Για το κλείσιμο του Τρωκτικού

Γίναμαι φτωχοτεροι......όλα τα άλλα είναι  μ@λ@κ@ες .
Κρίμα......κρίμα και άδικο.-
Σήμερα στις 12:18 το troktiko ανέβασε την τελευταία του ανάρτηση με τίτλο Καληνύχτα Ελλάδα. Ένα blog που είχε αναδειχθεί στο δημοφιλέστερο ιστότοπο της Ελλάδας, έχοντας να επιδείξει 1 δισεκατομμύριο, 438 εκατομμύρια, 348 χιλιάδες, 516 (1.438.348.516) επισκέψεις, μόλις πέντε μέρες μετά τη δολοφονία του ιδρυτή του, έπαψε να λειτουργεί. Χρειάστηκαν τρία μόλις χρόνια για να γίνει το δημοφιλέστερο blog στην Ελλάδα και 16 σφαίρες για να κλείσει οριστικά μέσα σε μια εβδομάδα, αποχαιρετώντας τους χιλιάδες καθημερινούς του αναγνώστες με τη φράση: «Καληνύχτα Ελλάδα, ο τόπος που γέννησε την Δημοκρατία κατάντησε να σκοτώνει την ελευθερία της έκφρασης. Καλό ταξίδι Σωκράτη και να μας προσέχεις από εκεί πάνω».
Ο Σωκράτης, ποτέ δεν αποδέχθηκε ότι είναι ο δημιουργός του troktikou, ήρθε όμως η δολοφονία του να τα αποκαλύψει όλα. Το Troktiko "έκλεισε" και αυτή η εξέλιξη, μάλλον ήταν αναμενόμενη. Το Troktiko ήταν ο Γκιόλιας! Ακόμα και αν υπήρχαν οι υπόλοιποι που είχαν σκοπό να ανανεώνουν τις αναρτήσεις ώστε να υπάρχει συνεχής ροή πληροφοριών, το Τroktiko ήταν ο Γκιόλιας.
Αυτό το ήξερα πάντα, αλλά το συνειδητοποίησα περισσότερο τώρα...τώρα που αυτοί που έμειναν πίσω, φοβήθηκαν και εγκατέλειψαν. Ή δε θεωρούν ικανούς τους εαυτούς τους, να συνεχίσουν το "έργο" του. Ίσως πάλι οι συνεργάτες του Σωκράτη να σκέφτηκαν πως το troktiko δεν θα μπορούσε να προσφέρει πλέον το πλεονέκτημα της ανωνυμίας...και αυτό θα σήμαινε και το τέλος της ελεύθερης έκφρασης- τουλάχιστον αυτός ήταν ο στόχος!
Το Troktiko "έκλεισε" λοιπόν και το διαδίκτυο έχει κατακλυστεί από αναρτήσεις και μηνύματα για αυτήν την ξαφνική - όχι και τόσο για κάποιους-απόφαση των συντακτών του.
Δυστυχώς, λέω εγώ. Η ομάδα του Troktikou, ανέλαβε ένα χρέος και το άφησε στη μέση. Απογοήτευσε πολύ κόσμο. Πρώτα από όλα, όλους εκείνους που "φιλοξενούσε" πάντα στις σελίδες του. Τον αναγνώστη που ήθελε να πει το πρόβλημά του, τη καταγγελία του, το μήνυμά του. Όλους εμάς, που "ξεκινήσαμε" τη διαδρομή μας στο διαδίκτυο.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το φρικτό μυστικό του Σελλιανάκη

Καταγγελεια Samsung Service & service one

ΟΙ ΠΙΟ '' ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΙ '' ΤΙΤΛΟΙ ΕΡΩΤΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ