Φίρμες κρατικοδίαιτες...

Σάββατο, 24 Ιουλίου 2010

Από τον Θανάση Ι. Νικολαΐδη
thanikolaidi@hotmail.com
ΜΕΤΡΙΟΤΗΤΕΣ που' γιναν φίρμες σε κρατικά κανάλια, το παίζουν άνετοι-άνετες, αυτοδύναμοι και περιζήτητοι. Και είναι δικής τους εμπνεύσεως οι φήμες γύρω απ' το όνομα και την ισχύ του. «Αρνείται να υπογράψει στο τάδε (ιδιωτικό) κανάλι, απέρριψε την πρόταση, έθεσε όρους και δος του οι Τατιάνες να «ψηλώνουν» και μεσημεριανούδες να νομίζουν πως κάτι κάνουν...
ΩΣΤΟΣΟ, δεν «ξεχνούν» τα κρατικά. Τα γυροφέρνουν, γλυκοκοιτάζουν τη σιγουριά, τις ανέσεις, το παραδάκι και ονειρεύονται. Μια ανεξήγητη(;) τάση, πόθος ανομολόγητος για...
κόρδωμα σε στούντιο «δημοσία δαπάνη» κι ένας κρυφός καημός μη τους φάνε στη στροφή.
ΚΙ έβγαλαν φίρμες και «φίρμες» τα κρατικά μας κανάλια, μοίρασαν δημόσιο χρήμα (με τη σέσουλα), αναδεικνύοντας μετριότητες. Θέλεις και κανένα όνομα; Δες την ανήσυχη φάτσα του κ. Οικονόμου, τώρα, στο ελεύθερο επάγγελμα (ΣΚΑΙ), όπου «δεν είν' εύκολες οι θύρες». Τέλος τα «ρε γ.. μώ το» και τα «ρε παιδιά», τέλος και του κ. Λυριτζή το σκάλισμα της μύτης. Και, βέβαια, τέλος το χιλιαρικάκι τους (έκαστος) τη μέρα απ' το ταμείο της ΝΕΤ.
ΔΕΣ και την κα Παναγιωταρέα. Χρόνια «σκαρφαλωμένη» στην ΕΡΤ, αμειβόμενη από τρία(!) ταμεία του δημοσίου και δεν είναι δα κορόιδο να βγει στην ελεύθερη αγορά. Καμάρωσε τον κ. Παπαδόπουλο να ραίνει με άνθη προσκαλεσμένες «διασημότητες» και φάλτσες τραγουδίστριες, να πίνει «στην υγειά μας» και να του ανανεώνουν (ηλιθίως) το «χρυσό» του συμβόλαιο.
ΘΕΛΕΙΣ κι άλλο παράδειγμα «ερωτευμένης» με τα κρατικά κανάλια της πλησμονής των μέσων «δημοσία δαπάνη»; Αφήσαμε τελευταία την κα Ρίκα Βαγιάνη. Χρόνια τώρα, επιμένει. Λες και δεν υπάρχουν ιδιωτικά να δοκιμάσει την τύχη της, δεν έχει εργοδότες πέρα απ' του δημοσίου τους.ανοιχτοχέρηδες. Ο επιμένων νικά και η Ρίκα επέμενε, βρήκε θέση, βολεύτηκε και γέμισε η οθόνη.δόντια και χαμόγελα. Από εκείνα που δυναμώνουν, όταν το αλκοόλ στο αίμα έχει κάνει τη δουλειά του.
ΚΙ ύστερα; Ύστερα περίμενε να δολοφονήσουν άνανδρα τον Σωκράτη και να βγάλει τη χολή της. Πριν πήξει ακόμα το αίμα του παλικαριού στις ανοιχτές πληγές του.
ΑΥΤΑ κάνει η ανεμελιά και το «δημοσιοϋπαλληλίκι». Πέρα απ' τον χαρακτήρα. Πέρα απ' τις γεμάτες τσέπες με χιλιάρικα εξοργισμένων φορολογουμένων.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το φρικτό μυστικό του Σελλιανάκη

Καταγγελεια Samsung Service & service one

ΟΙ ΠΙΟ '' ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΙ '' ΤΙΤΛΟΙ ΕΡΩΤΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ