρόταση discount, 30% κάτω από την τρέχουσα τιμή των δύο χρηματοπιστωτικών ομίλων!

Μία μόλις μέρα αργότερα (δηλαδή την Παρασκευή) ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης S&P τοποθετεί την μακροπρόθεσμη και βραχυπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της Τράπεζας Πειραιώς σε καθεστώς παρακολούθησης με πιθανές αρνητικές συνέπειες...κοινώς στέλνει επίσημο σήμα κινδύνου ότι ο όμιλος έχει προβλήματα. Επιπλέον, αναφέρει ότι η εξαγορά των δύο κρατικών τραπεζών θα μπορούσε να αποδυναμώσει το χρηματοοικονομικό προφίλ της Πειραιώς. Και, όμως, η είδηση περνάει στα ψιλά!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το φρικτό μυστικό του Σελλιανάκη

Καταγγελεια Samsung Service & service one

ΟΙ ΠΙΟ '' ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΙ '' ΤΙΤΛΟΙ ΕΡΩΤΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ